Wonder Woman nedir?

Güncelleme Tarihi:

Wonder Woman nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 11:08

Wonder Women, Twitter’da trend topic listesinde başı çekti. Peki, bir anda sosyal medyanın gündemine oturan, Birleşmiş Milletler, iyi niyet elçisi Wonder Woman nedir, neden bir anda gündeme geldi? Wonder Women hakkında merak edilenler ve bir anda gündeme gelmesinin nedeni detayda!

Haberin Devamı

Bir çizgi film karakteri olan Wonder Woman, sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. BM'yi kadın haklarını savunacak ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla yaratılan bir karakter olan Wonder Women’ın macerası eleştiriler ve şikayetler nedeniyle 2 ay sürdü. Peki, bir anda Türkiye’nin de gündemi olan Wonder Woman nedir? İşte, Wonder Women karakteri hakkında detaylar!

WONDER WOMAN NEDİR?

Wonder Woman, düç olarak Superman'den sonra Adalet Birliği'nin en güçlü üyelerinden biri olan bir çizgi film karakteridir. Batman' e ilgi duyan Wonder Woman, gelen her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bu kurşunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahramandır. Uçabilen, halkalarıyla atak yapabilen süper kahraman, Amazon kraliçesi Hippolyte kilden yaptığı bir heykelin kendi kızı olarak hayat bulması için Olympos Dağı'ndaki tanrılara yalvardı. adalet birliğinin saygın ve güçlü bir üyesi olan Wonder Woman dünyaya geldi.

Haberin Devamı

BM, kadın ve erkek eşitliğine dikkat çekmek amacıyla çizgi roman karakteri "Wonder Woman"ı iyi niyet elçisi olarak atamış, ancak iyi niyet elçiliği görevine gerçek bir kadın yerine çizgi film karakterinin seçilmesi nedeniyle sert eleştiriler gelmişti. Çizgi filmin sonlandırılması için başlatılan imza kampanyası 45 bine ulaşınca "Wonder Woman"ın görevi iki ay bile sürmeden son buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!