Tomris Giritlioğlu'na veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2024 13:14

Yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören ünlü yönetmenin vefatı, sanat dünyasını derinden sarstı. Hülya Avşar, Giritlioğlu için "Benim için ayrıca çok büyük bir kayıp' dedi.

Haberin Devamı

Ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritoğlu 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu Torun Center'da bir tören düzenlendi. Törene oyuncu Nur Sürer, oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu Evrim Akın ve çok sayıda seveni katıldı. Törende duygusal anlar da yaşandı.

Tomris Giritlioğluna veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp
“Ondan çok şey öğrendim”
Tomris Giritlioğlu’nun oğlu Ilgaz Giritlioğlu, “Canım annem, en büyük aşkım. Kendisinin yanında olmak hem çok zor hem de çok kolay. Çetin ceviz bir hayat, uykusuz montaj odaları, güzel oyuncuları ve kamera dolu bir hayat. Ondan çok şey öğrendim. Bir proje hazırlamak. Onun bu konudaki farkını buradaki bir çok insan bilir zaten. Proje yaparken sadece o projeye yapıp satmak değil aslında projenin bir ruhunun olduğunu, seyirci ile buluşmasının ne kadar önemli olduğunu bizlerle gösterdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Hayatımda bu kadar güçlü, karizmatik bir insanla karşılaşmadım”

Törende bir konuşma yapan oyuncu Cansel Elçin, “Hayatımda bu kadar güçlü, karizmatik bu kadar hikayeleri etkileyici anlatan, sizi ikna eden, bu kadar güzel konuşan bir insan ile karşılaşmamıştım. Bana güvendiği, değer verdiği için çok teşekkür ederim. Beni ülkeme yeniden kavuşturarak çok büyük bir hediye verdi” diye konuştu.

Tomris Giritlioğluna veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp

HÜLYA AVŞAR: BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK KAYIP

Hülya Avşar, yönetmen Tomris Giritlioğlu’nu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törende kendisine uzatılan mikrofonlara konuşan Avşar, "Çok büyük bir kayıp. Benim için ayrıca çok büyük bir kayıp... Diyecek bir şey yok, ışıklar içinde uyusun. Her zaman hatırlayacağız. Giderken öyle şeyler bırakıp gitti ki unutmak mümkün değil" dedi.

Tomris Giritlioğluna veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp

Haberin Devamı

BELÇİM BİLGİN: REHBERİMDİ BENİM

Belçim Bilgin ise "Hem çok seviyorum, hem çok şey borçluyum ona. Bize kattığı değerler yol boyunca hep kıblem oldu. Bundan sonra da olacak. İnandığı hiçbir şeyden vazgeçmeyişi, çok erdemli oluşu... İnanılmaz tutkulu bir kadın oluşu... bir kadın olarak sektörde az kadının olduğu zamanlarda bu savaşı verip hiç vazgeçmeden hayallerini gerçekleştirmesi olağanüstü bir kudret bence. İzi silinecek gibi değil. Onun bize öğrettiklerini, bize yaşattıklarını yaşatabilir ona bir şeyler katabilirsek ne mutlu bize ama onun ışığına ilerleyeceğiz bunu biliyorum. Her birimiz… Hayatımızın en özel tecrübesini yaşadık onunla. Rehberimdi benim, çok üzgünüm... Hepimizin başı sağ olsun." dedi. 

Haberin Devamı

Tomris Giritlioğluna veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp

Veda töreni sonrası Giritlioğlu’nun cenaze namazı ikindi namazını müteakip Teşvikiye Camisi’nde kılındı.

Tomris Giritlioğluna veda... Hülya Avşar: Benim için çok büyük bir kayıp

Sanatçı, yarın memleketi Hatay’daki Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÜST ÜSTE KAYIPLAR

 Tomris Giritlioğlu, 2013’te Hürriyet’e verdiği röportajda 2 yıldır kanserle mücadele ettiğini anlatmış, hastalığına “Kasaba” ve “Bu Kalp Seni Unutur mu?” dizilerinin yayından kaldırılmasının zemin hazırladığını söylemişti:

“Arkasından annemi kaybettim. Hepsi üst üste gelince, hastalığa zemin hazırlanmış oldu.”

Ünlü yönetmenin yenmeyi başardığı hastalığı daha sonra yeniden nüksetti.

DÖNEM DİZİSİ FURYASINI BAŞLATTI

Tomris Giritlioğlu, 1957 yılında Konya-Kadınhanı’nda doğdu. Çocukluğunun ilk yılları Adana’da geçti. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitim hayatına TED Ankara Koleji’ne devam etti.

Haberin Devamı

Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra TRT’de çevirmen olarak çalışmaya başladı.

1977’de TRT Haber Dairesi Başkanı Aycan Giritlioğlu ile evlendi. 1980 yılında oğlu Ilgaz dünyaya geldi. İlk uzun metrajı “Suyun Öte Yanı”nı 1991’de çekti, bu filmle ödüller kazandı. 1994’te Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Yaz Yağmuru” öyküsünü sinemaya uyarladı.

1999’da yönettiği “Salkım Hanımın Taneleri” Altın Portakal’da ‘en iyi film’ seçildi. 2002’de TRT’den emekli olan Tomris Giritlioğlu, özel televizyonlar için projeler üretti. “Çemberimde Gül Oya”, “Hatırla Sevgili” gibi dizilerle Türkiye’de ‘dönem dizisi’ akımını başlattı.

BAKMADAN GEÇME!