Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti? Yeşilçam oyuncusu Sönmez Yıkılmaz'ın hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti Yeşilçam oyuncusu Sönmez Yıkılmazın hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 01:53

Sönmez Yıkılmaz'ın hayatı ölüm haberinin ardından gündeme geldi. Yeşilçam'da yardımcı rollerde oynayan Türk sinemasının Rambosu olarak tanınan Sönmez Yıkılmaz, yaşamını yitirdi. Aksiyon ve macera türünde kavgalı filmlerde sıklıkla yer alan oyuncunun ölüm nedeni açıklanmazken, Cüneyt Arkın sosyal medya hesabından Yıkılmaz ile birlikte çekilen fotoğraflarını duygusal notla paylaştı. Peki, Türk sineması oyuncusu Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti? İşte, Sönmez Yıkılmaz'ın hayatı ve biyografisi.

Haberin Devamı

Sönmez Yıkılmaz'ın ölüm haberinin ardından biyografisi öne çıkan konulardan oldu. Yeşilçam’ın 'Rambo'su olarak tanınan Sönmez Yıkılmaz 72 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam’da ışıkçılıktan başlayıp, kavgacı yardımcı rollerinde ve sonrasında da başrole kadar yükselen Sönmez Yıkılmaz'ın cenazesinin cuma günü Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazla son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

SÖNMEZ YIKILMAZ KİMDİR?

Yeşilçam’a adımını 1966’da atan Yıkılmaz, filmlerde genellikle yardımcı rollerde oynadı. Bu rollerini başarıyla oynamıştır.

Sönmez Yıkılmaz kimdir, kaç yaşında, neden vefat etti Yeşilçam oyuncusu Sönmez Yıkılmazın hayatı hakkında bilgiler

“Anzer Film” isimli bir film şirketi kuran Yıkılmaz, biraz da çaresizlikten yapımcılığa yükselip ve iki ay içinde ‘Arzuhalci’, ‘Gecelerden Sor Beni’, ‘Kırmızı Çizmeli’, ‘Dağlı’ ve ‘Yıllardan Sonra’ adlı 5 film çekti.

Haberin Devamı

Yeşilçam'ın emektar figüranlarından olan oyuncu yaklaşık 103 filmde oynayarak bir rekor kırmıştır.

CÜNEYT ARKIN'DAN DUYGUSAL MESAJ

Cüneyt Arkın, sosyal medya hesabından Yıkılmaz ile birlikte çekilen fotoğraflarını "İçimden bir parça koptu

İyi dost, Yeşilçam'ın vefakâr emekçisi, Sönmez Yıkılmaz'ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Onlar olmadan Yeşilçam eksik olurdu. Karakter oyuncuları olmadan Türkiye’de film çekilmezdi. Çünkü onlar filmin kokusu, tadı, her şeyiydi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim... Sinema camiamızın başı sağolsun" notuyla paylaştı. 

BAKMADAN GEÇME!