Resul Dindar kimdir, kaç yaşında ve nereli? Resul Dindar'ın hayatıyla ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Resul Dindar kimdir, kaç yaşında ve nereli Resul Dindarın hayatıyla ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2021 21:15

Resul Dindar'ın hayatı müzikleriyle olduğu kadar katıldığı televizyon programlarında da dikkatleri üzerine topluyor. Seslendirdiği Karadeniz müzikleri ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan Resul Dindar, 2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte Karmate grubunu kurmuştu. Müziğe tek başına devam etme kararı alan ve Divane adlı ilk solo albümünü 2013'te yayınlayan Dindar başarısıyla adından söz ettiriyor. İşte, Resul Dindar'ın hayatıyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Resul Dindar, müzikal çalışmalarının yanı sıra katıldığı programlarla da gündeme geldi. Resul Dindar'ın seslendirdiği eserler Türkçenin yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kapsamaktadır. Peki, Resul Dindar kimdir, nereli?

Türk halk müziği ses sanatçısı Resul Dindar, 24 Ocak 1982 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. 

2008 yılı Temmuz ayında arkadaşlarıyla birlikte Karmate (değirmen) grubunu kurdu ve grubun solistliğini yaptı.

Karmate, Nani ve Nayino adlı iki albüm çıkardı. Resul Dindar gruptan 2012 yılında ayrılarak müziğe tek başına devam etme kararı aldı ve 1 Nisan 2013 tarihinde Divane adlı ilk solo albümünü yayınladı. Resul Dindar'ın seslendirdiği eserler Türkçenin yanı sıra, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde konuşulan Lazca, Megrelce, Gürcüce ve Hemşince gibi dilleri de kapsamaktadır.

Haberin Devamı

Derya Batum Dindar ile evli olan Resul Dindar'ın 2019 yılında dünyaya gelen 1 kızı var. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!