Gupse Özay kimdir, kaç yaşında, hangi filmlerde oynadı? Gupse Özay'ın sevgilisi Barış Arduç hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Gupse Özay kimdir, kaç yaşında, hangi filmlerde oynadı Gupse Özayın sevgilisi Barış Arduç hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2020 13:20

Oynadığı tiplemelerle tanınan Gupse Özay, zaman zaman açıklamaları ve sevgilisi Barış Arduç ile gündeme geliyor. Uzun zamandır birlikte olan Gupse Özay- Barış Arduç çifti Deliha filminde birlikte yer almıştı. Beraberlikleri bir dönem çok konuşulan ikili eleştirilere maruz kalmıştı. Peki, Gupse Özay kimdir, kaç yaşında, hangi filmlerde oynadı? Gupse Özay'ın sevgilisi Barış Arduç hakkında bilgiler

Haberin Devamı

Türk oyuncu ve senaris Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Gupse Özay, Çerkes kökenli bir aileden İzmir'de dünyaya geldi. Çerkesçe olan adı "canımın içi" anlamına gelmektedir.Gupse Özay Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde okumuştur. Üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül almıştır.TRT’den, yapım şirketlerine; magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı denemiştir. Ve daha sonrasında 4 yıl reklam yazarlığı yapmış ve ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne geçmiştir. Birkaç dizi denemesinden sonra,arkadaşlarıyla Psikolog skeçlerini gerçekleştirmiş; bu sayede de Yalan Dünya dizisinde rol kapmıştır. Ve yalan dünya dizisinin Nurhayat'ı olarak ekranlardaki yerini aldı. Bir araba firmasının da reklamında rol almıştır.

Gupse Özay 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı. 8 Nisan 2016 tarihinde vizyona giren Küçük Esnaf filminde Burcu karakteriyle başrol oynadı. 2 Aralık 2016'da vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı Görümce filminin aynı zamanda ana karakterleri arasında yer aldı.

31 Ocak 2020 tarihinde, hem yazıp hem oynadığı Eltilerin Savaşı adlı komedi filmi vizyona girdi.

Gupse Özay'ın sevgilisi Barış Arduç kimdir?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Barış Arduç, 9 Ekim 1987 tarihinde İsviçre'de dünyaya geldi.

İsviçre'nin Scherzingen şehrinde doğup büyüyen daha sonra ailesiyle beraber Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanıştıktan sonra profesyonel oyunculuğa adım attı.
İlk olarak Küçük Hanımefendi (2011) , Dinle Sevgili (2011) , Pis Yedili (2011) gibi dizilerde rol aldıktan sonra Benim İçin Üzülme (2012), Bugünün Saraylısı (2013-14) ve Racon: Ailem İçin (2015) adlı dizilerde oynayarak adını iyice duyurdu.
Kendisine şimdiki popülerliğini kazandıran Kiralık Aşk (2015) adlı diziyle şöhretini iyice pekiştirdi. Oynadığı televizyon dizilerinin dışında sinema filmlerinde de yer alan oyuncu, aynı zamanda aktif olarak destek verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir.

BAKMADAN GEÇME!