Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Aliyar kimdir? Kaç yaşındadır?

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Aliyar kimdir Kaç yaşındadır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 20:19

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Aliyar birçok dizisever tarafından merak konusu oldu. Diriliş Ertuğrul ile birlikte tarihe olan ilgi daha da arttı. Bu akşam yayınlanacak yeni bölümde adaleti ile herkesi kendine hayran bırakan Aliyar ölecek mi merak ediliyor. Fragmanda Ertuğrul Gazi'nin kollarında can vermek üzere görünen Aliyar'ın hayatı merak konusu oldu. Peki, Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Aliyar kimdir? Kaç yaşındadır?

Haberin Devamı

Diriliş Ertuğrul'un Aliyar'ı, Filinta'da Bıçak Ali'ydi. Peki, Aliyar kimdir? İşte, Aliyar karakterini canlandıran oyuncunun adı ve hakkında merak edilenler...

CEM UÇAN KİMDİR?

Kurtlar Vadisi Pusu, Nizama Adanmış Ruhlar ve Filinta gibi önemli yapımlarda rol alan Cem Uçan, 12 Ağustos 1976 İstanbul doğumlu.

İlk olarak 2012 yılında Acayip Hikayeler adlı TV dizisiyle oyunculuğa başlayan Uçan, daha sonra Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Küçük Kıyamet, Kurtlar Vadisi, Nizama Adanmış Ruhlar, Sungurlar ve Filinta dizilerinde rol aldı.

CANDAROĞLU BEYLİĞİ

Candaroğulları Beyliği, Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılışından sonra Kastamonu ve çevresinde kurulan bir Türkmen beyliğidir. Denizci özellikleri, Sinop'ta kurdukları tersanenin Osmanlı Devleti'ne katılması ve geliştirilmesi, Osmanlı Donanması'na güç kattı. Kastamonu'nun Küre ilçesindeki bakır ocakları, Beylik daha Osmanlı Devleti'ne ilhak olmadan önce, Osmanlı Devleti'nin top üretimi için faydalandırılmıştır. Yıldırım Bayezid, Anadolu'daki birliği sağlama yolundaki çalışmaları sırasında Candaroğulları topraklarına sahip olmuş, fakat Sinop'ta Candaroğulları Beyliği'ni devam ettirmiştir. İsfendiyar Bey Ankara Savaşı'ndan (1402) sonra Timur'un hâkimiyetini tanıdı. Bunun karşılığında da eski Candaroğulları toprakları kendisine verildi, böylece Kastamonu'ya yeniden hâkim oldu. 1461 yılında barış yoluyla Osmanlı Devleti'ne katıldı.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!