Güncelleme Tarihi:
Beyti sarma, kıyma veya kuzudan oluşan, bir şiş üzerinde ızgaralanmış, lavaboya sarılmış, domates sosu ve yoğurtla servis edilen bir Türk yemeğidir. İşte, beyti sarma için gerekli malzemeler ve adım adım beyti sarma tarif...
BEYTİ SARMA
Domates sosu için:
2 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için:
400 gram dana kıyma
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sarmak için:
4 adet yufka
Servis için:
1 kase yoğurt
Yufkaların arası için:
6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
BEYTİ SARMA NASIL YAPILIR?
Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın.
Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen harçtan orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın.
Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 10 dakika kadar pişirin.
Köftelerin üzeri kızarıp içleri piştiğinde fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre ılımaya bırakın.
İki adet yufkayı bir tezgaha serin aralarına ve üzerlerine tereyağı sürün.
Köfteleri tek sıra şekilde dizin.
Güzelce sarın.
Geriye kalan köfteleri de diğer yufkalarla sarın.
Tüm yufka ve köfteler bitene kadar bu işlemi yapın.
Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin.
Tekrar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve üzeri kızarana kadar 5-10 dakika arası pişirin.
Domates sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaştığında ocaktan alın, bir süre soğuttuktan sonra beyti sarmaların üzerine gezdirin.
Tabağın ortasına yoğurt koyarak sarmaları servis edin.