Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? Erbasgan Beyi canlandıran Ferit Kaya'nın hayatı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir Erbasgan Beyi canlandıran Ferit Kayanın hayatı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 23:26

Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan, dizinin yayınlanan son bölümü ile gündeme geldi. Pazartesi akşamları seyirci ile buluşan dizide adı sefer için komutanlıkta anılmayan Erbasgan'nın nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Oyuncu Ferit Kaya'nın hayat verdiği Erbasgan karakteri Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Alparslan'ın kız kardeşi Gevher Hatun'a aşık ve Tuğrul ve Çağrı Beylerin amcası Yusuf Yınal'ın oğlu olarak yer alıyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? İşte, Erbasgan Beyi canlandıran Ferit Kaya'nın hayatı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? sorusu dizinin izleyenleri tarafından merak konusu oldu. Trt1 ekranlarında sevenleri ile buluşan dizide Erbasgan'ın akıbeti dikkat çekerken, karaktere hayat veren Ferit Kaya'nın performansı da izleyenlerden tam not alıyor. Dizide İbrahim Yınal'ın kardeşi olan Erbasgan, Selçuklu sultanı Alparslan'ın eniştesi olarak biliniyor.

FERİT KAYA KİMDİR?

24 Şubat 1984'te Diyarbakır'da dünyaya geldi. Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana sanat Dalı mezunudur. Kavak Yelleri (2007) adlı TV dizisinin ikinci, üçüncü ve dördüncü sezonlarında Uğur karakterini canlandıran Ferit Kaya, Kanal D'de salı akşamları yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' (2010) adlı TV dizisinde Resul karakteriyle rol almıştır. Ayrıca Kanal D'de perşembe akşamları yayınlanan 'Kötü Yol' (2012) adlı TV dizisinde İhsan karakteriyle rol almıştır.

Haberin Devamı

Ferit Kaya son olarak başrolünde Ata Demirer'in oynadığı Niyazi Gül Dörtnala filminde rol almıştır. Ferit Kaya Arka Sokaklar 'da Azminin oğlu Erdal rolünde oynamıştır. Familya 'da Hamit karakteriyle Rol Almıştır. Son olarak Çukur dizisinde 2019-2021 yılları arası "Murtaza" karakterini canlandırmıştır.

Erbasgan nedir, ne demek?

Obada yaşayan birisidir. Ayrıca iddialara göre Selçuklu sultanı Alparslan'ın eniştesi olarak bilinir.

 

BAKMADAN GEÇME!