Ahlat Ağacı filminin fragmanı yayınlandı… İşte vizyon tarihi

Güncelleme Tarihi:

Ahlat Ağacı filminin fragmanı yayınlandı… İşte vizyon tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 14:57

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes’te dakikalarca alkışlanan filmi Ahlat Ağacı’nın fragmanı yayınlandı. 1 dakikayı aşan Ağlat Ağacı fragmanının son saniyelerinde vizyon tarihi de duyuruldu. Peki Ahlat Ağacı ne zaman vizyona girecek?

Haberin Devamı

Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve 15 dakika boyunca ayakta alkışlanan Nuri Bilge Ceylan'ın 8. filmi Ahlat Ağacı’nın merakla beklenen fragmanı yayınlandı. Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Akın Aksu, Ercüment Balakoğlu, Sencar Sağdıç, Serkan Keskin, Tamer Levent, Kadir Çermik ve Bennu Yıldırımlar gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı Ahlat Ağacı 1 Haziran’dan itibaren vizyonda olacak.



KONUSU

Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!