Tekfen Filarmoni’nin ücretsiz konserinde tar, kanun ve ney

Güncelleme Tarihi:

Tekfen Filarmoni’nin ücretsiz konserinde tar, kanun ve ney
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2004 00:12

Dünya barışına katkıda bulunmak ve kültürleri kucaklaştırmak amacıyla 1992’de kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası, 18 Ekim Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 20:30’da ücretsiz bir konser veriyor. Orkestra, 20 Ekim’de Tekfen Tower’da, 22 Ekim Cuma yine 20.30’da Konya Selçuk Üniversitesi’nde konserlerini sürdürecek. Orkestra hem Dvorak, Vivaldi, Bartok gibi klasik batı müziği bestecilerinin eserlerini hem de yerel enstrümanlar (İran’dan tar, Türkiye’den kanun ve ney) için düzenlenen melodileri seslendirecek.

Ermenistan Devlet Korosu ve Filarmoni Orkestrası ilk kez Türkiye’de

Bu cuma akşamı saat 21.00’de, ilk kez Türkiye’ye gelen, 160 müzisyenden oluşan Ermenistan Devlet korosu ve Filarmoni Orkestrası, Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir konser veriyor. Konseri Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği düzenledi, Şişli Belediyesi sponsorluğu üstlendi.

Koro ve orkestrayı Ohannes Çekiçyan yönetiyor. Konserde Sevil Berberi’nden Faust operasına, Carmina Burana’dan Mozart’ın Requiem’ine kadar klasik batı müziğinin ünlü koro eserlerinden seçmelerin yanı sıra, Dikranyan, Bartevyan, Hakhinyan, Aydınyan ve Çuhacıyan gibi Ermeni bestecilerinin eserleri de seslendirilecek. Bunların arasında, Türkiye’de dinleyicilerin aşina olduğu Leblebici operetinden parçalar da var.

Maçka G-Mall’da üç boyutlu sinema

Maçka Küçükçiftlikparkı’nda bulunan G-Mall’daki Cinebonus sinemalarında bu aydan itibaren dijital üç boyutlu sinema uygulaması başladı. Garanti Bankası’nın sponsorluğunu üstlendiği bu salonda izleyiciler (özellikle de çocuklar) özel ekran ve gözlüklerle sanal olarak da olsa gerçeklik duygusu veren derinliği olan filmler izleyecekler. Bilgi için: 0212-232 44 40.

Mingus Big Band Cemal Reşit Rey’de

Amerikan caz müziğinin ustalarından Charles Mingus’un eşi Sue Mingus’un sanat yönetmenliğini yaptığı The Mingus Big Band yarın 21.45’te Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahneye çıkıyor. Akbank Caz Festivali çerçevesinde düzenlenen konserde 14 kişilik orkestra Mingus’un eserlerini seslendirecek.

Selim İleri, Türkan Şoray’ı anlatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel İşler Dairesi’nin düzenlediği sayısız etkinlik arasında ‘diyagonal sohbetler’ ilginç bir başlık. Adnan Uzun’un düzenlediği bu sohbet dizisinde yarın Beyoğlu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ünlü yazar Selim İleri, sinema yıldızı Türkan Şoray’ı anlatacak. Sohbet, saat 12.00’de başlayacak. İstiklal Caddesi Tünel Beyoğlu. Tel: 0212-293 12 70.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!