Tebrikler hep patrona

Güncelleme Tarihi:

Tebrikler hep patrona
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 00:00

Şebnem Özinal, oyuncuların hak ettikleri değeri görmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Şebnem Özinal fotoğrafları

"Tak Tak Takıntı" adlı oyunda oynayan Şebnem Özinal, oyuncuların hak ettikleri değeri görmediğini söyledi.
Özinal, "Oyunu izleyen basınımızın duayeni Çetin Altan oyunla ilgili çok güzel bir yazı yazmıştı. Ancak Altan'ın yazısında sadece Ali Poyrazoğlu'ndan bahsetmesi beni biraz üzdü açıkçası. Çünkü oyunda altı tane başrol var. Çetin Altan gibi bir ustanın köşesinde ismimin geçmesi benim için onurdur. Bizler bu tatlı yorgunlukların, bu emeklerin ödülünü böyle almak istiyoruz" dedi.

Tebrikler hep patrona
Kendi tiyatrosunu kurmaya hazırlanan Şebnem Özinal, oyuncuların hak ettikleri değeri görememesinden şikayet etti: "Oyundan sonra sadece tiyatro patronlarının tebrik edilmesi, köşe yazarlarının övgülerini sadece onlara bahşetmeleri beni rahatsız ediyor."

Haberin Devamı

Bir süredir TV8 ekranlarında "Hayatta Ne Varsa" adlı programı sunuyorsunuz. Bu proje nasıl gelişti?

- Bir televizyon programı yapmak hayalimdi. Eşim Şefik Öztek’le fikir alışverişinde bulundum ve daha çok kadın, çocuk ve eğitim sorunlarına eğilen, mesajı olan bir program yapmaya karar verdik. Bu mesajla birlikte insanlarla köprü oluşturabilmeyi amaçladık. Ses getiren, işe yarayan, topluma faydalı olan, üretken bir program hazırlamak istedik ve bu proje ortaya çıktı.

Önümüzdeki bölümlerde hangi sosyal projelere yer vereceksiniz?

- Güneydoğu’ya gittiğimizde kadınlara yönelik çok fazla çalışma olduğunu gördüm. Köylü kadınlar sabun atölyelerinde çalışıyor, üretiyorlar, yaptıkları tebrik kartları Amerika’ya gidiyor. Aslında üreten bir toplum haline gelebilsek yapacak çok iş var. Biraz teşvik etmemiz lazım insanları. Kadınlar, evlerinde dikiş, nakış, örgü gibi birçok şey üretiyorlar. Onlara aile bütçesine katkıda bulunacakları bir satış imkanı vermek istiyoruz.

Sizi artık dizilerde göremeyecek miyiz?

- Şu aralar hem tiyatro hem de program var. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda "Tak Tak Takıntı"da oynuyorum. Son derece yoğun bir temponun içindeyim. Program, hafta içi her gün canlı yayın olduğu için çok fazla zamanım kalmıyor. Ancak içime sinen, gerçekten içinde olmayı arzuladığım bir dizi projesi olursa oynayabilirim.

Haberin Devamı

Kendi tiyatronuzu kuracağınızı duydum...

- Evet, şartlar el verirse kendi tiyatromu kurmak istiyorum. 16 yıllık tiyatro sanatçısıyım, birçok oyunda başrol oynadım. Kendi tiyatromu kurduğumda da genç ve yetenekli tiyatroculara şans verip, çok değerli sanatçılarımızla ses getirecek projelere imza atmayı arzu ediyorum.

Özel hayatınıza gelirsek, çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?

/images/100/0x0/55ead683f018fbb8f899f079
- Bir yıl sonra olabilir. İkiz ya da üçüzlerim olsun istiyorum.

Çetin Altan beni üzdü

İzleyicilerin hatta meslektaşlarımızın sadece tiyatro patronlarını tebrik etmeleri, köşe yazarlarının o oyunla ilgili övgülerini yine sadece onlara bahşetmeleri beni rahatsız ediyor. Mesela, "Tak Tak Takıntı" oyunumuzu izleyen Çetin Altan oyunla ilgili çok güzel bir yazı yazmıştı. Ancak Altan’ın yazısında sadece Ali Poyrazoğlu’ndan bahsetmesi beni üzdü. Çünkü oyunda altı başrol var. Çetin Altan gibi bir ustanın köşesinde ismimin geçmesi benim için onurdur. Bizler, bu emeklerin ödülünü böyle almak istiyoruz.

Haberin Devamı

Tebrikler hep patrona

Röportaj: Demet ÖZDEMİR

"Minik Kalplerle El Ele" gibi projelere desteğimiz tam

Programınızın ilk bölümünde "Minik Kalplerle El Ele" projesine destek verdiniz...

- Evet, Güneydoğu’daki çocuk yuvalarının ve kız yetiştirme yurtlarının yenilenmesi amacıyla başlatılan "Minik Kalplerle El Ele" projesini işledik. Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’e gittik. Bu tür projeleri sadece stüdyoda ele alan programların ne kadar eksik olduğunu oralara gidince anladım. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine sadece destek olmayacak, o projelerin bizzat içinde yer alacağız. Vaktimiz el verdiğince bütün illerimize gidip bu projelere destek vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!