Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 18:14
İyi bir filtre kahve ile güne güzel başlamak, ufak molalarla enerji toplamak mümkündür. Taze kahve çekirdeklerinin filtrelenen su ile demlenmesi sonucu elde edilen yumuşak içimli kahveye filtre kahve adı verilir. Profesyonel baristalarca hazırlanan filtre kahveler, doğru aksesuarlar ve kahveler kullanıldığında aynı kalitede evde de yapılabilir. "Filtre kahve nasıl yapılır?" merak edenlerden ya da iyi kahvenin sırrını öğrenmek isteyenlerdenseniz önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.
Kahve Makinelerinde En Önemli Nokta Ölçü
Hazır kahve makinelerinde bir fincan için ortalama 7-8 gram kahve kullanılır. Makineye filtre yerleştirildikten sonra su konarak pişme için hazırlıklar tamamlanır. 200 - 300 ml su istenen ideal demlemeyi hazırlamak için yeterlidir. Makine çalıştırılarak kahve demlenir. Kahve hazneye tam olarak aktığında filtre kahve içime hazırdır.
En Pratik Yöntem French PressEvlerde en sık kullanılan yöntem olan French Pressler'de kalın öğütülen kahveler tercih edilir. 17 - 18 gram kadar kahve konularak üzerine 300 ml kadar sıcak su dökülür. Press'in kapağı kapatılarak ortalama 5 dakika demlenme beklenir. Ardından kapak aşağı itilir ve kahve filtrelenir. İçime hazır olan kahve toplam 6 dakikada servis edilir.
Pressler'in En Yenisi American Press American Press'lerin haznesine orta öğütülmüş 20 - 24 gram kahve eklenerek hazırlıklar başlar. Hazne pistonla birleştirilirken 355 gram kadar su yeterli olur. Piston kapatıldıktan sonra aşağı indirilerek kahve servis edilir.
Kahvenin En Şık Hali Chemex Kağıt filtre üzerine 15 gram kadar kahve konulur. Sıcak su ile yavaş yavaş demlenecek olan kahveye azar azar su eklenir. Demlenen kahve Chemex'ten başka bir kaba, tekrar chemex'e dökülerek defalarca aktarılır. Birkaç kez yapılan işlem kahvenin nefes almasını ve aromasının tam olarak duyulmasını sağlar. Kahve yoğunlaştığında demlenmiştir ve fincana alınarak içilebilir.
Vakum Pot ile Kahveye Uzman Yorumu Çıkarılan üst hazne bekletilirken alt kısma 300 ml su eklenir. Su ısınacağı için ilk ekleme kısmında soğuk su kullanılabilir. Su ısınırken üst hazne kapatılır. Su ısındıkça üste çıkar, üstteki su dolu haznete 20 gam orta öğütülmüş kahve eklenir ve karıştırılır. 1,5 dakika kadar beklendikten sonra ısı kapatılır ve kahve yavaşça alt hazneye dolar. Alt hazne dolduğunda kahve içim için fincanlara alınabilir.
Kaliteli ve lezzetli kahve çeşitlerini Tchibo’da bulabilirsiniz.