Tavla oynarken puanlarımı çaldılar kurcalarken hacker oldum

Güncelleme Tarihi:

Tavla oynarken puanlarımı çaldılar kurcalarken hacker oldum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2006 00:00

O, hacker’lık aleminin son efsanesi. Bir Türk, lakabı İskorpitx. Tüm dünyadan hacker’ların, çökerttikleri siteleri kaydettikleri, İtalyan güvenlik sitesi Zone-h’de, hack’lediği 141 bin siteyle ilk sırada. Önce Microsoft’un Meksika sitesini hack’lemesi olay oldu. 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi 10 dakika içinde çökertmesiyle asıl sükseyi yaptı. Hack’lediği sitelere üzerinde Atatürk resmi olan bir Türk bayrağı ve PKK, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan’la ilgili küfürlü bir mesaj bırakıyor.

Ancak onun hakkında, zehirli iskorpit balığından türettiği ismi ve yaşı dışında hiçbir şey bilinmiyordu. Baktık olmayacak, İskorpitx’in peşine düştük. İzini bulmamız iki gün sürdü. Önce web site tasarımcısı bir arkadaşına ulaştık. E- posta ile konuşma isteğimizi bildirdik. Uzun uzun derdimizi anlattık. Ertesi gün ikna oldu. Bizimle telefonla bağlantıya geçti. İskorpitx, 45 yaşında, Ege’de yaşıyor ve muhasebecilik yapıyor. Meğer bu hacker’lık işlerine de, internette tavla oynarken puanları çalınınca başlamış.

Nasıl başladınız bu işlere?

- Hacker’lıkla 2002’den beri ilgileniyorum. Bir hobi gibi. turk.net’te sanal tavla oynarken başladı bu merakım aslında. Bir gece oyunda tüm puanlarımı çaldılar. Çok da uğraşmıştım onları biriktirmek için. turk.net’in operatörlerine bildirdim durumu ama hiç ilgilenmediler. Ben de bunu nasıl yaptıklarını merak ettim ve kurcalamaya başladım. Kısa süre sonra, ne kadar puan varsa ele geçirdim. Muhasebeciyim aslında. 1989’da bilgisayarla muhasebe tutulmasına izin verildiğinden beri, bilgisayarla iç içeyim. Şimdi 45 yaşındayım, hálá boş zamanlarımda uğraşıyorum.

Dünyada hacker’lıkla ilgilenen herkes tanıyor sizi. Bu nasıl oldu?

- Beni Microsoft’un Meksika sitesini hack’ledikten sonra tanıdı çoğu insan. Microsoft’u hack’lemenin anlamı benim için çok büyük.

Peki, 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi çökertirken bir amacınız var mıydı?

- Ermeni yasa tasarısı.

Kendinizi sanal ortamda bir savaşçı olarak mı görüyorsunuz?

- Yakında savaş meydanları, silahlar kalmayacak, tüm savaşlar dijital ortamda yapılacak zaten. Türk siteleri, PKK sempatizanları tarafından sürekli tehdit ediliyor. Sitelere Apo resmi ve marşlar bırakıyorlar. KKTC sitelerine de Rumlar saldırıyor. Bush Türkiye’ye geldiğinde, Brezilyalılar Türk sitelerine karşı savaş ilan etmişti. Binlerce siteyi korumaya aldım. Bunlardan biri de, KKTC Bayrak Radyo TV’nin sitesiydi. Sitenin webmaster’ı benimle bağlantıya
/images/100/0x0/55eb2ca4f018fbb8f8b0264e
geçip, işi devralana kadar, siteyi Rum hacker’lardan korudum. İskorpitx’in kötü bir amacı yok. Türklere karşı dijital ortamda yapılanlara bir karşılık vermek amacım. Bilişim alanında biz de varız demek. ABD ve Avrupalılara aslında ne kadar içi boş bir teknolojiye sahip olduklarını göstermek. Halkın duygularına tercüman olduğumu düşünüyorum. Ermeniler konusundaki suçlamalar çok ağır. Onlar bizim yumuşak tarafımızı buluyorlar. Biz de sanal ortamda onlara karşılık veriyoruz. Sitelere bıraktığım küfürlü mesaj, benim üslubum değil aslında. Ama böyle olmasını onlar istiyor.

SİTELERİ GÜNDEME GÖRE HACK’LİYORUM

Hack’leyeceğiniz siteleri neye göre seçiyorsunuz?


- Siteleri biraz gündem belirliyor. Danimarka’daki karikatür krizi zamanında da, Danimarka sitelerine karşı saldırılar yaptım mesela. Türk sitelerine kesinlikle el sürmüyorum. Tehlikede olanları koruyorum.

Ama Antakya Devlet Hastanesi’nin sitesi gibi Türk kamu sitelerinde de sizin mesajınızı görüyoruz.

- Hosting şirketleri üzerinden binlerce site tarıyorum. Arada Türk siteleri de karışabilir. Örneğin geçen gün ABD’li bir şirketten hosting alan Digiturk’ün sitesi karşıma çıktı. Yalnızca uyarı mesajı gönderdim. Türk sitelerini kullanım dışı bırakmak gibi bir amacım yok. Yalnızca güvenlik açıklarını gördüğümde uyarıyorum.

Sizi rekortmen hacker yapan şey nedir?

- Yüzde yüz Türk yapımı bir yazılım kullanıyorum. 15 saniyeden daha az sürede, üç bin 500 siteye ulaşabiliyorum. Zaten işinizi en çok 10 dakikada bitirmeniz gerekiyor. Özellikle ABD’deki siteler, çok oyalanan hacker’ları fark edebiliyor. 43 bin siteyi, 10-12 dakika içinde hack’ledim. Böyle hızlı olamadıkları için bu kadar başarılı olamıyorlar.

Bu bilgi ve yeteneğinizi hacker’lıktan başka şeyler için kullanıyor musunuz?

- Hacker’lar kara ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Kara olanlar, son olarak Gima’ya yapılan saldırıdaki gibi kredi kartı kopyalayan hacker’lar. Ben böyle bir hacker olsaydım, inanın tüm hacker’lardan daha çok kredi kartı bilgisine sahip olurdum. Ama şu anda cezaevinde olurdum herhalde. Ben internette karşıma çıkan database’leri yok ediyorum, benden sonra gelen hacker’lar bulmasın diye. Bu kötü niyetli insanlar, kolayca yakalanıyor.

Türklerin hacker’lıkta Brezilyalıları bile geride bıraktığı yönünde haberler çıkıyor. Sizce neden Türkler hacker’lığa merak saldı?

-
Ben ADSL’in yaygınlaşmasını büyük bir etken olarak görüyorum. Eski bağlantılarla hacker’lık yapılamazdı zaten. Genç insan sayısı çok ve hepsi de inanılmaz yetenekli. Bilgisayar merakı ve zeka biraz fazla oldu mu, gençler hacker’lığa sarıyor.

İSKORPİTX OLDUĞUMU AZ KİŞİ BİLİYOR

İskorpitx, iskorpitten geliyor. Türkiye’de çoğunlukla Ege Denizi’nde bulunan, çarpan balığının ismi. İnsana çarptığında, deriyi şişiren bir tür zehirli balık. İskorpitx olduğumu, ailem ve çalışma arkadaşlarım biliyor sadece. Küçük bir yerde yaşadığım için kolayca duyulabilir ve deşifre olabilirim. Çok büyük şirketler ve sitelerle uğraştığım için beni çekemeyen pek çok insan var.

SAHTEKARLIĞA GİRMEDİĞİM İÇİN İÇİM RAHAT

Yeni bilişim yasasına göre, evinizden hacker’lık yapınca suçlu, internet kafeden yapınca suçlu olmuyorsunuz. Böyle saçmalıklar var. Ama yasadan önce de, yurtiçinden hiçbir siteyle uğraşmadığım, sahtekarlığa girmediğim için içim rahat. Benim amacım protesto. Yabancı siteleri hack’leyerek Türklerin sesini duyuruyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!