Taşlarla gelen sağlık

Güncelleme Tarihi:

Taşlarla gelen sağlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yüzyıllardır çeşitli süs eşyalarında kullanılan yarı değerli taşlar, tedavi amacıyla da kullanılılıyor. Günümüzde bu taşlar, alternatif tıp arayışında olanların başvurduğu yöntemlerden sadece biri.

Jeoloji Yüksek Mühendisi İlhan Akdağ, taşların tedavi edici özelliklerinin, deneme yanılma yöntemiyle anlaşıldığını ve bu görüşlerin fiziksel olarak açıklanmasının son derece zor olduğunu söylüyor. Akdağ, taşların vücut üzerindeki etkileri konusundaki inanışları şöyle sıralandırıyor:

Kehribar elektrik çeker

Taş işlevi gören kehribar, çam ağacının reçinesinin yüzyıllarca toprak altında kalarak sertleşmesiyle oluşur. Bu taşlaşma sırasında, henüz sıvı iken içinde böcek kalırsa çok değerli ve nadir hale gelir. Genel adı amber olmakla beraber, Latince elektrik ileten anlamında kehribar denir. Vücudun elektriğini çeker. Boyun bölgesindeki elektriği çektiği için guatrı engeller.

Akik gücün simgesi

Baş ağrısına iyi gelir. Unutkanlığı engeller, kan dolaşımını düzenler. Güçlü ve erkeksi bir enerjisi vardır. Bu taş, vücuttaki her hangi bir gerginliği gidermek amacıyla kulanıldığında, o bölgenin üzerine konulur ve sıcaklık hissi vererek gerginliği dağıtır. Özellikle omuz ve sırt tutulmalarında işe yarar. Bağırsak tembelliğini gidermek için de kullanılır.

Yeşim sakinleştirir

Çin'de uzun yıllar tedavi amaçlı olarak kullanılmıştır. Kutsal sayılan bir taştır. Uğur verdiğine inanılır. Kuvarts grubundan bir taş olup Krizopraz denilen türü, sinirsel gerginliği yok eder. Zihinsel ve fiziksel heyecan durumlarında sakinlik kazandırır. Neşe ve huzur vererek, hastalıktan korur.

Turkuvaz dengeler

Bu taş, bilinçli olarak kullanıldığında, insana göklerin kapılarını açar. Gökyüzünün rengini, suyun rengi ile karıştırır. Gücü dengeli bir biçimde kullanmak isteyenler için idealdir. Turkuvaz, takı olarak kullanılır, gümüş içine gömülürse dengeyi sağlar. Eğer, sindirim sorunu varsa turkuvazı kemer tokası, bilezik ya da yüzük olarak taşımak gerekir. Her gün taşınabilecek bir taştır.

Pembe kuvars huzur verir

Bu kuvars taşı, uçuk pembe rengini titanyumdan alır. Stres giderici olup, hata duygularını, korkuyu ve öfkeyi azaltır. Negatif enerjiden koruyucudur. Bu özelliklerinden dolayı taşların en asili ve en kibarıdır. Aşkta acı çekmiş kişiler için pembe kuvars mutlak huzurun sahibidir. Sevginin pembe enerjisiyle çalışır ve kendinizi sevmenize yardımcı olur.

Agat cesaret kazandırır

Kalp taşı da denilir. Sadakat ve huzurun simgesi, vücudun dengesini sağlar. Tansiyonu dengeler. Üriner sistemin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aklı ve vücudu güçlendirir, kişiyi cesaretlendirir. Lenflerin sürkülasyonunu rahatlatır. Çok güçlü terapik özelliğe sahiptir.

Amatist kan temizler

Negatif elektrik yükü taşıdığı için insanlarda bulunan fazla elektrik yükünü alma özelliği taşır. Beyin gücünü yükseltir. Kuvvetli bir kan temizleyicidir. Pembe kuvardsla birlikte kullanıldığında aklı güçlendirip kalbi koruduğuna inanılır. Halk arasında, büyüye karşı koruyucu olduğu söylenmektedir. Tarih boyunca, alkoliklere de iyi geldiğine inanılmış ve bu amaçla kullanılmıştır. Kara sevda ve tutkuların şifası olarak da görülür.

Opal sihirlidir

Ümidin sembolüdür. Eski toplumlarda hırsızlar rağbet etmiş. Çünkü, opal taşıyan bir insanın görünmez olduğuna inanılır. Güç taşıdır ve otorite sağlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!