Güncelleme Tarihi:
1995 yılından beri faaliyet gösteren Şeker Piliç, bütün yemekseverlerin katılabileceği bir yarışma düzenliyor: Piliç Yemeği Tarif Yarışması. Şimdiye kadarki yemek yapma tecrübenizden faydalanarak kendi yarattığınız -ve de severek yediğiniz- bir piliç yemeği tarifini gönderin, seçilin, beğenilin ve karşılığında bir Paris tatili kazanın!
Yapacağınız şey çok basit. Bir kağıt alıyorsunuz, üzerine adınızı soyadınızı, açık adres ve telefon numaranızı yazıyorsunuz sonra da yemek tarifinizle devam ediyorsunuz. Bunun için de önce yemeğinize bir isim bulmanız gerekiyor. Sonra ölçüsüyle birlikte yemeğin malzemesini alt alta yazıyorsunuz. Ve başlıyorsunuz nasıl yapıldığını anlatmaya. Nasıl hazırlanıyor, nasıl pişiriliyor -haşlama mı kızartma mı fırında mı- ne kadar sürede pişiriliyor, hepsinin ayrıntısını yazıyor ve bir zarfa koyup postalıyorsunuz. Postalama adresi ise ‘‘P.K. 589 80221 ŞİŞLİ - İstanbul’’
Peki ne yapılacak bu tarifler? Önce seçici kurul tarafından değerlendirilip en değişik 20 tarif, 20 aralık - 14 Ocak arasında hergün Kelebek'te sizin adınızla yayınlanacak. Tarifleri gazetede yayınlanan yaratıcı aşçılar, 22 Ocak 2000 tarihinde Seçici kurul önünde yemeklerini pişirecekler. Ve seçici kurulun en çok beğendiği 5 yemeğin sahipleri Kurban Bayramını eşleriyle beraber Paris'te geçirecek. Üstelik sadece konaklama değil ulaşım masrafları da Şeker Piliç'e ait olacak.
Kelebek olarak bizim için bu yarışmanını ayrı bir önemi var. Çünkü seçici kurulun bir üyesi de Kelebek editörümüz Simten Danışman. Bir diğeri ise yine yazarlarımızdan Tuğrul Şavkay. Diğerleri ise Feriye Lokantası’ndan Vedat Başaran, Divan Oteli'nden Aybek Şurdum, Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Yılmaz ve üç yemek ustası.
Unutmayın. Tarifleri göndermek için artık son günler.