Taciroğlu'na Milano alkışı

Güncelleme Tarihi:

Taciroğluna Milano alkışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 00:00

Nedret Taciroğlu, yeni koleksiyonunu, Milano'da "Sultanlar Şehri İstanbul" adlı bir defileyle tanıttı.

Nedret Taciroğlu, sultanların tuğralarından esinlenerek hazırladığı koleksiyonunu, geçtiğimiz pazartesi akşamı modanın başkenti Milano'da "Sultanlar Şehri İstanbul" adlı bir defileyle tanıttı. Ciasci del Umanitario modaevinde yapılan defileyi, çoğu yabancı 400 davetli izledi. Taciroğlu, defilenin finalinde büyük alkış aldı. Bu önemli gününde kızı Yasemin de Nedret Taciroğlu'nu yalnız bırakmadı.

Taciroğluna Milano alkışı
Moda dünyasına 1980'de adım atan, Milano'da kendi adıyla defile yapan ilk Türk modacı olan, "Nedo Collection" ve "Nedo Couture" koleksiyonlarıyla Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil eden Nedret Taciroğlu, yine çok ses getirecek bir koleksiyonla gündeme geldi. Geçtiğimiz sezon İznik çinisi motifleriyle hazırladığı koleksiyonuyla İtalya'yı fetheden Taciroğlu, bu kez padişah tuğralarını moda dünyasına taşıdı.
Taciroğlu, yeni koleksiyonunu geçtiğimiz pazartesi akşamı Milano'da, "Sultanlar Şehri İstanbul" adını verdiği bir defile ile tanıttı. Ciasci del Umanitario modaevinde yapılan defileyi, çoğu yabancı 400 davetli izledi. 32 padişahın tuğralarından yararlanılan toplam 37 tasarımın tanıtıldığı defilede, 30 manken görev aldı.
Nedret Taciroğlu'nun modernize ettiği 2. Murat'ın tuğralı tahtı da podyumda aksesuvar olarak kullanıldı ve büyük alkış topladı. Genellikle toprak renklerinin
/images/100/0x0/55ea83dbf018fbb8f885011a
ağırlıklı olduğu koleksiyonda ayrıca altın, topaz ve bordo renklere de yer veren ve ihtişamlı kıyafetleriyle yüzlerce davetliyi büyüleyen Taciroğlu, defilenin finalinde mankenlerle birlikte podyuma çıkınca ayakta alkışlandı.
BU MİRASI AVRUPA'YA TANITACAĞIM
Defile sonrası soruları yanıtlayan Taciroğlu, neden esin kaynağı olarak tuğraları seçtiği sorusuna şöyle yanıt verdi: "600 yıl hüküm sürmüş, Doğu-Batı arasında hem coğrafi hem de politik bir köprü oluşturmuş Osmanlı devleti denince, akla ilk gelen sultanlar oluyor. Osmanlı hanedanının birbiri ardına yetiştirdiği büyük ve dahi padişahlar, insanlık adına büyük hizmetler vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük bir miras bırakmışlardır. En önemli miraslardan biri de sultanların imzası olarak tanımlanan padişah tuğralarıdır. Ben paha biçilmez bu tarihi eserlerin değerlerini vurgulamak istedim."
Koleksiyonunu yaklaşık beş aylık bir çalışma sonucunda hazırladığını, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, II. Mahmut, II. Osman, IV. Murad, II. Ahmet, III. Selim ve II. Mustafa gibi pek çok padişahın tuğrasının kıyafetlere işlendiğini belirten Nedret Taciroğlu, sırada ebru sanatının olduğu haberini de verdi:
"İlk defilem çini motifleriydi, ikincisini tuğralardan hazırladım, üçüncü sezonda ise ebru sanatını kullanacağım. Ben ülkemin adını yurtdışında, sanatıyla, tarihiyle temsil etmek istiyorum. En büyük hayalim de Londra, Paris, Milano ve New York'ta butik açmak... Eskiden Milano'da defile yapacaksın denilse, inanmazdım. Bu gerçekleştirdim, şimdi sıradaki hayallerimi hayata geçirmeye uğraşıyorum."
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!