Yazdan kışa: Düşük omuz trendi

Güncelleme Tarihi:

Yazdan kışa: Düşük omuz trendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 10:15

Feminenliği ve güzelliği gözler önüne seren düşük omuz trendi geçtiğimiz yıllardaki yükselişini hala sürdürüyor. Siz de bu trende kayıtsız kalmamak için önerilerimize mutlaka göz atın.

Haberin Devamı

Düşük omuz trendi moda dünyasına girişiyle büyük bir yankı uyandırdı. 2015-2016 ilkbahar yaz koleksiyonu ile birlikte vitrinlerde yerini alan düşük omuz kıyafetler büyük ilgi gördü. 2017 yılında da bu trend devam edecek.  

Düşük omuz dekolte kıyafetler "Bardot yaka" olarak da adlandırılır. 1956 yılında yayınlanan "Ve Tanrı Kadını Yarattı" filminin başrol oyuncusu Brigitte Bardot, omzu açık dekolte kıyafetlerle dikkatleri üzerine çekmiştir. 1950 ve 60'lı yılların kadın figürü olan Bardot, Fransız kadınının zerafeti ve güzelliğini sembolize eder. Omzu açık kıyafetleriyle seksiliği ve masum güzelliğini harmanlıyordu. Brigitte Bardot, zerafeti ile yaşadığı döneme damgasını vuran bir moda ikonudur.

Son zamanlarda tekrar gündeme gelen düşük omuz trendi ile artık dekolte omuzlarda. Düşük omuz modelleri elbise ve bluzlarda sık sık dikkat çekiyor. Farklı renk ve desen seçenekleriyle her zevke hitap eden düşük omuz kıyafetler feminen görünmenin anahtar parçalarından.

Haberin Devamı

Yazdan kışa: Düşük omuz trendi

Yaz aylarında plajlarda, gece ve gündüz kıyafetlerinde gördüğümüz düşük omuz trendi havaların soğumasıyla kış sezonuna da uyarlanarak vitrinlerde yerini aldı. Özellikle düşük omuz triko kazak ve elbiseler trend.

Sezonun trendi düşük omuz kıyafetlerin üzerinizde hoş durması için öncelikli olarak vücudunuzu tanıyın.

Omuz dekolteli tasarımlar her vücut yapısında farklı durur. Omuzlarınız geniş mi dar mı? Göğüsleriniz büyük mü küçük mü? Farklı tasarımlarla karşınıza çıkan omuz dekolteli kıyafetler genellikle fırfırlarla tamamlanır. Eğer fırfır detaylı bir tasarımı tercih edecekseniz omuz yapınız fazla geniş ve göğüsleriniz büyük olmamalıdır. Aksi taktirde fırfırlar olduğundan daha geniş ve büyük görünmenize sebep olur. Bu sebeple sade ve düz modelleri tercih edin. Omuzlarınız dar ise rahatlıkla fırfır detaylı tasarımları kullanabilirsiniz.  

Yazdan kışa: Düşük omuz trendi

Haberin Devamı

Feminenliği ve güzelliği ön plana çıkaran düşük omuz model kıyafetler kombinlenme kolaylığıyla da dolaplarda yerini alır. Düşük omuz bluz ve trikolar jeanlerin ve eteklerin tamamlayıcı parçasıdır. Hem günlük şık hem de spor kombinlenebilir. Dantel detaylı düşük omuz bluz ve kazaklarla romantik bir havaya bürünebilirsiniz. Gece davetlerinde eteklerinizle kombinleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!