Yağlı saç bakımının ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Yağlı saç bakımının ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 09:50

Birçok kişinin ortak problemi yağlı saçlar doğru bakımla kontrol altına alınabiliyor. İşte saçlarınız yağlıysa yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

Saç derisindeki yağ bezlerinin fazla çalışması sonucu ortaya çıkan yağlı saçlar özel bir dikkat gerektiriyor. Temizlik ve bakım konusunda çeşitli yöntemler uygulayarak saçlarınızdaki yağ oranını dengeleyebilir, daha sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Yağlı saçlara özel ipuçları

Yağlı saçlarınızı her gün yıkamayın. Her gün yıkanan saçlar deri üzerindeki yağ salgısının daha da artmasına neden olur ve saçlar daha kısa sürede yağlanır. Saçlarınızı gün aşırı yıkamak daha iyi sonuçlar verir.

Yağlı saçlarınız için özel şampuanlar kullanmalısınız. Yağ dengesini ayarlayan iyi bir şampuan seçerek saçınıza fayda sağlayıp sağlamadığını deneyebilirsiniz. Saçlarınızdaki yağlanmanın azaldığını hissediyorsanız seçtiğiniz şampuan saçlarınıza uygundur. Yağlı saçlarınızı yıkarken saç kreminizi az miktarda kullanarak sadece saç uçlarınıza yedirmelisiniz. Bunun yanında şampuan kullanırken de şampuanı sulandırarak az miktarda kullanmanız yeterli.

Haberin Devamı

Yağlı saç bakımının ipuçları

Saçlarınızı sıcak su ile yıkamak yerine ılık veya soğuk su ile yıkamak daha çok işe yarar. Ayrıca saçlarınızı bir miktar elma sirkesi kullanarak soğuk su ile durulamanız yağ üretimini azaltan yöntemlerden biridir.

Sıcak havalarda terlediğiniz zaman duş almaya özen gösterin. Terli saç dipleri saçlarınızın yağlanmasını hızlandırır.

Saçlarınız yağlandığında ve saçlarınızı yıkayacak vaktiniz olmadığında saç diplerinize bir miktar karbonat veya talk pudrası serperek yağlanmayı azaltabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçlarınızı tarayarak kullandığınız malzemelerin tüm saça nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.

Saçlarınızı gün içinde çok fazla taramayın. Sık taranan saçlar daha kısa sürede yağlanır. Saçlarınızı günde bir defa ve uçlarından taramanız yeterli.

Saçlarınıza kuru şampuan uygulayarak hem yağlanmayı azaltabilir hem de saçlarınızı çok sık yıkamaktan kurtulabilirsiniz.

Yağlı saç bakımının ipuçları

Haberin Devamı

Saç uzunluğunuzu doğru belirleyin. Çok uzun saçlar daha kolay yağlanır ve daha fazla bakım gerektirir. Bu yüzden saçlarınıza orta boy bir kesim uygulamak daha iyi sonuçlar sağlar.

Saçlara ısı uygulamak da saçların yağlanmasında etkili rol oynuyor. Saçlarınıza sık fön çektirmek veya maşa gibi işlemler uygulatmak saçlarınızı yağlandırır. Saçlarınızı doğal haline bırakmak yağlanmayı azaltır.

Saçlara her duşta limon suyu uygulamak da saçlardaki yağlanmayı gözle görülür oranda azaltır. Saç diplerinize yarım limonun suyunu sıkarak masaj yapın ve sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Düzenli uygulamada bu yöntem saçınızdaki yağlanmayı dengeler.

BAKMADAN GEÇME!