Vücudunuza göre giyinmeniz için etkili ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuza göre giyinmeniz için etkili ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 16:17

Bahar ayları ile birlikte daha iddialı kıyafetler de ortaya çıkmaya başladı. Ancak önemli olan vücut tipine uygun seçimler yapmak.

Haberin Devamı

Soğuk kış günlerinin ardından bahar ayları ile birlikte daha ince ve iddialı kıyafet seçimleri yapmanın vakti geldi. Vücut ölçülerinize göre giyinerek hem kıyafetlerinizi daha güzel taşıyabilir hem de ince ve zarif görünmenin avantajını yaşayabilirsiniz. İşte vücudunuza göre giyinmek için etkili ipuçları:

1. Küçük memeliler

Eğer memeleriniz vücudunuza göre küçükse bazı taktiklerle bunu avantaja çevirmeniz mümkün. İşe öncelikle destekli sütyen seçimi yaparak başlayabilirsiniz. Kaliteli markaların destekli sütyenlerini kullanın. Bu sütyenlerin yanı sıra yapışkanlı silikon desteklerle de memelerinizi büyük gösterebilirsiniz. Üst bölgenizi iddialı ve büyük desenli bluzlarla daha çekici hale getirebilirsiniz. Bunun yanında kat kat ve volanlı bluzlar da sizler için biçilmiş kaftan. Küçük memelerinizi büyük göstermek için bir diğer hile ise büyük formda takı ve kolyeler ile göğüs bölgenizi olduğundan daha büyük göstermek.

Haberin Devamı

Vücudunuza göre giyinmeniz için etkili ipuçları

2. Kısa boylular

Kısa boylu kadınların en büyük kurtarıcısı kuşkusuz yüksek ökçeler. Topuklu ayakkabılar kısa boylu kadınların daha uzun ve dik görünmesine yardımcıdır. Kısa boylu kadınlar ayrıca vücudu bölen karmaşık desenlerden ve renk bloklarından da uzak durmalılar. Kısa boyluları uzun gösteren tek renk kombinler en ideal seçimler. Ayrıca kısa boylu iseniz belinize kemer takarak bel oyuntunuza dikkat çekebilir ve uzun görünebilirsiniz.

3. Geniş basenliler

Geniş basenli kadınlar hatlarını kamufle eden seçimlerle daha ince görünebilir. Düz kesimli etek modelleri ile boru paça pantolon modelleri geniş basenlileri olduğundan daha formda gösterebilir. Uzun trençkotlar ve hırkalar da basen bölgesini kapatmak için bir diğer seçenek. Koyu renkli seçimler yapmak da basen hatlarını örter. Ayrıca kat kat duran ve kabarık etek gibi parçalardan da kaçının.

Vücudunuza göre giyinmeniz için etkili ipuçları

Haberin Devamı

4. Kalın kollular

Vücuduna göre kolları kalın olan kadınlar ise kolsuz bluzlardan uzak durmalı. Bunun yerine kol bölgesinden bollaşan ve kolları kamufle eden bluzlar iyi seçimler olabilir. Yaz aylarında ise kolsuz atlet ve bluzlar yerine yarım kollu ve çok dar olmayan seçimler yapmak kol kusurlarını örter.

5. Çok zayıf olanlar

Çok zayıf olan kadınlar kendilerini daha dengeli ve formlu gösteren seçimler yapmalı. Bunun için bol ve dökümlü kazak ve sweatshirt modelleri harika seçenekler olabilir. Bunun yanında kabarık ve fırfırlı bluz ve elbiseler de zayıf kadınları daha ideal hatlara kavuşturabilir. Şalvar tipi bol kesimli pantolonlar ile yatay çizgili elbiseler de daha formda görünmek için uygun.

Haberin Devamı

Vücudunuza göre giyinmeniz için etkili ipuçları

6. Büyük memeliler

Büyük memelere sahip olanlar için toparlayıcı sütyen seçimleri, koyu renkli ve düz bluzlar ile V yakalı üstler ideal seçenekler arasında. Bunun yanında aksesuar seçimini kısıtlamak ve fazla detaya sahip olmayan üstler seçmek de önemli.

BAKMADAN GEÇME!