Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Güncelleme Tarihi:

Sıra dışı dekoratif tasarımlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 15:10

Bugün birbirinden ilginç eşya ve aksesuarlarla, tasarımlarla, evlerle ve daha pek çok şeyle gündelik hayatın her anında ve her yerde karşılaşmak son derece sıradan bir olay haline geldi. Bu yazımızda sizler için gündelik hayatımıza girmiş bu ilginç tasarım ürünlerinden oluşan ilgi çekici bir derleme hazırladık.

Haberin Devamı

Geçmişte ilgi çekici tasarımlar, yeni deneyler yapmak büyük ölçüde sanatçıların işiydi. Sıra dışı tasarımlara sahip nesneler, gündelik eşyalara kolay kolay dönüşmezdi. Bu yüzden evlerimizde ve iş yerlerimizde kullandığımız eşyalar belli standartlara sahip ve birbirlerinden çok farkı olmayan türden sıradan ürünlerdi. Bilimin, teknolojinin, iletişim olanaklarının müthiş bir hızla ilerlediği ve dünyanın da aynı hızla küçüldüğü bugünse, standartlar, biçimler ve alışkanlıklar tamamen alt üst oldu. Hemen her alanda sınırlar yıkıldı. Artık her şey mümkün. Elbette tasarım dünyasına da yansıdı bu sınırsızlık duygusu. Aynı zamanda dev bir alan da açıldı yeni nesil tasarımcılara. Bugün birbirinden ilginç eşya ve aksesuarlarla, tasarımlarla, evlerle ve daha pek çok şeyle gündelik hayatın her anında ve her yerde karşılaşmak son derece sıradan bir olay haline geldi. Bu yazımızda sizler için gündelik hayatımıza girmiş bu ilginç tasarım ürünlerinden oluşan ilgi çekici bir derleme hazırladık. 

 

Haberin Devamı

KAMARAYI ANDIRAN BİR ODA

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Gosplan Architects 

Mimaride olduğu gibi iç mimari ve dekorasyonda da özellikle son birkaç yıldır bütün sınırlar parçalandı ve her şey mümkün hale geldi. Tasarımcıları ve üreticileri engelleyebilecek yegane sınır kafalarının içinde. Ve genellikle de bu sınıra pek takılmıyorlar. Deniz manzarasına bakan pencereleriyle ve dekorasyonuyla minik bir gemi kamarasını andıran bu oda, bu ilginç tasarımlara güzel bir örnek teşkil ediyor. Dar alanlarda işlevsel tasarımlar konusunda da başarılı bir çalışma olduğunu söylemeden geçmeyelim.

 

OKYANUSU EVİNİZE GETİREN BİR BANYO

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Kardeşler Mermerit

Haberin Devamı

Bazen basit fikirler hayal edildiğinden çok daha büyük değişikliklere sebep olabilirler. Banyonuzdaki zemin ve duvar kaplamasına bir parça tasarım katmak da aslında gayet basit, üstelik uygulanması da bir o kadar kolay. Öyle ki, sıradan bir banyo zemini ya da duvar kaplaması yapmaktan hiçbir farkı yok böyle bir tasarımı uygulamanın. Ama yarattığı duygu gerçekten paha biçilmez. 

 

BASİT AMA ETKİLİ BİR FİKİR

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Luxolastyle  

Birbirine benzer formdaki çok sayıda ağaç dalının bir araya getirilerek sıkıştırılmasıyla yapılan bu son derece ilginç sehpa, basit bir tasarımın da çok güzel olabileceğinin kanıtı. Onlarca dal parçası birleşmiş ve ortaya adeta yapay bir kütük parçası çıkarılmış. Tasarımı güzel olduğu kadar işlevsel ve aynı zamanda uzun ömürlü bir sehpa.

 

Haberin Devamı

AÇIK MUTFAK MI DEDİNİZ?

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Newlook Brasschaat Keukens

Açık havada bulunan mutfaklar eskiden avlularda, bahçelerde yazları kullanılırdı. Ancak bu gelenek büyük ölçüde kayboldu. Artık herkes evinde oturup klimasını açıyor ve açık havaya kaçmaya çoğu kez fırsat bile bulamıyor. Ama eğer bahçede şansını denemek isteyen inatçı doğaseverlerdenseniz, son derece şık bir tasarıma sahip bu açık hava mutfağı ilginizi çekebilir. Yalnızca gerekli parçaları bünyesinde barından mutfak aynı zamanda bahçenin organik bir parçası olarak konumlanıyor.

 

DİKEY BAHÇELER

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Eksen Peyzaj

Haberin Devamı

Pek çok şehirde artık toprak görmek bile mucizevi bir olay haline geldi. Öyle ki, yeni nesiller kırlara çıkmadan yeşili, doğayı, toprağı tanıyamaz oldular. Maalesef bu konuda yapacak çok fazla bir şey yok. Ama betonun hakim olduğu şehir merkezlerinde ve hatta kapalı mekânlarda bile size bir parça yeşille nefes aldıracak harika bir fikir var: Dikey bahçeler. Özel olarak tasarlanan ve her türden duvara uygulanabilen bu tasarım harikası dikey bahçeler, aynı zamanda çok çeşitli bitkileri de bünyesinde taşıyor.

 

MERDİVENE YENİ BİR YORUM

Sıra dışı dekoratif tasarımlar

Kaynak: Masifpanel Park

Günlük hayatta karşılaştığımız bazı şeyleri kafamızda hep belli biçimlerde canlandırırız. Sanki başka şekilde yapılamazlar gibi bir önyargımız vardır. Merdivenler de hep standart olduğunu düşündüğümüz bu şeyler arasında yer alıyor. Oysa başta söylediğimiz gibi, tasarım artık her yerde ve her an sıra dışı bir tasarımla karşılaşmak olağan bir şey haline geldi. Dalgasal formdaki bu son derece ilginç merdiven, tasarım fikrine henüz alışmamış bünyeler için biraz aşırı kaçabilir ama iki katlı evleri olanlar için cezbedici bir model olduğuna da şüphe yok.

 

Haberin Devamı

homify.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!