Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Güncelleme Tarihi:

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 14:59

Siz de evinize tarz, doku ve karakter katmak istiyorsanız dekorasyonunuza sanatsal dokunuşlarda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sanat her zaman hayatın her alanını koşulsuz olarak güzelleştiren ve hayatımıza anlam katan şeylerden biridir. Evlerimizin dekorasyonunu daha etkili bir estetiğe kavuşturmak ve yaşam alanlarımıza daha sofistike, huzurlu ve karakterli bir doku katmak için de sanat eserleri her zaman en ideal seçenekleri oluşturur. Yüzyıllardır yaşadığımız yerlerin duvarlarını, koridorlarını ve dolayısıyla hayatımızı her tarz ile uyum sağlayarak yaşam kalitemizi arttıran sanat eserleri süslüyor. Siz de evinize tarz, doku ve karakter katmak istiyorsanız dekorasyonunuza sanatsal dokunuşlarda bulunabilirsiniz. Merak etmeyin, sanat eseri dediysek servet değerindeki tablolardan ya da heykellerden bahsetmiyoruz. Sanat aşığı olduktan sonra her bütçeye uygun sanatsal ve dekoratif bir eser mutlaka vardır. 

 

Haberin Devamı

ANTRE DUVARLARI İÇİN ŞIK TABLOLAR

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Ceren Torun Yiğit / Freelance İç Mimarlık

Geniş tablolar, resimler ya da sanatsal fotoğraflar özellikle koridor gibi yaşam alanlarında kullanmak için eşsiz bir seçenek oluşturuyorlar. Koridor ve antre alanları genellikle dar oldukları ve geçiş alanı işlevine sahip oldukları için mobilya ve aksesuarlarla süslemek de mümkün olmuyor. Ancak boş bir koridor da yetersiz ve tenha bir hissiyat bırakabiliyor. Bunun önüne geçebilmenin en kolay yolu ise koridor alanını değil duvarlarını kullanarak içerideki boşluk hissini engellemek. Duvarları en şık ve sofistike şekilde dekore etmenin ve davetkâr bir antre oluşturmanın en iyi yolu ise elbette zevkinize ve tarzınıza uygun tablolar.

 

BÜYÜK HEYKELLER

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Ngy Mim. İnş. Turzm. Taah. Tic. Ltd.

Büyük boyutlu görkemli heykeller içinde bulundukları her ortama eşsiz ve tarihi bir hava katmayı başarıyorlar. Eğer geniş bir holünüz varsa bu tarz şık heykeller bu boş geçiş alanlarını güzelleştirmek için harika bir tercih olacaktır.

 

Haberin Devamı

DUVARLARIN DİLİ

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Studio Guilherme Torres

Yaşam alanlarınızın şık bir görünümden çok daha fazlasına sahip olmasını, adeta sizinle ve konuklarınızla konuşmasını istiyorsanız duvarlarınızı çağdaş sanat eserleriyle donatmanızı tavsiye ederiz. Yalnızca estetik görünümleriyle değil, aynı zamanda insanı düşünmeye iten duruş ve anlamlarıyla da dikkat çeken bu tarz tablolar düşünce gücünüzün her zaman canlı kalmasına da yardımcı olurlar.

 

ÇAĞI YAKALAYAN STENCİL SANATI

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Urban Art Berlin

Sokak sanatı bugünlerde oldukça fazla öne çıkıyor. Bunun en büyük nedeni elbette sanatın elit bir uğraş olarak görüldüğü tabuların yıkılması ve sokağa taşınması. Duvar resimleri de bazen politik ve düşünsel mesajları, bazense renkli ve sıra dışı estetik büyüleri ile her geçen gün hayatımızda daha da fazla yer etmeye başladı. Peki sokağın bu büyüleyici sanatsal dokusunu evinize taşımaya ne dersiniz?

 

Haberin Devamı

CAMIN EN BÜYÜLÜ HALİ: VİTRAY

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Berkart Vitray

Oldukça eski bir tarihe sahip olan cam sanatı da dekoratif olarak kullanıldığı evleri benzersiz bir karaktere büründüren yegane sanatlardan biri. İç mekânlarda kullanılan vitray kapılar, özellikle klasik tarzlı dekorasyonlarda fevkalade görkemli bir estetik oluşturuyor.

 

MODERN AKSESUARLARLA ARTİSTİK ETKİ

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Leicht Küchen AG

Dekorasyonlarda sanatsal etki yaratmak için illa ki tablolar ya da heykeller kullanmak zorunda değilsiniz. Bazen modern aksesuarlar da son derece artistik etkilerde bulunabiliyorlar. Bunun başarılı bir örneğine tanık olduğumuz bu örnekte de duvara asılan gümüş renkli boğa heykelciği hemen dikkat çekiyor.

 

Haberin Devamı

BAHÇE HEYKELLERİ

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: Marie Shepherd

Dekorasyon denildiğinde her ne kadar aklımıza çoğunlukla iç mekanlar gelse de aslında evlerimizin bahçeleri de yaşam kalitemizi etkileyen oldukça önemli yaşam alanlarıdır ve bu yüzden de özenle dizayn edilmeleri gerekir. Bahçelerde sanatsal dokunuşlarla karakteristik bir etki yaratmak ise çok daha kolay: Farklı, stil sahibi ve sıra dışı bahçe heykelleri bahçe dekorasyonlarını sıradanlıktan kurtarıyor.

 

SERAMİK SANATI

Şık dekorasyonlara sanatsal dokunuşlar

Kaynak: 203 Çini ve Seramik Atölyesi

Hem ekonomik hem de benzersiz bir estetiğe sahip olan ve her tarza uygun seçeneklerin bulunabildiği bir diğer sanatsal dekorasyon fikri de seramik çalışmalar elbette. Bu örnekteki gibi seramik tabaklar ile evinizin her odasını süsleyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!