Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Güncelleme Tarihi:

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 09:44

Aşkın ve tutkunun rengi kırmızı, bugünlerde oturma odalarımızda da kendine yer açmaya başladı. Kimi zaman bütün bir oturma grubunda, kimi zaman halı ve kilimlerde, bazen de yalnızca tek bir berjerde ya da yastıkta kullanılan kırmızı, hangi yoğunlukta ve nerede kullanıldığından bağımsız olarak değdiği her yere sıcacık bir hava katmayı başarıyor. Özellikle beyaz ve bej gibi açık renklerle mükemmel bir uyum gösteren kırmızı, oturma odalarındaki tekdüze havayı kırmak isteyenler için de harika bir alternatif. Oturma odanızı baştan aşağı değiştirmek istemiyorsanız veya böyle bir değişiklik için yeterli bütçeniz yoksa, tek bir aksesuarda ya da bir koltukta kullanacağınız kırmızının bile bütün bir odanın havasını değiştirebileceğini unutmayın. Bir küçük dokunuşla bütün bir mekâna rengini verebilmek de renk dünyasında yalnızca kırmızının başarabildiği bir şey olsa gerek.

Haberin Devamı

Gösterişli bir oturma odası için kırmızı koltuklar

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Kaynak: Di-Ar İç Mimarlık

Hemen her evde bulunan sıradan oturma odalarına benzer bir oturma odası sizi tatmin etmiyor mu? Çok daha iddialı ve gösterişli bir şey mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. Oturma odanız için kırmızıdan daha iddialı bir renk bulmanız pek mümkün değil. Hele bir de bu kapitone koltuk takımında olduğu gibi heybetli bir model tercih ederseniz, hayallerinizde oturma odasına hiç zorlanmadan kavuşabilirsiniz.

Nerede kullandığınız değil nasıl kullandığınız önemli

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Haberin Devamı

Kaynak: Şölen Coşar İç Mimarlık

Oturma odanızda ya da evinizin herhangi başka bir bölümünde bir renk kullanmak istiyorsanız, aklınıza ilk olarak bahsi geçen odadaki ana mobilyalar ya da duvarlar gelmek zorunda değil. İstediğiniz rengi uygulamak için sayısız seçeneğiniz var. Önemli olan bu sayısız seçenek arasından en doğrusunu seçebilmektir. Oturma odanızda kırmızı sıcaklığını hissetmek için de duvarlarınızı kırmızıya boyamanız ya da bütünüyle kırmızı bir oturma grubu edinmeniz gerekmez. Bu örnekte görüldüğü gibi akıllıca yapılmış birkaç müdahale ile istediğiniz rengi çok daha iyi vurgulayabilirsiniz.

Kimi zaman bir küçük dokunuş bile yeter

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Kaynak: Artistic Design 

Oturma odanızda kırmızıyı kullanmak için oturma grubunuzu ya halınızı değiştirmek zorunda olmadığınızı daha önce söylemiştik. Aslında herhangi bir şeyi değiştirmeniz bile gerekmeyebilir. Eğer oturma odanızın iç hacmi müsaitse, basit bir ekleme ile de pekâlâ kırmızının renk kattığı bir oturma odası elde edebilirsiniz. Klasik çizgileri ve kaliteli işçiliğiyle dikkat çeken kırmızı ve beyaz çizgili bu koltuk ne demek istediğimizi gayet iyi özetliyor.

Haberin Devamı

Zeminde kırmızı

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Kaynak: Bilgece Tasarım  

Oturma odanızı tasarlarken oldukça iyi bir iş çıkarmış olabilirsiniz. Tam anlamıyla hem evinize hem de zevkinize uygun mobilya ve aksesuarları seçip bir araya getirdiyseniz ve bu kurulu düzeni bozmak istemiyorsanız, kırmızı bir halı ekleyerek mevcut görüntüyü hiç bozmadan daha ileri taşıyabilirsiniz. Seçeceğiniz halının deseni ve tonunun mevcut dekorasyonunuzla uyumlu olmasına da ayrıca dikkat etmenizde yarar var.

Kırmızıya doyamayanlara

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Kaynak: Galleria Gaia 

İki koltuk ve bir sehpadan oluşan ve olağanüstü işçiliği ile kendine hayran bırakan bu mini takımın kırmızı yoğunluğu elbette herkese ve her eve hitap edecek sınırın biraz üzerinde kalıyor. Ama kırmızıya doyamayanlar için harika bir alternatif olduğu da şüphesiz.

Haberin Devamı

Kırmızı kendini gösterir

Oturma odalarında kırmızı sıcaklığı

Kaynak: CCt Investments

Bu oturma odasında birbirinden farklı en azından beş renk kullanılmış. Buna aksesuarları, duvarları ve halıyı da eklerseniz sayı daha da artacaktır. Ancak bu resme baktığınızda ilginç bir şekilde yalnızca üç yastıkta bulunan kırmızının en çok dikkatinizi çeken renk olduğunun farkına varacaksınız. İşte kırmızıyı vazgeçilmez yapan özelliklerinden biri de bu, nerede ve nasıl olursa olsun, hangi yoğunlukta kullanılırsa kullanılsın kendini göstermeyi mutlaka başarıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!