Nihan Çelik: Snoop Dogg ile proje yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Nihan Çelik: Snoop Dogg ile proje yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 18:19

Nihan Çelik, son dönemde yaptığı şarkılar kadar sahne şovuyla da adından söz ettiriyor. Almanya’da doğup büyüyen şarkıcı, müzik kariyerini Türkiye’de sürdürmeye karar veriyor ve bunun sebebini de şöyle açıklıyor: “Türküm ve memleketimi çok seviyorum. Yatırımımı ve mesleğimi ülkemde yapmak istedim.”

Haberin Devamı

Yeni single’ınız “Senden” yayınlandı. Müzik serüveniniz nasıl başladı?

- Müzik başlı başına bir serüven. Neresinde olursanız olun sorumluluk gerektiriyor. Bu serüven ise doğru kişilerle çalışma fırsatı bulduğunuz zaman zorluktan çok eğlenceli bir hale bürünüyor. Bu serüvenimde bana eşlik eden yönetmen Alişan Günay Yıldırım ve aranjör Ufuk Kevser’e çok teşekkür ediyorum.

Şarkılarınız dijital platformlarda dikkat çekiyor. Bunun sırrı sizce nedir?

- İnsanlar artık aynı şeyin farklı hallerini dinlemekten oldukça sıkıldı. Ben ve ekibim, bu konuda dikkatli tercihler, çalışmalar yaparak alışılmışın dışında bir müzik anlayışı edinmek istedik. Dijital mecralardaki rakamların da gösterdiği gibi sanırım bunu başardık.

Nihan Çelik: Snoop Dogg ile proje yapacağım

Haberin Devamı

Sanat ve estetik iç içedir

Sosyal medyada size “Barbie” lakabı takmışlar. Ses kadar sizce güzellik de önemli midir?

- Barbie ifadesini pek tercih etmem ama Türk popunun yeni ve farklı bir yüzüyüm diyebilirim. Estetik ve sanat, iç içe bir kavramdır. Bu iki kavramı kendimde barındırdığım sürece mutluyum demektir. Bu mutluluğu devam ettirebilmek için sanatın estetik anlayışını dinleyiciye de yansıtmak gerekir. Ancak bu sayede müzikseverlerin beklentilerini karşılayabiliriz.

Sahneye dansçılarla çıkıyorsunuz ve görsel şovlara önem veriyorsunuz. Son olarak 2 milyon TL harcadığınız sahne şovunuz konuşuldu. Bu maliyetleri birçok ünlü isim karşılayamazken siz nasıl karşıladınız?

- Kadıköy Noah Festivali’ndeki sahnem Türkiye’deki ilk sahnemdi. O yüzden hem görsel hem de sanatsal açıdan dünya standartlarında olmasını istedim. Bunun için de yapım şirketim hiçbir masraftan kaçınmadı.

Çünkü bu performanslar, sanatsever insanların tatmini ve hayallerimin gerçekleşmesi için çok önemliydi. Diğer sanatçıların mali durumlarını takdir edersiniz ki takip edemem.

Nihan Çelik: Snoop Dogg ile proje yapacağım

Haberin Devamı

Snoop Dogg ile proje yapacağım

◊ Serdar Ortaç’la “Fırtına” şarkısında düet yaptınız. Bu tür ortak çalışmalar olacak mı?
- Dünya standartlarında kendini ispatlamış sanatçılar sürekli olarak gündemimizde. Snoop Dogg ile olan çalışmamı da dinleyicime sunacağım.
◊ Almanya’da doğup büyüdünüz ama kariyer için Türkiye’yi seçtiniz. Neden?
- Türküm ve memleketimi seviyorum. Bu sebeple hem yatırımımı hem de mesleğimi ülkemde yapmak istedim. Bunun bir nedeni de Türkiye’de müzik sektörüyle alakalı bazı açıklar ve eksiklikler mevcut. Eksiklikleri gidermeye, açıkları kapatmaya gayret etmek benim için önemli.

Astroloji ve edebiyatla ilgiliyim

◊ Tanınmak için skandallara sizce ihtiyaç var mı?
- İnsan yaptığı işin başarısı ile tanınmamışsa eğer geri kalan başarıların hiçbir önemi yok. İnsan yaptığı işin, dürüst hayatın getirdiği başarılara bürünmelidir. Tanınmış ya da şöhret olmak için tuhaf yollara başvurmak biraz şaklabanlık gibi geliyor bana...
◊ Kişisel ilgi alanlarınız nelerdir?
- Astroloji, Alman ve Türk edebiyatı, felsefe ve en önemlisi müzik. İşlerden arta kalan zamanlarda spor, dans ve kişisel işlerimle ilgileniyorum. Bol bol da okuma yapıyorum.
◊ Bir uğurunuz var mı?
- Kendi adıma bir totem ya da uğur getirdiğine inandığım bir eşya yok. Ancak uğur ve şansa elbette inanıyorum. Hayatta olmazsa olmaz olarak değil de konjonktüre göre kesin olmayan prensiplerim var. Güven, dürüstlük, merhamet ve sevgi olmazsa olmazlarım diyebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!