Kentin en cool pazarı: Souq

Güncelleme Tarihi:

Kentin en cool pazarı: Souq
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:26

Yaz alışverişine çıkacaksınız ama listeniz uzun. Kişiye özel tasarlanmış motosikletten, Türkiye’nin en popüler tasarımcısının özel üretim mayolarına, vintage aksesuarlara pek çok ihtiyacınız var. Hazır alışverişteyken birkaç workshop’a da katılsanız fena olmaz. Tüm bunlar için Adres, Karaköy’de bu hafta sonu gerçekleşecek Souq Sayfiye.

Haberin Devamı

Arapçada kapalıçarşı, pazar anlamına gelen bir kelime Souq. Ancak biz bu kelimeyi Türkiye’nin popüler marka ve tasarımcılarının yeni koleksiyonlarını değişik workshop deneyimleriyle birleştiren cool bir kent pazarı olarak biliyoruz. Gazeteci ve Vogue Türkiye editörü Yaprak Aras’ın yarattığı pop-up etkinliğin üçüncüsü bu hafta sonu ‘Souq Sayfiye’ adı altında düzenleniyor. Mekân: Karaköy Külah, slogan: Yaza dair aradığınız her şey.

Kentin en cool pazarı: Souq

Papier Atelier

Kentin en cool pazarı: Souq

Müz

Haberin Devamı

Yaz denince aklınıza hemen mayo- kaftan- terlik üçlemesi gelmesin. El yapımı bisikletten antika afişlere, vintage kıyafetlerden fotoğraf makinelerine 30’a yakın marka oldukça zengin bir ürün seçkisiyle giriyorlar. Fiyatlar 5 TL-800 TL arasında değişiyor. Aras, pop-up pazar olarak tanımladığı etkinliği şöyle anlatıyor: “Vintage, tasarımcılar ve markalar bir araya geliyor. Sevdiğimiz, zevkine güvendiğimiz kişi ve markaların da kendilerini göstermelerine önayak oluyoruz. Yeni bir marka çıkaracak olanlar oluyor, onlar için deneme tahtası gibi görev görüyor. Tanınmış isimler de daha önce hiç yapmadıkları farklı tasarımları bu etkinlik için hazırlıyorlar. Yaratıcı insanları bir araya getiren, müziği, yemeği ve workshop’larıyla farklı bir alışveriş deneyimi yaratmak istedik. Karaköy’e de böyle bir etkinliğin ihtiyacının olduğunu düşündüm. Çünkü orada çok fazla kafe-galeri var ama alışveriş imkanı kısıtlı. Hemen tanıdığım, sevdiğim tasarımcı ve markaları davet ettim.”

ZEYNEP TOSUN’DAN MAYO KOLEKSİYONU

Kentin en cool pazarı: Souq

Zeynep Tosun

Daha önce Mavi, Intimissimi MAC Cosmetics, Superga, Beymen Club, Maid in Love, Ece Sükan Vintage gibi isimleri ağırlayan Souq’un bu seneki ağır toplarından biri Zeynep Tosun’un mayo-bikini koleksiyonu. Tosun, 12 parçalık koleksiyonunu şöyle anlatıyor: “Bundan iki sene önce için birkaç mayo tasarlamıştım. Çok beğenilmesine rağmen devam ettirmedim çünkü Londra Moda Haftası hazırlıklarından tutun da hazırgiyim koleksiyonuna aşırı yoğun bir tempo içindeydim. Kısmet bugüneymiş. 12 ayrı model yarattım. Fiyatları 250- 450 TL arasında değişiyor. Özellikle 50’lere gönderme yapan yüksek belli bikiniler ve parlak renkli modellerin ilgi göreceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Kentin en cool pazarı: Souq

Pinhole

GQ Türkiye dergisinin eski moda direktörü Güneş Güner Işık’ın ‘The Royal Gang’ adlı yeni bir markası altında yarattığı erkek mayo ve plaj kıyafetleri de ilk kez satışa çıkacak. Yeni dönemin en iddialı ismi Ece Gözen ve pliseli yazlık elbiseleri çok ilgi gören Özlem Ahıakın da etkinliğe yeni tasarımlarıyla katılan isimler arasında. Popüler çanta markası Mehry Mu, Ayşegül Dinçkök’ün Derin Tutku adıyla çektiği fotoğrafları baskı olarak kullanıp yeni bir çanta koleksiyonu yaptı.

Etkinliğin en büyük özelliği, her şeyden bir tane olması. Amaç, rekabet olmasın...Yani alanda tek bir çantacı, tek bir takıcı, tek bir gözlükçü bulunuyor. Aras’a göre, sunum tarzı da farklılık yaratıyor: “ Marka logolarının bağırmaması, bulunduğumuz mekânın ruhuna uyum sağlamalarını rica ediyorum. Kermes gibi görünmesin, insanları rahatsız edici şekilde pazarlama etkinliği olmasın istiyoruz. Herkes bize logosunu yolluyor, o ayın temasına göre yaptığımız tasarımla, herkese logosunu kendimiz basıyoruz. Bütün tasarımları Alican Tezer yapıyor.”

Haberin Devamı

Amaç sadece satış değil ya, iki günlük pazarda muhtelif workshoplar da öne çıkıyor. Cumartesi günü Papier Atelier kâğıt figür workshop’ı düzenliyor. Pazar günü Müz, bitki dikim atölyesi yapacak. Blank Mag, sokağa bir duvar getirecek ve insanlar boyayacak. Televizyon portalı ekranella.com bir stand açacak. Artık sadece dijital olarak yayında olacak Radikal gazetesi de kapanış sayısını ‘Son Radikaller’ standıyla dağıtacak. İnsanların birbirleriyle 15 günlüğüne kitaplarını değiş tokuş ettiği oluşum Bookserf de kütüphane kuracak.

Kentin en cool pazarı: Souq

Kentin en cool pazarı: Souq

Kentin en cool pazarı: Souq

Pestemaz

Haberin Devamı

Kentin en cool pazarı: Souq

BAKMADAN GEÇME!