Ferhat Göçer: İyiliğin Ve Vicdanın Bekçileri Olmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Ferhat Göçer: İyiliğin Ve Vicdanın Bekçileri Olmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2024 14:51

Şarkıcı Ferhat Göçer, Kültür Yolu Festivali kapsamında peş peşe sahne aldı. 4 Ekim günü Anadolu Yakası’nda; 5 Ekim günü ise Taksim’de sahne alan Göçer’in konserine rekor katılım oldu.

Haberin Devamı

AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleşen konserine, son dönemde ülkemizde artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekerek başlayan Göçer, tacize uğrayan, şiddet gören ve hayatını kaybeden kadınlar ile kız çocuklarını andı.

Ferhat Göçer, yakın zamanda hepimizi derinden sarsan kadın cinayetlerine dair: “Bu akşam, Taksim’de siz binlerce iyi yürekli dostlarımızla bir aradayız. Ancak müziğimizi paylaşmanın ötesinde, bugün maalesef ülkemizin karşı karşıya kaldığı büyük bir sorun hakkında da duygularımı ifade etmek istiyorum… Kadın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddet, taciz ve cinayetler, her birimizin vicdanını sızlatıyor ve toplumumuzu derinden yaralıyor. Akla, vicdana ve inanca aykırı sapkın bir kötülük, toplumumuzun ve dünyanın üzerinde bir kara bulut gibi dolaşıyor.

Haberin Devamı

Bu konser sadece bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda hepimizin bir duruş sergilemesi gereken bir andır. Kadın ve çocuklarımızın güvenliği, adil, eşit ve onurlu bir yaşam sürmeleri için hep birlikte daha kararlı sesimizi yükselterek, iyiliğin ve vicdanın bekçileri olmalıyız. Onları korumak ve güvenli bir gelecek inşa etmek, toplum ve birey olarak hepimizin sorumluluğu ve onurudur. Bu akşam, sahnede müziğin birleştirici gücüyle, bu kötülükler neticesinde hayatlarını kaybeden çocuklarımız ve kadınlarımızın anısına ve gelecekte böyle acıların yaşanmaması umuduyla “Kızım” isimli şarkımı söyleyeceğim. Bana eşlik ederseniz sevinirim…” dedi.

Ferhat Göçer: İyiliğin Ve Vicdanın Bekçileri Olmalıyız

Ferhat Göçer’in anlamlı konuşması dakikalarca alkışlandı. Konserine tüm kadın ve kız çocuklarına adadığı "Kızım" şarkısıyla başlayan sanatçıya, binlerce kişinin eşlik etmesiyle duygusal anlar yaşandı. Sanatçı, konserine sevilen şarkılarıyla devam ederken, yoğun kalabalık sebebiyle izdiham yaşandı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!