Düğün mekanı hakkında bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Düğün mekanı hakkında bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 13:12

Evlilik için hazırlık yapan çiftlerin en fazla üzerinde durdukları konuların başında hiç şüphesiz ki düğün mekanı seçimi gelmekte. Çünkü pek çok farklı konuya bağlı olarak düğün mekanı seçiminde farklılıklar meydana gelebilecektir. Eğer ki çift düğün mekanı seçimi öncesinde gerekli olan konulara dikkat etmezse çok yüksek meblağlar ödeyerek kendileri için uygun olmayan mekanlar arasından seçim yaparlar.

Haberin Devamı

MEKAN ARAŞTIRMASINA NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Çiftlerin düğünleri için 1 sene öncesinden mekan arayışına girmeleri gerekecek. Bunun nedeni ise düğün sahiplerinin uzun süre öncesinde rezervasyon yapacak çiftlere sundukları bazı avantajların bulunmasıdır. Bu avantajlar sayesinde çiftler düğün mekanları ile çok daha iyi bir şekilde pazarlık yapabiliyorlar.

ALINACAK HİZMETLERE KARAR VERİLMELİ

Bazı mekanlarda hizmet paketleri içerisinde istenilen şeyler bulunuyor. Bazılarında ise alınacak ücret yalnızca mekanın kiralanmasını içeriyor. Bunun dışında alkollü alkolsüz içecekler, yiyecek gibi kalemler için çiftlerin ekstradan ücret ödemeleri gerekiyor. bu konuda açıklık olması adına mutlaka çiftlerin dikkatli bir şekilde araştırma yapmaları gerekecek.

MEKAN İÇİN KONTRAT YAPILMALI

Haberin Devamı

İster 1 yıl öncesi için ister 4 5 ay öncesi için düğün mekanı arayışına girilsin fark etmez, yapılacak kontratların mutlaka yazılı olarak hazırlanması gerekiyor. Çünkü aksi bir durumda düğün mekanı ile alakalı yaşanabilecek sorunların çözümü tahmin edilenden çok daha zor bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu kontratın içerisinde iptal şartları, düğün mekanının ne zaman için kiralandığı, ne kadar depozito ödendiği gibi önemli detayların bulunması gerekiyor.

DIŞARIDAN EKLENMESİ GEREKEN BİR HİZMET VAR MI?

Bazı düğün mekanları kişilerin müzik sistemlerini ya da fotoğrafçılarını kendileri getirmelerini isterler. Böylesi durumlarda fiyatta değişimler meydana gelebilir. Dolayısıyla istenilen düğün mekanı seçildiği zaman bu konuların konuşulması önemli. Aksi bir durumda yapılacak ekstra harcamalar bütçeyi ciddi anlamda etkileyecektir.

Düğün mekanı hakkında bilinmesi gerekenler

MEKANA ULAŞIM KOLAY MI?

Bazı düğün mekanlarının fiyatları oldukça uygundur ve çiftler herhangi bir araştırma yapmadan buralar ile anlaşmaya girerler. Halbuki sonradan mekanın herkesin ulaşamayacağı bir yer olduğu anlaşılır. Misafirlerin gelmesi için ekstradan ulaşım ücreti ödemek tahmin edilenden daha zor olabilecektir.

Haberin Devamı

dugunmevsimi.com tarafından hazırlanmıştır. 

 

BAKMADAN GEÇME!