Cilt hücrelerinizi yenilemek için hangi yöntemlere başvurabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

Cilt hücrelerinizi yenilemek için hangi yöntemlere başvurabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 09:46

Sağlıklı bir cilde sahip olmak beslenmeden cilt bakım rutinine birçok değişikliği beraberinde getiriyor. İşte en sık tercih edilen cilt hücrelerini yenileme yöntemleri...

Haberin Devamı

Daha genç, ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildin kendini yenilemesi gerekir. Beslenmeden cilt bakım rutinine pek çok faktörün etki ettiği cilt yenileme işlemi için en etkili yöntemler farklılık gösterebiliyor. İşte bazıları:

Faydalı besinlerden destek alın

Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.

Şehrin Seçkin Güzellik Salonlarında Özel Cilt Bakımları

Cilt hücrelerinizi yenilemek için hangi yöntemlere başvurabilirsiniz

Haberin Devamı

Doğal maskeler ile yenilenen ciltler

Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar. Likopen, E vitamini ve laktik asit içeriğiyle cildi yeniden canlandırmak için sütü ve domatesi püre haline getirip yüzünüze sürebilirsiniz. Yumurta akı ve sütü karıştırarak da gözenek sıkılaştırıcı, gerginleştirici ve yenileyici bir maske hazırlayabilirsiniz.

Cildinizi de fırçalayın

Cildin yenilenmesi için ölü derilerden kurtulması gerekir. Bunun en iyi yolu kese yapmak ya da fırçalamaktır. Yüz için özel olarak satılan ve daha hassas ama etkili bir çözüm sunan kese ve fırçaları, her banyoda kullanabilir, gözle görülür etkisini fark edebilirsiniz.

Cilt hücrelerinizi yenilemek için hangi yöntemlere başvurabilirsiniz

Kozmetik ürünlerinden yararlanın

Cildi ölü derilerden arındırmak, narin bir şekilde soyarak yeni cildin oluşmasına yardımcı olmak için en etkili yöntem peeling'dir. Evde hazırlayacağınız peeling'lerin yanı sıra ünlü kozmetik markalarının farklı cilt tipleri için hazırladığı, çeşitli içeriklere sahip peeling ürünlerini deneyebilirsiniz. Haftada bir iki kez uygulayacağınız kimyasal peeling ürünleri düzenli kullanımda cildinizi yenileyecektir.

Haberin Devamı

Doğal yağlardan hazırlanmış peeling'leri deneyin

Kimyasal ürünlerden beklediğiniz performansı alamadıysanız ya da sadece doğal içerikli ürünler kullanmak istiyorsanız doğal yağlar ile peeling'ler hazırlayabilirsiniz. Badem yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da kayısı çekirdeği yağı içerisine ekleyeceğiniz toz şeker ile pratik bir peeling yapabilirsiniz.

Cilt hücrelerinizi yenilemek için hangi yöntemlere başvurabilirsiniz

Bol su için

Su cildi güzelleştiren, nem dengesini sağlayıp gençleştiren en temel ögeler arasında yer alıyor. Cildin yenilenmesi için ihtiyaç duyulan pH değerini yükseltmek için bol su tüketmek en basit ama en etkili gençlik iksirlerinden biri oluyor.

BAKMADAN GEÇME!