Büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

Büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 17:32

Atatürk’ün sanata ve aşka bakışının konu edildiği belgesel türü olarak geçtiğimiz hafta vizyona giren Payidar: “Gazi'nin Büyük Tablosu” filminin yapımcısı Görkem Uludüz sinema sektörünün geldiği son durum ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Sitemlerini dile getiren Görkem Uludüz, böyle isyan etti "Müjdat Gezen, Bedri Baykam, Selin Söğütlügil, Nefise Karatay, Şebnem Schaefer ve Ege gibi çok değerli isimlerle uzun uğraşlarla çok anlamlı bir belgesel film çektik. Emin olabilirsiniz ki Atatürk'ü daha öncesinde hiç bu yönleriyle görmediniz ve duymadınız. Bu projeden elde edilecek tüm gişe gelirlerini de bu ülkeye mal olmuş bazı önemli sivil toplum kuruluşlarına bağışladık. Ancak ne yazık ki şu an büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum. İsterdik ki filmimiz 81 ilimizde de bir seans dahi olsa gösterime girelim.
Maalesef birçok ilimizde sinema salonları bu anlamlı projeye anlayamadığımız bir şekilde kapılarını kapattılar. Şu an (sadece) 54 salonda gösterimimiz var. Aynı şekilde bize projenin anlamına yakışır bir şekilde her türlü destek sözü veren birçok kurum, sivil toplum örgütleri, sanatçı ve siyasiler bugüne kadar hiçbir şekilde yanımızda yer almadılar. Israrla davet edilmelerine rağmen ne galamıza katıldılar ne de filmimizi izlediler. Gerçekten çok yazık oldu! Atatürk sevgisi hiç bir şekilde siyasi bir görüş olamaz, tamamen ortak değerimizdir ve sahip çıkılması şarttır!

Haberin Devamı

Hele ki ticari bir amaç taşımayan böyle bir çalışmada tüm vatandaşlarımızı ellerinde bayraklarla, coşku içerisinde yanımızda bekledik. Umarım beklediğimiz ve istediğimiz bu manzara ile en yakın zamanda karşılaşırız"

 

 

BAKMADAN GEÇME!