Artık simli dudaklara şans verme zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Artık simli dudaklara şans verme zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 11:50

Birkaç küçük dokunuşla bütün dikkatleri dudaklarınıza çekmeye ne dersiniz? Sezonun dudak modası olan sime şans verme zamanı...

Haberin Devamı

Vitrinleri süsleyen birbirinden ışıltılı tasarımlar makyaj trendlerini de ele geçirmiş durumda. Parlak ve simli dudaklara ilk olarak moda haftalarında rastladık ve kozmetik markalarının da bu akım üzerinde yoğunlaşması ile birlikte dudaklarda simli ve parlak dokunuşlar moda haline geldi. Metalik efektler ve parlak detaylar makyajın en vurucu noktaları arasında. Minimalist makyaj trendlerini bir kenara koyarak siz de ışıltılı makyaj tekniklerini deneyerek yeni yıl gecesine hazırlanabilirsiniz.

1. Dudaklarınızı pürüzsüz hale getirin

Simli ve parlak dudakların ilk adımı parlatıcı seçimi. Dudaklarınıza renk ve ışıltı veren doğru bir parlatıcı satın alarak bu işe başlayabilirsiniz. Simli dudaklar için dudaklarınızı pürüzsüzleştirmeniz gerekli. Bunun için diş fırçanızla dudaklarınızı fırçalayarak dudaklarınızdaki ölü derileri yok edebilir ve dudaklarınızı ruj uygulaması için hazırlayabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınızı dudak peelingi yardımı ile de pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Bu işlem sonrasında bir süre dudaklarınızı dinlendirin.

Haberin Devamı

2. Dudaklarınızı nemlendirin

Dudaklarınızdaki ölü derileri uzaklaştırdıktan sonra ikinci adım olarak nemlendirme işlemi geliyor. Pürüzsüz hale gelmiş olan dudaklarınızı kaliteli bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Böylece dudaklarınızı ruj uygulamasına hazır hale getirmiş olursunuz. Renksiz bir nemlendirici bu işi fazlasıyla görür.

Artık simli dudaklara şans verme zamanı

3. Baz rujunuzu seçin

Dudaklarınızın hangi renkte olmasını istiyorsanız o renkte mat bir ruj seçebilirsiniz. Bu aşamada ıslak görünümlü rujlardan uzak durmalısınız. Çünkü bitişi ıslak ve simli bir parlatıcı ile yaparak göz alıcı vuruşu gerçekleştirmiş olacaksınız. Baz rujunuzu şeftali, nar veya pembe tonlarında seçebilirsiniz. Ten renginize ve katılacağınız ortama göre yapacağınız ruj seçimi önemli. Dudaklarınıza bir parça fondöten uygulayarak rujun dudaklarınızda daha kalıcı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

4. Dudak kalemi uygulayın

Dudak kalemi ile dudaklarınızı doldurarak rujunuzu daha dayanıklı bir forma sokabilirsiniz. Daha sonra dudaklarınıza rujunuzu uygulayarak her iki dudağa iyice yedirebilirsiniz. Dudak kalemi ile dudak hatlarınızı belirgin hale getirebilirsiniz.

Artık simli dudaklara şans verme zamanı

5. Sim vakti

Simli dudaklar için iki yöntem var. Kozmetik markalarının özel olarak ürettiği yapıştırıcıyı rujunuzun üzerine uyguladıktan sonra sim kitinde yer alan simleri istediğiniz kadar dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Önde gelen markaların simli dudak kitlerine göz atabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise simli dudak parlatıcıları ile rujunuza son rötuşu yapmak. Her iki yöntem de sizi tam bir parti kızı yapmaya uygun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!