SPA’sıyla öne çıkan oteller

Güncelleme Tarihi:

SPA’sıyla öne çıkan oteller
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 00:00

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıerve gezgin yazar Mehmet Yaşin ve bu hafta sizler için SPA’larıyla öne çıkan oteller"i seçtiler.

RICHMOND NUA WELLNESS

40 farklı masaj tekniği

Sapanca Gölü’nün kıyısında bulunan Richmond Nua Wellness-SPA 126 odalı butik bir otel. Odaların hepsi göl
/images/100/0x0/55eb361ef018fbb8f8b296f8
manzaralı. Havuzu, aydınlatmalı tenis kortu, yürüyüş parkuru ve göl plajı bulunuyor. Otelin dünya ve Türk mutfaklarından çeşitli lezzetlerin servis edildiği iki restoranı var. Trekking ve at binme olanaklarının yanısıra cip ve atv’lerle off road yapabilirsiniz. Uzmanların kişiye özel terapi programları belirledikleri Nua Wellness-SPA Merkezi, fitness, farklı konseptlerdeki havuzlar, doğal duşlar ve buhar banyoları, sauna ve buz odaları gibi beş temel bölümden oluşuyor. Masaj odalarında 40 farklı masaj tekniği uygulanıyor. Sıcak taş uygulamasının yanısıra merkezde şifalı su, çamur ve yosun banyoları, kuru, buharlı ve aromalı saunalar, süt, tuz ve bal maskeleri de bulunuyor. Tatlı ve tuzlu su olmak üzere iki jakuzisi bulunan SPA merkezinin aromaterapi, kromaterapi gibi terapilerin uygulandığı 60 ve 100 derecelik dört saunası var. otelin İstanbul’a uzaklığı yaklaşık 100 kilometre. (0 264 582 21 00 www.richmondnua.com)

THE SOFA

Kişiye özel programlar

İstanbul Nişantaşı’ndaki The Sofa Otel, diyetisyen Taylan Kümeli tarafından yönetilen sağlık ve güzellik merkeziyle dikkat çekiyor. Taylife SPA, fitness, havuz, sauna ve buhar hamamı ünitelerinden oluşuyor. Kişiye özel çalışma programlarının uygulandığı merkezde cilt ve vücut bakımı, masaj yapılıyor. Cilt bakımı nemlendirici, besleyici, yatıştırıcı ve arındırıcı olmak üzere dört temel bakımdan ve sıkılaştırıcı, anti-aging, toparlayıcı, canlandırıcı gibi özel bakımlardan oluşuyor. Vücut bakımında uygulanan hidroterapi kapsamında afüzyon masajı, jet duş ve balneoterapi var. Enerji verici ve inceltici olmak üzere ikiye ayrılan balneoterapi’de angloplast vücut bakımı, yosun, deniz çamuru ve göğüs sıkıştırma gibi bakımlar yapılıyor. Kişiye özel çalışma programlarının oluşturulduğu merkezde rahatlatıcı ve tedavi amaçlı masajlar uygulanıyor. 82 odalı otelin tüm odaları en yeni teknolojik olanaklara sahip. Otelin Akdeniz mutfağından çeşitli lezzetleri deneyebileceğiniz Tuus adlı restoranının yanı sıra Cafe Sofa’da pazar günleri brunch yapabilirsiniz. (0 212 368 18 18)

COLOSSAE

Çamur, çiçek, su

Pamukkale’de bulunan Colossae Otel, travertenlerin ve antik termal şehir Hierapolis’in yanıbaşında. Otelin Collife SPA merkezinde stresten arınmaya yönelik programlara ağırlık veriliyor. Ayrıca güzellik, zayıflama ve balneoterapi programları da var. Terapi programları misafirler doktor kontrolünden geçtikten sonra belirleniyor. Hidroterapi, elektroterapi ve çeşitli masajlardan oluşan tedaviler fizyoterapistler denetiminde uygulanıyor. Otelin termal havuzları SPA merkezinin en önemli bölümlerinden biri. Çamur banyosu, çiçek banyosu, fizik tedavi ünitesi, merkezin diğer olanakları arasında. 230 odalı otelin termal havuzlarının yanı sıra bir de açık, yarı olimpik havuzu bulunuyor. Tenis, squash kortu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunan tesisin üç restoranı ve dört barı var. Oyun salonu, mini kulüp, trekking, masa tenisi ve jogging imkanlarının bulunduğu otel şehir merkezine 25, havaalanına 85 kilometre uzaklıkta. (0 258 271 41 56 www.colossaeotel.com)

RITZ-CARLTON

Altı elle sultan masajı
/images/100/0x0/55eb361ef018fbb8f8b296fa


Ritz-Carlton Otel, İstanbul Elmadağ’da. Laveda SPA’da geleneksel Türk ve altı elle yapılan sultan masajının yanı sıra taş terapisi, aroma terapi, refleksoloji, Shiatsu terapisi, çikolata maskesi ve Laveda uzmanlarının uyguladıkları Laveda terapi ve masajı var. Merkezin bünyesinde buhar odası, hamam, jakuzi, masaj odaları, fitness ve sauna bulunuyor. Otelin çatı katında bulunan kapalı havuz da SPA tarafından kullanılıyor. Otel Taksim Meydanı’na 500 metre, Atatürk Havaalanı’na 20 kilometre uzaklıkta. 244 odası bulunan otelin, biri açık iki havuzu bulunuyor. Ana restoranının mönüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. (0 212 334 44 44 www.ritzcarlton.com)

KERVANSARAY

Işık, renk, yosun, çamur ve şarap

Antalya Lara’da bulunan Kervansaray Otel, 577 odaya sahip. Ana retoranın dışında Uzakdoğu, Latin ve Akdeniz mutfaklarının servis edildiği üç a la carte restoranı bulunan otelin iki gece kulübü ve 10 barı var. SPA’sında 550 metrekarelik fitness, jakuzi, sauna, buhar odası, Türk Hamamı ve jakuzili kapalı havuz bulunuyor. Merkezde, su, ışık, renk, zayıflama, gençleşme, yosun, çamur ve şarap terapilerinin yanı sıra 22 ayar altın masajı, çikolata masajı, thai, bali, shiatsu, sıcak-soğuk taş masajı ve refleksoloji masajları mevcut. Ayrıca cilt bakımı ve peeling hizmeti bulunuyor. Yüzme, yapay dalga ve çocuk havuzları bulunan tesisin bir de aqua parkı var. UEFA standartlarında iki futbol sahası, altı ışıklandırmalı tenis kortu, mini futbol- golf alanları ve yapay rafting alanı da cabası. Su sporları merkezi, plaj voleybolu ve oyun salonu otelin diğer imkanları arasında. Otel Antalya şehir merkezine 12, havaalanına 10 kilometre mesafede. (0 242 352 20 00 www.kervansarayhotels.com)

RIXOS

Deniz suyunun tedavi gücü

Rixos Otel Antalya Beldibi’nde. 248 odası var. İki tenis kortu, plaj voleybolu ve su sporları merkezi bulunan tesisin su kaydıraklı iki açık, bir de ısıtmalı kapalı havuzu bulunuyor. Açık büfe servis yapılan ana restoranının yanı sıra dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu beş a la carte restoranı ve dört barı mevcut. 1500 metrekarelik alana kurulu olan SPA ve Thalasso merkezi deniz ve bahçe manzaralı bakım odaları, sauna, Türk hamamı, güzellik salonu ve deniz suyuyla dolu iki havuzdan oluşuyor. Merkezde kromoterapi, su altı jimnastiği, afüzyon duş, yosun banyosu, preso terapi, aromaterapi ve Afrika, Bali, Tayland, antiselülit, sualtı ve sultan masajları uygulanıyor. Thalasso ünitesinde magnezyum, oliga ve iyot açısından zengin su, kıyıdan yüz metre uzaklıktaki merkeze pompalanarak 31-31 dereceye getiriliyor. (0 242 824 97 00 www.rixos.com)

ORUÇOĞLU
/images/100/0x0/55eb361ef018fbb8f8b296fc

Üniversiteyle birlikte tedavi

Türkiye’nin ilk özel termal tesisi olan Oruçoğlu Termal Resort Afyonkarahisar’a 14 kilometre uzaklıkta. İçinde kaplıca ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezi bulunan tesis, Afyon Kocatepe Üniversitesi’yle birlikte yürüttüğü tedavileri için Türkiye’nin her yerinden hasta alıyor. SPA merkezi, balneoterapi, hidroterapi, elektroterapi, peloid terapi, masaj, zaıyflama ve güzellik merkezi ünitelerinden oluşuyor. Otelin biri açık dört tane termal havuzu var. Otelin kablosuz internet imkanı, oyun salonu, sinema salonu, mini kütüphanesi, çocuk kulübü, içinde yürüyüş parkurları bulunan geniş bahçesi bulunuyor. 330 odayla hizmet veren otelin tüm odalarında termal su var. (0 272 251 50 50 www.orucoglu.com.tr)

İZMİR TERMAL PRINCESS

Fizik tedavi merkezine tünelle bağlı

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Princess Otel’in 300 odası ve dünya mutfaklarından çeşitli lezzetlerin sunulduğu 16 restoranı var. Termal havuzun üzeri cam kubbeyle kapatılmış, bunun dışında bir de açık havuz var. Otelin sağlık ve güzellik merkezi, termal havuzun yanı sıra Türk hamamı, fitness salonu, çamur banyosu, parafin, masaj, sauna, aromaterapi ve cilt bakımından oluşuyor. Tesis ayrıca Balçova Fizik Tedavi Merkezi’ne özel bir tünelle bağlı. Bu merkezde ise elektroterapi, aktinoterapi, masaj, balneoterapi ve rehabilitasyon üniteleri bulunuyor. Tedaviler doktor, hemşire ve fizik tedavi uzmanları gözetiminde gerçekleştiriliyor. Otel İzmir merkeze 8, havaalanına 25 kilometre uzaklıkta. (0 232 238 51 51 www.izmirprincess.com.tr )

BAIA

Kleopatra banyosu ve yüzde yüz doğal ürünler
/images/100/0x0/55eb361ef018fbb8f8b296fe

Bodrum’un Gündoğan Beldesi, Kızılburun mevkiinde bulunan Baia Otel 220 odayla hizmet veriyor. Tesisin SPA ve Wellness merkezinde özel olarak hazırlanan, tamamen doğal ürünler kullanılıyor. Kleopatra Banyosu, deniz yosunu ve çamur maskeleri, deniz tuzuyla peeling ve Uzakdoğulu masaj uzmanları tarafından yapılan Thai, aromaterapi, Bali masajları uygulanıyor. Merkez kapalı havuz, fitness, masaj ve cilt bakım odaları, sauna ve Türk hamamından oluşuyor. Otelin ayrıca su sporları merkezi, tenis kortu, basketbol sahası, plaj voleybolu ve gün boyu animasyonu bulunuyor. Bodrum merkeze 19, havaalanına 48 kilometre uzaklıkta. (0 252 387 92 93 www.hotel-baia.com)

GLORIA VERDE

Ballı vücut maskesi esmer şekerli peeling

Antalya Belek’te bulunan Gloria Verde 250 odayla hizmet veriyor. Tesis havaalanına 38, Antalya şehir merkezine 46 kilometre uzaklıkta. Otelin SPA merkezinde 16 bakım odası, sauna, hamam, terapi havuzu, jet duşlar, power yoga ve güzellik salonu bulunuyor. İsteğe bağlı olarak check-up hizmetinin bulunduğu tesiste, uzman masör, fizyoterapist ve doktorlar hizmet veriyor. Kullanılan tüm bakım ürünleri ithal. Üç farklı terapi programının bulunduğu merkezde İsveç, volkanik taş, hint, anti-selülit gibi pek çok masaj seçeneği mevcut. Arzu eden misafirlere pavillonlarda masaj yapılıyor. Güzellik salonunda yosun, deniz özleri serumu, çamur ve onarıcı maskelerin yanı sıra ballı vücut maskesi, esmer şekerli peeling ve Kleopatra süt banyosu bulunuyor. Otelin ikisi kapalı beş havuzu, su sporları merkezi, iki tenis kortu, mini futbol ve basketbol sahaları bulunuyor. (0 242 710 05 00 www.gloria.com.tr)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!