Sömestr sinemasında neler var

Güncelleme Tarihi:

Sömestr sinemasında neler var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 00:00

Bu hafta gösterime giren Sihirli Oyuncakçı ve Asteriks Olimpiyat Oyunlarında dışında başka çocuk filmleri de var sinemalarda. İşte çocukların yarıyıl tatilinde izleyebilecekleri diğer filmler.

RED KİT: Batıya Hücum

Daltonlar kaçıyor, Red Kit kovalıyor

Vahşi Batı’nın gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboyu Red Kit, akıllı beyaz atı Düldül, sevimli ama biraz saf köpeği Rin Tin Tin ile azılı Dalton Kardeşler, yarıyıl tatilinde beyazperdede. Animasyon film Red Kit: Batıya Hücum’da Red Kit, hapisten kaçmayı başaran Dalton Kardeşler’in peşine düşerken, Kaliforniya’da toprak satın alan bir grup göçmene de yardım ediyor. Filmin Türkçe dublajında Joe Dalton’u Peker Açıkalın seslendiriyor.

ÇOCUK

Hayal kurmayan çocuk olur mu

Yapımcılığını Plato Film-Sinan Çetin’in, senarist ve yönetmenliğini Onur Ünlü’nün üstlendiği film, Çocuk adlı kahramanın küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düştükten sonra yaşadıklarını anlatıyor. Çetenin en başarılı hırsızlarından biri olan Çocuk, bir türlü kaçıp kurtulamıyor. Çünkü onun yaptığı her 30 bin YTL’lik hırsızlık karşılığında, çeteden bir çocuk ailesine iade ediliyor. Sevimli kahramanın yolu günün birinde çocuklardan nefret ettiği halde, özel bir televizyon kanalında çocuk programı yapan Rüya ile kesişiyor. Rüya’nın çalıştığı televizyon kanalının sahibi İsfendiyar, çocukluğunu mutsuz geçirdiği için çocuklardan nefret eden biri. Çocukların hayal kurmasını engellemek için esrarengiz bir müzik kutusu yaptırıyor. Televizyondan bu müziği yayınlayarak dünya üzerindeki çocukların hayal gücünü yok edip onları mutsuz etmek istiyor. İsfendiyar’ın niyetini anlayan Çocuk, onu durdurabilmek için harekete geçiyor...

Film müziklerinde başrol oyuncusu Hayko Cepkin ile Yaşar’ın imzası var. Başroldeki diğer oyuncular Ege Tanman, Tuba Ünsal ve İlker Ayrık.

GARFİELD GERİ DÖNÜYOR

Miskin kedi, gerçek dünyaya firar ediyor

Çizgi yıldız olmaktan sıkılan Garfield, gazete sayfasından firar ederek gerçek dünyanın yolunu tutar. Sıradan bir ev kedisi olarak yaşarken, gazete baskıya girmeden geri dönmediği takdirde çizgi serinin iptal edileceğini öğrenir. Ancak o güne kadar, gerçek dünyaya kaçan hiçbir çizgi kahraman geri dönmeyi başaramamıştır.

ARI FİLMİ

Kovanın dışındaki hayat

Üniversiteden yeni mezun olan Arı Barry, hayatta bal yapmaktan daha önemli işler olduğunu düşünerek kovanından ayrılır. En çılgın hayallerinin bile ötesinde bir dünyayla karşılaşan Barry, tuhaf çiçekçi Vanessa’yla kazara tanıştığında, Arı Krallığı’nın en önemli kurallarından birini çiğner ve onunla konuşur. İkisi sıkı dost olurlar. Bu arada Barry, ürettikleri balın market raflarında satıldığını, isteyen herkesin satın alabildiğini öğrenir. Bu haksızlıkla savaşmak hayatının yeni amacı olur.

DON KİŞOT

Bu kez başrolde eşek var

Her şey Don Kişot’un, okuduğu kitabın etkisiyle kendisini şövalye ilan etmesiyle başlıyor. Önce komşusu ve yakın dostu Şanso Panzo’yu kendisine uşak yapıyor, ardından bir sevgili bulmak için çevredeki köyleri araştırıyor. Hiç görmediği ve güzel olduğunu düşündüğü Dulcinea’yı sevgili olarak seçiyor... Eğlenceli bir animasyon filmle sinemaya uyarlanan Cervantes’in bu ölümsüz eserini, Okan Bayülgen, Ali Poyrazoğlu, Hümeyra, Halil Ergün, Yetkin Dikinciler, Okan Yalabık ve Deniz Çakır seslendirdi. Don Kişot’un hikayesini, dostu Sanço Panço’nun eşeği Hote anlatıyor.

Fantastik bir yolculuk

ALTIN PUSULA

Bizimkine paralel bir dünyada, on iki yaşındaki Lyra ile cini Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşamaktadır. Bir akşam Lyra’nın amcası Lord Asriel, okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini, onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olur. Lyra gizlendiği dolapta, Kuzey’de havada asılı bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Yakın arkadaşı Roger’ın, çocuk hırsızı Gokgoklar tarafından kaçırılmasıyla Kuzey’e doğru yolculuğu başlar. Bu yolculuk sırasında pek çok macera yaşayacak, pek çok tehlike atlatacaktır. Chris Weitz’in yönettiği Altın Pusula, Philip Pullman’ın çok satan kitabından uyarlandı. Filmin başrollerinde Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Kevin Bacon, John Hurt ve Eric Bana gibi isimler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!