Soldaki kapının zilini çalın meyhanenize girin

Güncelleme Tarihi:

Soldaki kapının zilini çalın meyhanenize girin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Bu hafta Hiperaktif nöbetini yılların oyuncusu Nilgün Belgün tutuyor. Belgün, Büyükada’nın iyi tanıdığı Barba Ahmet’in İstanbul Nişantaşı Süleyman Nazif Sokak’ta açtığı Barba Meyhanesi’ni anlatıyor.

Efendim, ben içki içmeyi sevmem. Ama meyhane sohbetine ve mezelerine bayılırım. Pek çok farklı mutfakla, başka başka mekanlarında beni yıllardır ağırlayan arkadaşım, Büyükada’nın da iyi tanıdığı Barba Ahmet, şimdi Nişantaşı Süleyman Nazif Sokak’ta Barba Meyhanesi’yle yeniden karşıma çıktı.

Küçük, sevimli bir eve girer gibi giriyorsunuz Barba’ya. Süleyman Nazif Sokak’a girince, sol tarafta ışıklarını göreceksiniz zaten. Apartmana girin, soldaki ilk kapının zilini çalın. Güleryüzlü personel sizi karşılayıp, ceketinizi alıp, masanızı gösterecek.

İçerisi de ev gibi. Girdiğiniz koridorun iki ucu da birbirinin aynısı iki salona çıkıyor. Beyaz masa örtüleriyle, küçük masaları ve konforlu ama nostaljik tahta sandalyeleriyle rahat ve ferah bir görüntü karşılıyor insanı.

Rakı, limonata bardaklarıyla değil, oya işlemeli zarflı küçük kadehlerle sunuluyor burada; mezeler de küçük tabaklarda geliyor masaya. Üstelik, İstanbul’un 300 yıllık meyhane kültüründen damıtılan meze mönüsü 15 günde bir değişiyor. Hemen her gidişinizde sürpriz bir meze veya tatlıyla karşılaşabilirsiniz. Tarifini istemeyin, vermiyorlar!

HAYK VE AKORDEONU

İstanbul’da yüzyıllardır bir arada olan kültürler, Barba’da tadımlık olarak geliyor masaya. Ermeni mezesi topikten mi, yoksa zeytinyağlı sarmadan başlayacağını şaşırıyor insan. Rum mezesi sahanaki, benim favorilerimden! Fırınlanmış, peynir ve domates, sıcacık geliyor önünüze.

Barba’nın etli pazı sarması ve incecik, tereyağlı yaprak ciğeri de pek iddialı. Küçük tabaklarla geliyor mezeler ama korkmayın, çeşit bol. Acaba sırada ne var diye düşünmeden edemeyeceksiniz.

Masada mezeler resmi geçit yaparken, Hayk da akordeonuyla unutulmayan şarkılardan günümüze, Türkçe, Rumca, İbranice, Ermenice, bir repertuar sunuyor. Canlı müzik gecenin başından itibaren yok. Hafif bir müzik yayını var sadece. Bu sayede yemeğe oturduğunuzda, sohbet edecek zamanınız oluyor. Sonra Hayk çıkıyor sahneye, zaten herkes şarkılara eşlik etmeye başlıyor. Sıra çigan müziğinin enfes parçalarına geldiğinde ise zaten, ne yorgunluk kalıyor, ne keder!

Barba’nın müdavimleri arasında; Yunanistan’da yaşayan ve Türkiye’ye geldiklerinde mutlaka uğrayan İstanbullu Rumlarla Fedon, Nebil Özgentürk, Mesut Yar, Atilla Güner, Vahe Kılıçaslan, Yalım Eralp, Refik Durbaş, Asu Maralman, Musa Kart, Halim Bulutoğlu, Ataol Behramoğlu gibi isimler yer alıyor. Dostlar bir süredir Nişantaşı’nda Barba’da buluşuyor anlayacağınız.

Unutmadan, Barba’da fix mönü 60 YTL.

Nışantaşı, Valikonağı Caddesi, Süleyman Nazif Sokak 3/2, 0212-291 69 00 - 291 56 60

CAZ İSTEYENLERE

DJ atışmaları

İstanbul Nişantaşı’ndaki Niş’te, J&B’nin sponsorluğunda nisan ayı boyunca müzik ziyafeti var. Münihli saksafon sanatçısı Natalie Marchenko da bu akşam ve yarın akşam Niş’te. Ayrıca, ünlü DJ Can Hatipoğlu ile Niş’in resident DJ’i E-joop, karşılıklı iki kabinden atışacaklar.

POP/POPÜLER ARYA İSTEYENLERE

Sevdiğim şarkılar

Repertuvarında 22 adet opera, 16 adet komple müzikal ve klasikten popüler müziğe 1000 adet parça bulunan soprano Aslı Omağ, bu akşam İstanbul Ataşehir’deki Chicago Bulls’da sevdiği şarkıları seslendirecek. (Biletix: 0216 556 98 00)

ELEKTRONİK İSTEYENLERE

Kadın DJ’ler buluşması

Lokka Vodka’nın ateşli etkinlik markası Lokka Fever’la, dünyanın en iyi kadın DJ’lerinin buluşması devam ediyor. 9 Mart’ta başlayan ve 20 Nisan’a kadar sürecek olan etkinliğin 3. ayağında ünlü kadın DJ Karmina Aka Miss Sin var. Karmina bu akşam İstanbul 360’ta. Biletler biletix’te.

HİPHOP İSTEYENLERE

Ceza ve Busta Rhymes

Hiphop yıldızı Busta Rhymes, Say2Me Organizasyon ve 2D Collection kapsamında 12 Nisan’da Discorium’da. Sanatçı, konserinde yeni albümünden de şarkılar söyleyecek. Gecede ondan önce yine yurtdışından ünlü R&B grubu Lemon Ice, Türkiye’den ise Ceza ve Kadıköy Acil var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!