OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 09, 2004 00:00
Kanserle savaşan yiyeceklerle beslenmek ve bu sayede kansere hiç yakalanmamak mümkün. Kolon kanseri olmamak için üzüm suyu, prostat kanserinden uzak durmak için lahana ve karnabahar
yemek, dert değil zevk olsa gerek. Tıp dünyasında kanserle ilgili çalışmalar, araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni tedavi yöntemleri, eskilere göre kullanılan daha etkili, daha az zarar verici ilaçlar, kanser hastaları ve yakınları için birer umut kaynağı. Ama kansere yenik düşmemenin en etkili çaresi, bu hastalığa hiç yakalanmamak. Dr. Maggie Greenwood- Robinson’un ‘Kanserle savaşan yiyecekler’ isimli kitabı, kanser hastalığını kendinden uzak tutmaya kararlı kişiler için çok önemli bir yol gösterici. Unutmayın ağzınızdan içeri giren her yiyeceğin vücudunuza bir etkisi var. Bu etkilerin olumlu olması için, özel bir çaba harcayın. ‘Kanserle savaşan yiyecekler’ kitabından yaptığımız derleme sonrasında emin olun, yediğiniz her lokmayı özenle seçecek ve günlük değil, ömürlük bir sağlığı garanti edeceksiniz.Sadece
diyet yapmak için deÄŸil, her zaman saÄŸlıklı beslenmekten ve doÄŸal yiyeceklerden söz etmelisiniz. Bu yüzden lütfen elinizden düşürmediÄŸiniz beslenme kitapları, diyetler için yazılmış olanlar deÄŸil, saÄŸlıklı beslenmeyi anlatanlar olsun. DOÄžRU BESÄ°NLERÄ° YAÅžAMINIZA SOKUN Bu diziyi okurken, kanserin çok ciddi bir hastalık olduÄŸunu bilirseniz, belki yakalanmamak için ekstra çaba gösterebilirsiniz. Kansere yakalanmak kaderin bir oyunu deÄŸil. Dahası bu hastalığa yakalanmamak için alınabilecek bazı önlemler var. Öncelikle ve özellikle sofra alışkanlıklarınız, sabah, öğle, akÅŸam öğünlerinde tabağınızı dolduran yiyecekler, kanserle savaÅŸ için etkili birer silah olabilir. Tabii ki doÄŸru yiyecekleri ve kanseri vücuda yaklaÅŸtırmayacak besinleri seçebildiÄŸiniz takdirde! Kanser çeÅŸidine göre yiyecek seçelimAmerikan Kanser AraÅŸtırma Enstitüsü’yle ortaklaÅŸa yaptığımız çalışmalar, kanser türleriyle kiÅŸilerin beslenme alışkanlıkları arasında güçlü bir baÄŸ bulunduÄŸunu ortaya çıkardı. Kanseri bedenden uzak tutmak için doÄŸal besinlerle beslenmenizi, meyve ve sebze ağırlıklı bir beslenme programına uymanızı açıklamak kesinlikle yeterli deÄŸil. Bizler, bazı besinlerde, belli bazı kanser türleriyle savaÅŸan maddelerin yer aldığını biliyoruz. Yani baÅŸka bir deyiÅŸle, sürekli fasulye yiyen bir kiÅŸinin bilinen tüm kanser türlerinden korunduÄŸu söylenemez. Belli kanser türleriyle savaÅŸan yiyecekleri tanımak gerekiyor. Bu kanser türünden korunmak için sarmısak, yeÅŸil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, yeÅŸil ya da siyah çay, sarı- turuncu sebzeler, yoÄŸurt ve fermante edilmiÅŸ diÄŸer süt ürünleri sofranızda bulunmalı.Kanser türleri arasında özellikle de kadınlarda çok yaygın olan meme kanserinden korunmak için yağı alınmış süt, düşük yaÄŸlı süt ürünleri sofralardan eksik edilmemeli. Meme kanserini önleyen belli baÅŸlı besinleri şöyle sıralayabiliriz: Elma, buÄŸday kepeÄŸi, baklagil ve fasulyeler, Brüksel lahanası, havuç ve havuç suyu, kiraz, viÅŸne, sarmısak, kabuklu yemiÅŸler, kırmızı turp, soya ürünleri, ıspanak, sarı -turuncu sebzeler, yoÄŸurt, yaÄŸ oranı düşük süt ve süt ürünleri.Son yıllarda sık görülen kanser türlerinden biri de kolon kanseri. Bu kanser türünden korunmak için Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, sarmısak, üzüm, üzüm suyu, kara lahana, baklagiller, kıvırcık salata, düşük yaÄŸlı süt ürünleri, kabuklu yemiÅŸler, yulaf kepeÄŸi, tam tahıllar, yoÄŸurt ve diÄŸer fermante süt ürünleri ile beslenmek gerekiyor.Kanser türlerinin en tehlikelisi hiç kuÅŸkusuz akciÄŸer kanseri. Bu hastalıktan korunmak için de ÅŸu besinleri sofranızdan eksik etmeyin: Brokoli, Brüksel lahanası, havuç ve diÄŸer sarı- turuncu sebzeler, karnabahar, acı biber, kara lahana, düşük yaÄŸlı süt ürünleri, soÄŸan, portakal, ıspanak ve diÄŸer yeÅŸil yapraklı sebzeler, domates ve domates ürünleri.Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, bakla, sarmısak, yeÅŸil çay, kara lahana, soÄŸan, portakal ve diÄŸer narenciye türleri, domates ve domates ürünleri, tam tahıllar mide kanserinden korunmayı saÄŸlar.Brüksel lahanası, lahana, kanola yağı, karnabahar, kara lahana, az yaÄŸlı süt ürünleri, zeytinyağı, soya ürünleri, domates ve domates ürünleri.Ve diÄŸer kanser çeÅŸitleriÄ°nsan vücudunda her organ kanser tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Burada kanser türlerinin hepsini sıralamaya imkan yok. Sizlere sadece en yaygın kanser türlerinden korunmanızı saÄŸlayacak besinlerin listesini sunabiliyoruz. Bu arada çok yaygın olmayan birkaç kanser türünden daha sözetmek mümkün. ÖrneÄŸin, yemek borusu kanserinden korunmak için yeÅŸil çay, domates ve domates ürünleri tercih edilmeli. Böbrek ve halk arasında ‘kan kanseri’ olarak bilinen lösemi için bol bol çay içmelisiniz. KaraciÄŸer kanserine karşı sizi koruyacak olanlar sarmısak ve yeÅŸil çaydır. Pankreas kanserine karşı da baklagiller, çay, domates ve domates ürünleri etkilidir. Elbette kanser türlerinin hepsinden korunmak isteriz. ‘Ben falanca türe yakalanmayayım’ diye bir seçme ÅŸansımız yok. Bu nedenle, kanser türlerine savaÅŸ açan belli baÅŸlı besin maddelerini sıralamakta yarar var. Listede hemen her türe karşı önerilen besinlere dikkatinizi çekmek istiyoruz: Listenin başında lahana türleri, karnabahar, sarı ve turuncu sebzeler, yeÅŸil yapraklı sebzeler, az yaÄŸlı süt ürünleri, domates, çay çeÅŸitleri, kabuklu yemiÅŸler, sarmısak ve soÄŸan yer alıyor.YARINYAÄžLAR VE KANSER Â
button