Siz konsere gidemiyorsanız konser evinize gelsin

Güncelleme Tarihi:

Siz konsere gidemiyorsanız konser evinize gelsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Yeni yıla girerken sevdiğiniz şarkıcıların canlı performanslarını izlemeye gidemiyorsanız, bırakın onlar size gelsin. Bunun için özel DVD seçeneklerinden size uygun olana karar vermeniz yeterli.

Eskiden sadece yabancı şarkıcı ve grupların konser kayıtları bulunurdu, artık Serdar Ortaç veya Şebnem Ferah’ı da canlı performanslarıyla evinizin salonuna getirebiliyorsunuz. Üstelik özel röportajlar, video klipler ve sahne arkası görüntüleri içeren ekstralarla birlikte.

TÜRKİYE’NİN İLK CAZ DVD’Sİ

Piyanist Kerem Görsev, 2006’da düzenlenen 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Konser Salonu’nda bir konser vermişti. O konserin kayıtlarını "Orange Juice" (Portakal Suyu) adıyla DVD olarak yayınladı. Albüm Türkiye’de bir caz sanatçısının çıkardığı ilk DVD olma özelliğini taşıyor. Çekimleri NTV televizyonu, kanal kaydını Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin teknik donanımlarını sağlayan Altın Çizme firması yaptı. 1.5 saatlik konserde sanatçıya kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Cengiz Baysal eşlik ediyor. Konserin yanı sıra beş ekstra bölüm var; senfonik konserler, video klipler, festival ve konserler, sahne arkası görüntüler ve Kerem Görsev’in biyografisi.

KAPAK RESMİ ANKETLE SEÇİLDİ

Serdar Ortaç ve 40 kişilik ekibinin geçtiğimiz yaz İstanbul Harbiye ve Kuruçeşme Arena sahnelerinde gerçekleştirdiği konserler, Emre Plak etiketiyle DVD oldu. 120 dakika süren ve 24 şarkıdan oluşan DVD, Serdar Ortaç’ın son albümü Mesafe’nin beğenilen video kliplerini ve özel sahne arkası görüntülerini barındırıyor. Konserlerde Brezilya danslarından Azeri türkülere, Nar Çiçeği ve Yaz Yağmuru gibi en eski Ortaç klasiklerinden günümüz hitlerine kadar pek çok şey bulmanız mümkün. Çalışmaya çok özen gösteren Ortaç, DVD’nin kapak resmini seçmek için resmi web sitesi www.serdarortac.com.tr ’da, bir anket düzenlemişti.

HALK MÜZİĞİ SEVENLER KAÇIRMASIN

Halk müziğinin ustalarından Neşet Ertaş’ın, yurtdışında yaşamaya başladıktan 25 yıl sonra ilk kez 2000 yılında İstanbul Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda verdiği konserin kayıtları DVD ve VCD formatlarında Kalan Müzik etiketiyle müzik marketlerde bulunuyor. Oldukça kapsamlı hazırlanmış görüntüleri, Neşet Ertaş’ın babası Muharrem Ertaş’la akrabası Hacı Taşan’ın arşiv görüntülerinin de bulunduğu ekstralar destekliyor. 90 dakika sürüyor.

NAZIM HİKMET ORATORYOSU

Fazıl Say’ın 2001 yılında bestelediği Nazım Hikmet Oratoryosu’nun DVD’si, İmaj’ın prodüksiyonu ve Kanal D Home Video etiketiyle çıktı. Nazım Hikmet’in dizeleri ve Fazıl Say’ın müziğiyle ortaya çıkan eserlere şiirleriyle Genco Erkal, şarkılarıyla Zuhal Olcay ve Güvenç Dağüstün’ün yanısıra çocuk solistler eşlik ediyor. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu’ndan oluşan toplam 200 kişilik vokal ve enstrüman grubunun yer aldığı oratoryonun DVD’si, Dolby Digital 2.0 Stereo, 5.1’lik ses kalitesine sahip. Birbirine bağlı beş bölümden oluşan DVD’nin süresi 94 dakika. İngilizce altyazı seçeneği var.

4 BİN KİŞİLİK KONSERİN KAYDI

Rock müzik grubu Duman da NR1 Müzik etiketiyle "Duman-Bu Akşam" DVD ve VCD’sini yayınladı. Çalışma 4 Ekim 2003’de yaklaşık 4 bin müzikseverin izlediği İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki sahne performansını içeriyor. Prodüktörlüğünü Murat Akad, yönetmenliğini Cengiz Tanç ve Evre Ergun’un üstlendiği proje yaklaşık bir yılda tamamlandı. Yaklaşık üç saat süren DVD’de Duman’ın en sevilen 16 şarkısı yeralıyor. Çalışmanın ekstralarında grubun bugüne kadar yayınlanmış tüm video klipleri, CNN Türk Frekans ve TV8 Yorumsuz programlarından performans ve röportajları, sahne arkası görüntüleri, diskografi, şarkı sözleri ve fotoğraf galerisi var. İki disk içeren "Duman-Bu Akşam VCD" ise 90 dakika ve stereo formatında.

POST PRODÜKSİYONU 3 AY SÜRDÜ

Şebnem Ferah’ın İstanbul Symphonic Project’le 10 Mart 2007’de İstanbul’da verdiği konserin kayıtları, Pasaj Müzik etiketiyle, DVD ve VCD seçenekleriyle sunuldu. Sanatçının bugüne kadar yayınladığı beş stüdyo albümünden seçilen 22 şarkının senfonik düzenlemelerinden oluşan DVD’nin yönetmenliğini Hakan Utangaç yaptı. Konser kaydı için iki ayrı reji kuruldu, 21 kamera işbirliğiyle 46 kişilik bir ekip çalıştı. Post-prodüksiyonu üç ay sürdü. Ferah’a Orhan Şallıel yönetimindeki 50 kişilik senfoni orkestrasının yanında, klavye ve geri vokalde Ozan Tügen, gitarda Metin Türkcan, davulda Aykan İlkan, geri vokaldeyse Ceren Tügen eşlik ediyor.

DAHA ÇOK BELGESEL GİBİ

Kardeş Türküler grubunun, 2000-2001 yıllarında İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu konserlerinin görüntüleri’ni içeren "Kardeş Türküler In Concert", oldukça kapsamlı hazırlanmış. Yaklaşık 90 dakika süren DVD’de grubun konser görüntülerinin yanı sıra video klipleri, 32. Gün programı görüntüleri ve albümleriyle ilgili bilgiler var. VCD şeçeneği de bulunan çalışma Kalan Müzik tarafından piyasaya sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!