Şişmanlara photoshop yapılırsa

Güncelleme Tarihi:

Şişmanlara photoshop yapılırsa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 13:06

Diyelim ki şişmansınız. Dergilerdeki model fotoğraflarına bakıp bakıp sinir oluyorsunuz. Çoğu zaman hepsinin sahte, hepsinin photoshop’lu olduğunu düşünüyorsunuz.

Haberin Devamı

Bazen kendinizi onların yerinde hayal ediyorsunuz. “Bana da o kadar photoshop yapsalar ben de tanrıça gibi görünürüm” diyorsunuz. Haksız sayılmazsınız, işte karşınızda V Magazine’in 16 Ocak’da çıkacak sayısı için yapılan moda çekimi.

Modellerin hepsi şişman, hepsinin göbeği kat kat ama hepsi son derece iyi gözüküyor. Yağları sarkmıyor, derli toplu duruyor, popolar büyük ama taş gibi, selülit ise nerdeeeee, hak getire!

OLMUŞ MU? OLMAMIŞ

Fotoğrafları Solve Sundsbo çekti. Şişman mankenlerin bağlı bulunduğu www.models.com internet sitesi, V Magazine’den önce yayınladı. Chrystal Renn, Tara Lynn, Candice Huffine gibi ünlü şişman modeller kullanıldı. Moda dünyasına has aşırı uçlarda top sektirme oyununun bir örneği ile daha karşı karşıyayız. Amaç konuşturmak, fark yaratmak, aykırı bir ses çıkarmak. Peki olmuş mu? Olmamış. Sıfır beden yapay mankenlere karşı normal insanlar gazlanıyor desek, fotoğraftakilerin hiçbiri “normal” gözükmüyor. Şişmanlar ama sahteler. Fotoğrafı gören bir internet kullanıcısının yorumunda dediği gibi, Barbie bebeklerin şişman versiyonu gibiler. Paketlenmiş gibi duruyorlar. Keşke bir moda dergisi de gerçekten normal insanlarla bir moda çekimi yapsa! Sizin gibi, benim gibi... Hafif basenli, ucundan azıcık selülitli, erkekse biraz kel, biraz göbekli...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!