Sinemaya ömür verenler

Güncelleme Tarihi:

Sinemaya ömür verenler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 17:55

Sinemaya sadece gönül verenler değil, bir ömür veren büyük ustalar; Eylül başında Datça’da buluşuyor, birikimlerini paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Şerif Sezer, Tarık Akan, Erol Günaydın, Eşref Kolçak, Aytaç Arman, Gülsen Tuncer, Ekrem Bora, Engin Ayça, Şerif Gören, Deniz Türkali, Yılmaz Köksal, Yılmaz Atadeniz, Çolphan İlhan, Çağan Irmak, Nükhet Duru ve Melike Demirağ gibi sanatçıların katılacağı Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali’nin bu yılki ana teması “Sinema Ustalarına Saygı Günleri” olacak.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU TÜRKAN ŞORAY

Yaşamı boyunca Türk sinemasına verdiği emekten dolayı “Sultan” sıfatını hak eden, sosyal sorumluluk bağlamında verdiği hizmetleri bir adım daha ileri götürerek UNICEF’in “İyi Niyet Elçisi” olan Türkan Şoray, Festivalin Onur Konuğu olarak belirlenmiştir. Nükhet Duru’nun mini konseri ile açılacak Festivalin Gala Gecesinde, Türkan Şoray dostları ve çalışma arkadaşlarıyla buluşacak ve yeni düzenlemesiyle “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi gösterilecek.

Haberin Devamı

26. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE YILMAZ GÜNEY

Yakınları, dostları, sinema yazarları, birlikte çalıştığı oyuncular ve yönetmenler, 26. ölüm yıldönümünde, sinemamızın büyük ustası Yılmaz Güney’i anacaklar… Melike Demirağ’ın mini konseri ile başlayacak gecede, Can Dündar’ın “Çirkin Kral” ve Ahmet Soner’in “Adana-Paris” belgeseli ile Yılmaz Güney’in “Sürü” filmi gösterilecek…

Sinemaya ömür verenler

ÖMER LÜTFİ AKAD VE MEMDUH ÜN’E SAYGI

Modorotörlüğünü Hülya Koçyiğit’in yapacağı gecede; 2 Eylül 1916’da doğan sinemamızı sinema yapan büyük usta Ömer Lütfi Akad’ın 94. yaş gününü, üç gün gecikmeyle Datça’da kutlanacak. Cahit Berkay’ın mini konseriyle başlayacak Lütfi Akad gecesine dostları, yakın arkadaşları, birlikte çalıştığı sinema emekçileri katılacak ve “Gelin” filmi seyredilecek.
Sinemaya bir ömür veren, sinemanın her alanında çalışan, sıradan insanın hikayelerini beyazperdeye taşıyan bir diğer büyük usta, Memduh Ün’e Saygı gecesininin modorotörü ise Fatma Girik. Cahit Berkay’ın film müziklerinden örnekler sunacağı mini konserin ardından Çetin Tunca’nın Memduh Ün’ü anlattığı “Küçük İnsanların Büyük Dünyası” adlı belgesel ile Memduh Ün’ün “Gün Ortasında Karanlık” filmi gösterilecek…

Haberin Devamı

SİNEMA SINIR TANIMIYOR

Festivalde, farklı kültürel iklimlerden beslenen, çokkültürlülüğe yeni boyutlar kazandıran yurtdışında yaşayan Türk ve yabancı sanatçılarla Türkiye’de yaşayan sanatçıları buluşturan kısa ve uzun metrajlı filmlerle belgesellerden örnekler sunulacak… Ulrich Mertin’in vereceği mini konser ile başlayacak gecede, Oyunculardan Nursel Köse ve Baki Davrak’ın katılımıyla Fatih Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” filmi seyredilecek…

EGE’NİN İKİ YAKASI BEYAZPERDEDE BULUŞUYOR

Başta Yunanistan olmak üzere, aynı denizin kıyılarında yaşayan toplumların, özgün değerlerini  işleyen kısa ve uzun metrajlı filmlerle belgesellerini aynı platformda buluşturmayı amaçlayan etkinlik gecesi, Yunanlı müzisyenlerin konseriyle başlayacak… Datça’ya yakın Yunanistan adalarından temsilcilerin de davetli olduğu etkinlikte, Ege denizinin iki yakısındaki toplumları ilgilendiren belgesel, kısa ve usun metrajlı filmler seyredilecek. Costa Gavras’ın kaçak göçmenlerin dramını anlattığı “Cennet Batıda”sı gecenin filmi…

Haberin Devamı

Sinemaya ömür verenler
 
Sinemaya ömür verenler

BAYRAM İÇİNDE BAYRAM

Bayramın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle, festivalin kapanış gecesi, sinemanın eğlendirici yönlerini öne çıkaran gösterimler gerçekleştirilecek. Musa Eroğlu’nun vereceği resitalle renklenecek gecenin filmi, Nezih Ünen’in “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” adlı belgeseli..

MERAKLILARI İÇİN KISA FİLMLERİN UZUN GECELERİ

Yurtdışından ve Türkiye’deki çeşitli kentlerden gelecek kısa film tutkunlarını buluşturan Datça Film Festivali, meraklıları için farklı mekanlarda kısa film toplu gösterimlerine sahne olacak… Gecenin ana teması ile bağlantılı özel afiş sergileri ile renklenecek olan festival mekanlarında, çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!