Sinema çizgi roman kahramanlarını hep sevdi

Güncelleme Tarihi:

Sinema çizgi roman kahramanlarını hep sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 11:25

Film yapımcısı ve yönetmenleri için çizgi roman uyarlamaları her zaman cezbedici oldu. Çizgi romanlardan uyarlanarak onlarca film çekilirken, bu tür filmler her dönem özel bir seyirci kitlesi buldu. Senaryo sıkıntısı çeken film yapımcıları için çizgi roman uyarlamaları çoğu zaman kurtarıcı oldu. Özellikle Holywood için vazgeçilmez olan çizgi roman uyarlaması filmler, sağladıkları gişe başarılarıyla yapımcıların tercihleri arasında hep ilk sırada yer aldılar.

Haberin Devamı

Aynı adlı çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanan ve 1978 yılında ilk kez çekilen ve seri halinde filmleri yapılan “Superman” filminin 29 yıl aradan sonra tekrar sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanması, çizgi roman uyarlamalarının cezbediciliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
  
ÇİZGİ ROMAN UYARLAMALARINDAN BAZILAR
  
X-Men: İlk film 2000 yılında, ikinci film ise 2003'te vizyona giren çizgi roman uyarlamasının, son filmi ise Mayıs ayında sinemaseverlerle buluşacak.

Batman: Çizgi roman kahramanı Batman'ı sinemaseverler çok sevdi. 5. defa filmi çevrilen Batman, geçen yıl vizyona giren son filminde de kötülüklere karşı savaş vermişti.

Örümcek Adam: Çizgi roman dünyasının kahramanlarından Örümcek Adam da sinemaseverin gönlünü fethetti. İlki 2002 yılında çekilen ve 2004 yılında seriye devam edilen Örümcek Adam filmleri gişe de başarılı oldu. Filmin üçüncü halkasında ise örümcek adam 2007 yılında kırmızı-beyaz kostümüyle değil de siyah kostümüyle sinemaseverlerin karşısına geçecek.

Haberin Devamı

Dick Tracy: Hasılat rekorları kıran ve gösterildiği yıl çok konuşulan çizgi roman uyarlaması olan ve yıldızlardan oluşan bir kadroya sahip filmde, sert görünüşlü ama yumuşak kalpli bir dedektif ve macera tutkunu olan uyanık bir çocuğun hikayesi anlatılıyor.

Fantastik Dörtlü (Fantastic Four): Çizgi roman sayfalarından beyaz perdeye aktarılan 2005 yapımı film, kozmik ışınlar sonucu birbirinden farklı doğa üstü yetenekler kazanan 4 arkadaşın maceralarını anlatıyor.

Kedi Kadın (Catwoman): 2004 yılı yapımı olan çizgi roman karakteri olan Kedi Kadın, sinemaseverlerden beklenen ilgiyi görmese de kozmetik firmasında çalışan bir kadının kedinin gücüne, hızına, ataklığına ve keskin içgüdülerine kavuşması için girdiği mücadele anlatılıyor.

Kızılmaske: Bir dönemlerin en ünlü çizgi roman kahramanı olan Kızılmaske, hem Holywood hem de Yeşilçam yapımcıları için gözde çizgi roman uyarlamalardan oldu.

Man-thing: Çizgi roman şirketi Marvel Comics'in karakterlerinden olan ve bataklıklarda yaşayan, korku ile beslenen yaratık olan Man-thing, 2005 yılında beyaz perdeye aktarıldı.

Haberin Devamı

Red Kit: En beğenilen ve özellikle çizgi filmleri çocuklar gibi büyüklerin de ilgisini çeken Red Kit de beyaz perdeye aktarılan çizgi roman uyarlamalarından birisi oldu.
  
BİZİM ÇİZGİ ROMAN KAHRAMANLARIMIZ

  
Yeşilçam için Türk çizgi romanlarının kahramanları da filmlere konu oldu. Kartal Tibet'in başrolünü oynadığı “Tarkan” filmleri gösterildiği yıllarda sinemaseverlerin beğenisini toplamıştı.

1965 yılında serisinin ilk filmi çekilen Karaoğlan'da da Kartal Tibet rol aldı. Cüneyt Arkın'ın rol aldığı Malkoçoğlu ve Kara Murat filmleri de gösterildikleri dönemlerde büyük ilgi gördüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!