Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 00:00

Epik bir gangster hikáyesi

American Gangster
/images/100/0x0/55eaa9e4f018fbb8f88ec915

Yön: Ridley Scott

Oyn: Denzel Washington, Russell Crowe, Roger Bart, Bobby Beckles

DRAM

AMERİKAN GANGSTERİ

1970’lerin Amerika’sı... Frank Lucas (Denzel Washington), Harlem’in önde gelen gangsterlerinden birinin şoförüdür. Patronu öldükten sonra pratik zekasını kullanır ve hızla yükselerek, New York’un en güçlü mafya patronlarından birisi haline gelir. Acımasızlığı ile diğer mafya liderlerine benzeyen Lucas’ın tek bir farkı vardır: Uyuşturucu ticaretinde daha önce kimsenin aklına gelmeyen yöntemler kullanması. Deneyimli polis Richie Roberts (Russell Crowe) ise, kentteki organize suç örgütlerinin tepesinde bir değişim olduğunu sezmiştir ve Lucas’ı adalet karşısına getirmenin yollarını aramaya başlar. Uyuşturucu ticaretinin en acımasız gangsteri olarak tanınan Frank Lucas ile Harlem sokaklarına adalet getirmeye kararlı Richie Roberts arasında heyecan dolu bir mücadele başlar.

Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi

Yön:
Onur Ünlü

Oyn: Ege Tanman, Hayko Cepkin, Tuba Ünsalİlker Ayrık

FANTASTİK

ÇOCUK

Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen çocuk kahramanımız, çetenin en başarılı hırsızlarından biridir. Çaldığı her 30 bin YTL karşılığında, çeteden bir çocuk ailesine iade edildiği için, istemese de hırsızlık yapmaya devam eder. Bir gün, özel bir kanalda çocuk programı sunduğu halde, çocukları hiç sevmeyen Rüya ile karşılaşır. Rüya’nın çalıştığı kanalın sahibi, çocukluğunu mutsuz geçirdiği için, tüm çocukların da mutsuz olmasını istemektedir. Çocukların hayal kurmalarını engellemek için, esrarengiz bir kutu yaptırır. Kendi kanalından bu kutuyla yayın yaparak, tüm çocukların hayal gücünü engelleyip, onları mutsuz etmeye çalışır. Onu durdurmak ise çocuk hırsıza düşer.

Yapımcılığını Plato Film’in yürüttüğü "Çocuk", Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi. Bütçesi iki milyon doları aşan filmin yüzde kırkında özel animasyonlar ve efektler kullanıldı. Üç boyutlu animasyonların da yer aldığı film, özellikle çocukların sömestr tatilinde görmek isteyeceği cinsten. Yaşar, 4Yüz grubu ve Hayko Cepkin’in film müziklerinde imzası var.

Hayata sol gözüyle tutunan Bauby’nin Altın Küre’lik yaşamı

Scaphandre et le Papillon


Yön: Julian Schnabel

Oyn: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josee Croze

DRAM

KELEBEK VE DALGIÇ

Elle dergisinin karizmatik editörü Jean Dominique Bauby, 8 Aralık 1995 günü ani bir beyin kanaması geçirir. Henüz 43 yaşındadır. Kanama nedeniyle felç iner ve 20 gün komada kalır. Uyandığında tüm bedensel fonksiyonlarını yitirmiştir, sol gözü hariç. Artık dünyayla iletişim kurmasının tek yolu sol gözünü kırpmaktır ve bu şekilde kendine yeni bir dünya kurmaya başlar. Jean Dominique Bauby’nin gerçek hayat hikáyesinden yola çıkarak hazırlanan film, Julian Schnabel’e Cannes ve Altın Küre’de en iyi yönetmen ödülünü getirdi.

Rus mafyası, New York polisine karşı

We Own the Night

Yön: James Gray

Oyn: Joaquin Phoenix, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Robert Duvall

DRAM/GERİLİM

GECENİN İKİ YÜZÜ

1988 yılında, New York’a yeni bir uyuşturucu türü yayılır ve büyük bir suç dalgasını da beraberinde getirir. Polis çaresiz durumdadır. Bir Rus gece kulübünde müdürlük yapan Bobby, çok yakınındaki suç dünyasından uzak durmaya, dönen kirli işlere karışmamaya çalışmaktadır. Kız arkadaşı Amada’yı, yaşadığı ahlak dışı hayata rağmen çok sevmektedir ve ona çok bağlıdır. Bobby’nin etrafındaki herkesten özenle sakladığı bir sırrı vardır: Ağabeyi Joseph ve babası Albert, başarılı birer polistir. Bobby’nin eğlenceli hayatını sürdürebilmesinin tek yolu, polislerle olan bu yakın ilişkisini gizlemektir.

Aman kimseler duymasın kardeşimin aşkısın

Dan in Real Life

Yön:
Peter Hedges

Oyn: Steve Carrel, Juliette Binoche, Dane Cook

ROMANTİK KOMEDİ

ŞAMAR OĞLANI

Dan Ashburn, sorunları olan okurlara, ilişkiler konusunda öğüt veren ünlü bir köşe yazarıdır. Aynı zamanda tek başına çocuk büyüten, yalnız bir babadır. Bir aile toplantısında Beth ile tanışır ve ona hemen aşık olur. Beth güzel, zarif ve eğlencelidir. Ancak ortada büyük bir sorun vardır: Beth, Dan’in erkek kardeşinin sevgilisidir! Kendini çıkmazda bulan Dan, okurlarına verdiği öğütleri kendisine uygulamakta zorlanır.

John Travolta kadın kılığında

Hairspray


Yön: Adam Shankman

Oyn: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes

KOMEDİ

HAIRSPRAY

İyilik dolu kalbi ve tombulluğuyla tanınan Tracy Turnblad’ın hayatta tek tutkusu dans etmektir. En büyük hayali de, Baltimore televizyonlarının en havalı dans şovu, "The Corny Collins Show"a çıkabilmektir. Bir gün, tesádaüf eseri Corny Colins, onu okulda dans ederken görür ve programına çağırır. Tracy, ekrana çıktığı andan itibaren, tüm kasabanın sevgisini kazanır. Ama rakiplerinin kıskançlığından kaçamaz. İşin içine bir de yaklaşan "Miss Hairspray" yarışması girince, kızlar arasındaki çekişme iyice büyür. Bu esnada Tracy’nin hakkında bir tutuklama emri çıkması işleri iyice zora sokar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!