Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 00:00

Haberin Devamı

Bir Mahsun Kırmızıgül filmi

Yön: Mahsun Kırmızıgül

Oyn: Mahsun Kırmızıgül, Sarp Apak, Arif Erkin

Ali ve Reşat, beyin kanseri olan babaları Ahmet’i kemoterapi görmesi için İstanbul’a getirir. Ahmet, ağır tedaviye daha fazla katlanmak istemediğinden hastaneden kaçar ve kendini bir huzurevinde bulur. Huzurevi sakinleri, Ahmet’in çocukları tarafından terk edildiğini sanıp, orada kalması için ısrar eder. Zorlukla konuşabilen Ahmet buna itiraz etmez. Babalarını huzurevinde bulan Ali ile Reşat ise, mutlu göründüğü için bir süre orada kalmasına ses çıkarmazlar. Ahmet’in misafir olduğu günün hemen ertesinde, huzurevi sakinlerinden Yaşar Hoca ve Nebahat evleneceklerdir. Bu insanları çabucak benimseyen Ahmet, düğün masraflarını karşılamak ister. Ve onları, balayı hediyesi olarak, Diyarbakır’daki köyüne davet eder. Huzurevinin diğer sakinleri de bu geziye davetlidir. Hep beraber kiraladıkları bir minibüsle yola çıkarlar. Onlar için asıl macera yolculukla birlikte başlayacaktır.

Beyaz Melek, Mahsun Kırmızıgül’ün ilk sinema denemesi. Filmde oyuncu, yönetmen ve senarist olarak yer aldı. Oyuncu kadrosunda Yıldız Kenter, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Gazanfer Özcan gibi ustaların yanı sıra Fadik Sevin Atasoy, Yavuz Bingöl, Zeynep Tokuş gibi isimler yer alıyor. Filmin, 8 ayrı sanatçı tarafından bestelenen müziklerini, Prag Senfoni Orkestrası çaldı.

Jesse James’in katiliyle tanışın

The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford


Yön: Andrew Dominik

Oyn: Mary-Louise Parker, Brad Pitt, Casey Affleck

Ünlü kanun kaçağı Jesse James, Amerika’nın ilk gerçek şöhretlerinden biriydi. Gazetelerde ve ucuz romanlarda adeta hayranlıkla anlatılıyordu. Robert Ford, onun en büyük hayranlarından biriydi. Hayatını günün birinde idolüyle yan yana at sürme umuduna adamış bir adamdı. Bir gün tarihin ona Jesse’yi sırtından vuran "adi küçük korkak" damgası vuracağını asla tahmin edemezdi... Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı, iki adamın özel hayatlarından yola çıkarak, bu cinayet öncesinde neler yaşandığını ve cinayetin nasıl işlendiğini anlatıyor.

Yönetmen Andrew Dominik, filmin senaryosunu Ron Hansen’ın aynı adlı kitabına dayanarak yazdı. İki adamın zaaflarını ortaya koyan samimi bir portre ortaya çıkarmış. Brad Pitt filmin hem başrol oyuncularından biri, hem de yapımcısı.

Garfield şöhretten sıkılıp gerçek dünyaya kaçıyor

Garfield Gets Real

Yön: Mark A. Z. Dippe

Ses: Okan Bayülgen, Ender Yiğit, Özgür Ünsal, Ahmet Eres, Vural

Çizgilere hapsolmuş bir yıldız olmanın tekdüzeliğinden sıkılan Garfield, gazete sayfasından firar eder ve "gerçek dünyanın" yolunu tutar. Gerçek bir ev kedisi olarak düşük profilli bir hayata başlar. Bu arada gazeteden bir haber gelir ve baskıya girmeden geri dönmezse çizgi serinin iptal edileceğini öğrenir. Ancak bugüne kadar gerçek dünyaya kaçan hiçbir çizgi karakter, sonradan geri dönmeyi başaramamıştır. Üstelik bir takım şeytani güçler, onun çizgi roman dünyasına geri dönüşüne engel olmaktadır.

"Garfield Geri Dönüyor"da, Jon Arbuckle, Odie, Nerman ve Arlene’in yanısıra yeni karakterler de boy gösteriyor. Türkçe dublajlı filmde şişko ve tembel kedi Garfield’ı Okan Bayülgen seslendiriyor.

Görsel efektlere dikkat

Yön: Alper Mestçi

Oyn: Burak Özçivit, Biğkem Karavus, Kurtuluş Şakirağaoğlu

Suat ve Nurcan aynı köyde büyümüş, birbirlerini çok seven iki gençtir. Güzelliği ile hemen fark edilen Nurcan, yakışıklı Suat’la beraber herkesin gıpta ettiği bir çifttir. Çift evlilik kararı alır. Bu esnada başka bir alemden gelen bir varlık onlara musallat olur. Kendilerini ve çevrelerini açıklanamayan garip olayların içinde bulurlar.

Türkiye’nin ses getirecek ilk korku filmi olma iddiasıyla yola çıkan Musallat’ta hiç denenmemiş görsel efektler ile değişik makyaj ve kostüm teknikleri kullanılmış.
Çizgi romandan esinlenen korku filmi

30 Days of Night

Yön:
David Slade

Oyn: Josh Hartnet, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster

Alaska’nın ücra bir köşesindeki Barrow kasabası, her kış 30 gün boyunca zifiri karanlığa gömülmektedir. Böyle günlerden birinde ortaya gizemli bir grup çıkar. Kasabadaki insanlarla beslenmek için, karanlık 30 günü fırsat bilmektedirler. Barrow Şerifi Eben, ayrı yaşadığı karısı Stella ve sayıları gitgide azalmakta olan hayatta kalanlar grubu, tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadır.

Filmin senaryosu, Steve Niles ile Ben Templesmith’in ortaklaşa kaleme aldığı bir çizgi romandan esinlenerek yazıldı. Gizemli grubun canlandırılmasında büyük oranda çizgi resimlere sadık kalındı ve bunun için özel makyaj teknikleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!