Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 00:00

Farklı bir seri katil hikáyesi

Mr. Brooks

Yön:
Bruce A. Evans

Oyn: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt


Earl Brooks sevgi dolu bir eşe, kendisine düşkün bir kız evlada, toplumun saygısına ve durmadan gelişmekte olan bir işe sahiptir. Yani hayatta hiçbir eksiği yoktur. Ama başkalarınca bilinmeyen paralel bir hayat sürdürmektedir. O aynı zamanda Parmak İzi Katili namıyla ün salmış seri bir katildir! Bay Brooks’un bu patolojik dürtüsü bir süre sessiz kalmış, ama tilki gibi kurnaz, şeytani ikinci benliği onu yeniden harekete geçirmiştir. Mr. Brooks, senarist Bruce Evans’ın ikinci yönetmenlik denemesi. Senaryoyu da yine kendisi ve Raynold Gideon birlikte yazmış. İkili daha önce Stand By Me filminin senaryosuyla Oscar’a aday olmuşlardı. Filmin başrolündeki Kevin Costner filmin yapımcıları arasında da yer alıyor.

"Bütün insanlar iyiyle kötünün karışımıdır" düşüncesinden yola çıkan film, sinemaseverlere sıradışı bir seri katil portresi sunuyor. Zengin oyuncu kadrosu bir diğer artısı. Eğer seri katil gerilimlerinden hoşlanıyorsanız ve aradığınız farklılıksa Mr. Brooks, yerinde bir tercih olabilir.


Şarkılar Roger Waters’tan

The Last Mimzy

Yön: Robert Shaye

Oyn: Joely Richardson, Timothy Hutton, Rainn Wilson


Lewis Padgett’ın 1943’te yazdığı "Mimsy Were the Borogoves" adlı tanınmış kısa bilimkurgu öyküsünden uyarlanan "Sihirli Kutu", içinde oyuncağa benzeyen garip nesneler olan bir kutu bulan iki küçük çocuğun hikayesini anlatıyor. Çocuklar bu ’oyuncaklarla’ oynadıkça, giderek artan zeka belirtileri göstermeye başlıyor. Öğretmenleri, iki kardeşin anne ve babasına, çocuklarının dahi seviyesini bile aşan zihinsel bir aktivite gösterdiğini söylüyor. İki kardeşin küçüğü olan Emma, annesine oyuncaklar arasındaki Mimzy adlı bir tavşanın ona ’yeni şeyler öğrettiğini’ söylüyor. Macera böylece başlıyor.

Yapımcı Michael Phillips "Bu film, bir bakıma, ET ve Üçüncü Türle Yakınlaşmalar gibi filmlere atıfta bulunuyor. Kim olduğumuz, nereye gittiğimiz ve çıktığımız yola geri dönerken kaderimizi nasıl çizebileceğimiz üzerine bir film" diyor. Sihirli Kutu’nun en ilginç özelliği, Pink Floyd’un efsane ismi Roger Waters’ın film için özel bir şarkı bestelemiş olması. Sürükleyici fantastik öyküsü ve özel efektleriyle de dikkat çekici. Sihirli Kutu, çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de sesleniyor.

Hiçbir şey göründüğü gibi değil

Bug

Yön: William Friedkin

Oyn: Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr., Lynn Collins


Eski kocasıyla trajik bir geçmişi olan ve harabe bir otelde taciz korkuları içinde yaşayan yalnız garson, garip bir adamla romantik anlar yaşamaya başlar ve hayatla ilgili yeniden umutlanır. Ama yeni sevgilisinin de sorunları vardır. Her yerde böcek gördüğünü söyleyen, eski bir asker ve paranoyaktır bu garip sevgili.

Paranoya ile gerçek arasında gidip gelen bu filmin yönetmeni The French Connection (1971) ile En İyi Yönetmen Oscar’ını kazanan William Friedkin. The Exorcist’in de yönetmeni olan Friedkin, korku ve gerilim türlerinde usta bir isim. "Hiçbir şey göründüğü gibi değildir" özdeyişinden hareket eden Böcek, psikolojik gerilimlerden hoşlananlara sesleniyor.

Ve kirlendi dünya

La Planete Blanche


Yön: Jean Lemire, Thierry Ragobert, Thierry Piantanida

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Beyaz Gezegen, Dünya Çevre Haftası’nın hemen öncesinde vizyona giriyor. Bu kaliteli belgesel, insanoğlunun yarattığı çevre sorunları ve küresel ısınma yüzünden yaşam mücadelesi her geçen gün zorlaşan kutup canlılarının hikáyelerini anlatıyor. Kuzey Kutbu’ndaki dört mevsimi ele alan filmde, kutup ayılarını, kutup tilkilerini, kör edici beyazlıkta koşturan Ren geyiklerini, buz gibi suda gezinen devasa beyaz balinaları görüyor, hayatın bu kadar zor şartlarda sürdürüldüğünü anlıyorsunuz..

Jean-Louis Etienne’in anlatımıyla 93 dakikalık görsel bir şölen sunan Beyaz Gezegen, izleyicisini bozulan doğa dengesinin yarattığı sorunlarıyla üzüyor ama sevimli yavru ayıların maceralarıyla güldürmeyi de başarıyor.

Taksi tam gaz gidiyor

Taxi 4

Yön: Gerard Krawczyk

Oyn: Samy Naceri, Frederic Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Sjöberg


Komiser Emilien Gilbert, bir otel temizlikçisini terörist, ünlü futbol yıldızı Djibril Cisse’yi ise yasadışı göçmen sanacak derecede saftır. Belçikalı bir suçlu Afrika’ya gönderilmeden evvel 24 saat boyunca Marsilya polisine emanet edilir. Emilien bir polis için fazla iyi niyetlidir ve bunun farkına varan zeki hırsız, Emilien’i aslında masum olduğuna ikna eder. Belçikalı ölümcül suçlu serbest kalınca tüm Marsilya bir cehenneme döner. Marsilya Emniyet Müdürlüğü’ne hız tutkunu taksi şoförü Daniel’in de katılması işleri iyice karıştırır.

İlki 1998’de vizyona giren Taksi serisi tam gaz devam ediyor. Serinin ikinci ve üçüncü filmlerinin yönetmeni Gerard Krawczyk, Taksi 4’te de kamera arkasında. Senaryo yazarlığını yine ünlü yönetmen Luc Besson üstlenmiş. Komedi ve macerayı başarıyla harmanlayan filmde, hız limitleri yine zorlanıyor. Arabaların kovalamaca sahnelerinden hoşlanıyorsanız, adrenalin ve macera tutkunuysanız Taksi 4, tam size göre.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!