Sıcaklar ile birlikte gelen kavgalara ve karamsarlığa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklar ile birlikte gelen kavgalara ve karamsarlığa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 13:45

Hiç etmediğimiz kadar kavga edeceğiz çünkü sıcaklar insanı öfkeli ve karamsar yapıyor, psikolojimizi bozuyor... Uzmanlar, sıcak havanın insanı sinirli yaptığını söylüyor. Peki sıcak havalarda öfkenizi nasıl dizginleyebilirsiniz? İşte dikkat etmeniz gereken noktalar...

Haberin Devamı

Özellikle nemin fazla olduğu bölgelerde insanların bu etkileşimi daha fazla hissettiğini belirten uzmanlar; sıcak havaların insanlarda öfke, karamsarlık, bıkkınlık, isteksizlik, yorgunluk ve refleks zayıflığına sebep olduğunu dile getirdi.

Sıcak hava, hormonal dengeyi de bozuyor. Sıcak havanın günlük yaşam kalitesini etkilememesi için sıcak saatlerde dışarıyla ilişkinin dengeli bir şekilde kurulması gerektiği ifade edildi.

SICAK HAVA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SEBEP OLUYOR

HANGİ YÖNTEMLER ÖFKENİZİN TAŞMASINI ÖNLER?

Gevşeme: Derin derin nefes alın, sakinleştirici durum ve manzaraları zihnimizde hayal ederek canlandırmaya çalışın .Bu sakinleşmemize yardımcı olur.

Deneyebileceğiniz bazı basit yöntemler şunlardır:

Karnınızı dolduracak şekilde derin nefesler alın? göğsünüzün üst kısmıyla nefes almanız sizi rahatlatmaz. Nefes alıp verdiğinizde göğsünüz değil, karnınız şişmelidir. Derin nefeslerinizi alırken, kendi kendinize tekrar tekrar “Gevşe!” ya da “Sakin ol!” diyerek telkinde bulunun. Hayal ederek sizi gevşetecek bir yer ya da ortamı düşünün ve gözünüzün önüne getirmeye çalışın. Geçmişte çok sakin olduğunuz bir yeri hatırlayın. Bu teknikleri hergün pratik yaparak ezberlerseniz, daha sonra karşılaşacağınız gergin ortamlarda otomatik olarak uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sıcaklar ile birlikte gelen kavgalara ve karamsarlığa dikkat

Kendinizi rahatlatabilmek için birkaç ipucu daha

Zamanlama: Eğer sevdiğiniz kişiyle belli konuları belli saatlerde konuşuyorsanız ve bu konuşmalar da hep tartışma ile sonuçlanıyorsa, bu tür konuları konuşma saatinizi değiştirin. Belki yorgun, dikkatsiz oluyorsunuzdur ya da bu sadece bir alışkanlık haline gelmiştir.

Kaçınma: Eğer çocuğunuzun odasındaki dağınıklık odanın önünden her geçişte “kafanızın tasını attırıyorsa”,
kapıyı kapatın. Sizi öfkelendiren şeylere bakmaktan kendinizi alıkoyun. “Ama, öfkelenmemem için çocuğumun
odasını temiz tutması gerekir.” demeyin. Konu şu anda bu değil. Konu kendinizi olabildiğince sakin
tutabilmektir.

Haberin Devamı

Alternatifler bulun: Bazı olaylar sizi öfke duyguları içinde bırakıyorsa, bunu çözmeyi bir iş edinin ve uygun yollar araştırın. (Türk Psikologlar Derneği)

İlgili haberler:

SERİNMEK İÇİN YATATICI ÇÖZÜMLER

Aşırı sıcaklar yurdun her yerini kavururken, olanağı olan havuza, plaja koşuyor. Sıcağa rağmen çalışmak zorunda kalan vatandaşlar da bunaltıcı sıcak karşısında çare üretmeye çalışıyorlar..

CADDEDE YUMURTA PİŞİRDİLER

Haberin Devamı

SICAKLAR HAYVANLARI DA BUNALTTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!