OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2005 00:00
13 yıl önce babalarının 17 bin liraya aldığı Volkswagen minibüste dürümcülüğe başladılar. Dürüme kaşar koymayı akıl edince, ayaküstü atıştırma modasının en sevilen adresi oldular. Önce Arnavutköy sahil, sonra da Ulus yokuşuna konuşlanan kırmızı minibüslerine sıradan insanlar gibi, tanınmış kişiler de sık geliyordu.Bu sayede ünlülerin bahçe partilerine çağrılmaya başladılar. Sezen Aksu’nun yaz başı partisinde de, Yıldızların Altında müzikalinin galasında da oradaydılar. ‘Çok zahmetli’ dedikleri emektar minibüste artık çalışmıyorlar. Gökçen ve Gökmen Kalkavan Kardeşler şimdi Levent’in göbeğinde 40 kişinin çalıştığı bir catering firmasının patronu.‘Şişleri ufak, sinirsiz ve yağsız yaptık. Sonra da dürüme kaşar koymayı akıl ettik’ diyor Gökçen Kalkavan (38). Dürümcü Kalkavan Kardeşler’e göre 13 yıldaki ticari başarılarının ardında bu formül yatıyor. Müşterilerin söylediğine bakılırsa, bu iki Karadeniz (Rize) delikanlısının başarısının sırrı, sıcakkanlı sohbetleri.Kalkavan Kardeşler’in Tamer Karadağlı’dan Oktay Kaynarca’ya, Fatih Terim’den Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’a kadar tanımadıkları ünlü, muhabbetleri olmadık meşhur yok. Hatta artık, tanınmış kişilerin ev-bahçe-havuzbaşı partilerine de gidiyorlar.GÜNDE 500 DÜRÜM BİR O KADAR DOSTLUKİki kardeşi dürümcülükte şöhrete kavuşturan serüven 13 yıl önce oğullarına işyeri açamayan babanın aldığı Volkswagen minibüsle başladı. Arnavutköy sahilde BP istasyonunun tam karşısındaydı yerleri. Bar çıkışı ayaküstü atıştırmak isteyenler sabahın ilk saatlerine kadar bu minibüsün önünü dolduruyordu.2002’de Time Out dergisinin onları en iyi ayaküstü lezzet adresi seçmesi ünlerine ün kattı, müdavimleri arttı. O kadar ki artık günde 500 dürüm satar hale geldiler. Bu arada müşterilerle dostlukları da ilerledi. Kurdukları bu dostluklar onlara reklam ve
film setlerinde iş imkanı kazandırdı. Mesela İkinci Bahar’ın yemeklerini onlar hazırlıyordu. Üniversite partileri, festivaller derken ünlü kişilerin ev partilerine de çağrılmaya başladılar. Sezen Aksu’nun yaza merhaba partisi, Yıldızların Altında müzikalinin galasında da mideler yine onların dürümleriyle bayram etti.EMEKTAR MİNİBÜS KURUÇEŞME’DE YATIYORŞu anda aynı anda 4 yerde hizmet verebiliyorlar. Gittikleri yerde talebe göre ekipman kuruyorlar. Ekstra ücret alınmıyor, normal fiyattan satış yapıyorlar. Seyrantepe’de çok modern bir üretim atölyesi ve Levent’te üç katlı bir lokanta-mutfak kurdular. İSO 9001 ve HACCP belgeleri var. Aynı anda 1800 kişiye
yemek çıkarıyorlar. Emektar minibüsleri ise KuruçeÅŸme’de yatıyor. Artık onunla satış yapmadıklarını söylüyor Gökmen Kalkavan (31): ‘Hiç unutmam bir kış gecesi tam 16 kat giyinmiÅŸtim Arnavutköy sahilinde. Çok eziyetli bir iÅŸ. Bir yandan belediyeyle uÄŸraÅŸ, diÄŸer yandan soÄŸuk ve sıcakla. Ä°kiye bölünmek fayda getirmiyor. Bütün dikkatimizi butik catering iÅŸine verdik.’ OÄŸlu Mithat Can’la da iyi tanışırızSadece Sezen Hanım’la deÄŸil oÄŸlu Mithat Can’la da iyi tanışırız, arkadaÅŸ gibiyiz. Araya kimseyi koymaz, bizi doÄŸrudan ararlar. Mesela en son hazirandaki partisine çağırdılar. Åžanssızlık, yaÄŸmur yaÄŸdı. Geçen yıl da üç kere çağırdılar. Sezen Hanım’ın özel bir isteÄŸi olmaz. Kendisi köftecidir ama partisinde antrikot gider. Genelde akÅŸam saat sekiz gibi baÅŸlar, barbekünün gece bire yolu vardır. Mayıstaki partiye yaklaşık 40 kiÅŸi katıldı. 150 porsiyon kadar dürüm çıkardık. Bu da yaklaşık bir milyar lira hesap eder.RASÄ°M ÖZTEKÄ°N SABAHA KADAR ACILI YEDÄ°Yıldızların Altında müzikalinin galasından sonra Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde ekip kendi arasında bir kutlama yaptı, bizi de çağırdılar. Parti seyirciler çıktıktan sonra baÅŸladı, sabaha kadar devam etti. Izgaracılar Rasim Öztekin’in acılı merakına ÅŸaşırdı. Öztekin bol bol acı sos döktüğü porsiyonlardan sabaha kadar götürdü.Deniz Akkaya ızgaracıya sigara yutturdu Bir akÅŸam Deniz Akkaya bize geldi. Izgaracımız Yasin bu kadına (Deniz) bayılıyor, deli oluyor! Karşısında birden Deniz Akkaya’yı görünce sigarasını yuttu. O akÅŸam Deniz Hanım da çok eÄŸlenmiÅŸti. Sezen Hanım da (Aksu) çok sever bizim Yasin’i. Bir seferinde ‘Verin, bunu eve götüreyim’ demiÅŸti.Bu çocuk ünlü olacak Özcan Deniz bir gece bizim arabaya dürüm yemeye geldi. Yer olmadığı için çöp kovasının üstüne iliÅŸmiÅŸ, dürümünü yiyordu. Yanındaki hanım bana ‘Bak bu çocuk ünlü olacak göreceksin’ demiÅŸti. Sene taa 1993. Ben de ÅŸaşırıp ‘Hayırlı olsun’ diye cevap vermiÅŸtim.Cem Yılmaz Åžahin’le gelirdi Birçok ünlü daha meÅŸhur olmadan bizim müşterimizdi. Mesela Cem Yılmaz Åžahin’le gelirdi. Okan Bayülgen’in altında Ford-Fiesta vardı. Ä°brahim Kutluay beyaz bir Kartal’a binerdi.KALKAVANLAR’DA NE KAÇA?Yeterli sayı olduÄŸu sürece Kalkavanlar özel partilerde de normal fiyattan satış yapıyor. Ama parti sahiplerinin hesaba katması gereken bir ayrıntı var: İçine biraz da sucuk, biraz da ÅŸundan derken her davetli 3-4 porsiyon yiyor. Masrafı hesaplamak için davetli sayısını üçle çarpmak lazım. Köfte: 5 YTLSucuk: 5 YTLVejetaryen dürüm: 3.5 YTLJambonlu kaÅŸarlı antrikot: 6 YTLÅžiÅŸ: 5 YTL Â
button