Serdar “Yeniden vokalistim ol” dedi

Güncelleme Tarihi:

Serdar “Yeniden vokalistim ol” dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

Simge Sağın, Serdar Ortaç’ın vokalistiyken kendi kanatlarıyla uçmak istedi ve albümünü çıkardı. Ortaç’ın “Yeniden vokalistim ol” teklifini de reddeden genç şarkıcıya bunun sebebini sordum.

Haberin Devamı

Serdar Ortaç’ın vokalistiydiniz, kendi kanatlarınızla uçmak istediniz ve ayrıldınız. O zamandan beri neler değişti hayatınızda?

- Son bir aydır konserlerim başladı. İzmir’de çıkmaya başladım. Muğla’da çıktım. Bundan sonra Almanya konserlerim başlıyor. Yılbaşında Kıbrıs’tayım. Şarkılarım çok beğeniliyor. Sahnemi, enerjimi de seviyorlar. Bu bir başlangıçtı yeni çıkan bir isim olarak. Böylece kendimi biraz ifade edebilme özgürlüğüne sahip oldum.
     
Zor mu yeni çıkan birinin bir yerlere gelmesi?  

- Zor tabii. Yeni birinin çıkmasını bir kere başkaları istemiyor. Ama sonuçta ben bu işe 10 yılımı verdim. Bundan sonrasında da savaşmaya gayret göstereceğim. Çünkü hiçbir şey kolay değil. Annemizden doğduğumuz günü düşünürsek, bir şeyleri tecrübe ede ede öğreniyoruz. Ben de bu sektörün içinde bazı şeylerle yüz yüze kala kala öğreniyorum. Bana inanan bir kitle oluştu. Sesimi çok beğeniyorlar. Benim de mütevazı olamayacağım tek taraf bu. Ben iyi bir şarkıcıyım. Hem eğitimliyim, hem de bu işi adabıyla yapmaya çalışıyorum.

Vokalistliği bırakmanıza değdi mi sonuçta?

- Vokalistken çalıştığın sanatçıların konser sayılarına göre çok fazla çalıştığım oluyordu. Tek başıma da sahne yapıyordum. Tek başıma Ankara’da, Antalya’da, İstanbul’da ve İzmir’de sahneye çıktım. Oralarda da çok güzel programlar yapıyordum. Çok çalışıyordum. Ama şimdi albüm çıktıktan sonra insanların sizi algılayabilme süreci var ve bu zor bir süreç. Öncelikle bir bakıyorlar; “Ne oldu, ne olacak, iyi mi, kötü mü” diye yargılıyorlar sizi. Daha sonra ekranlarda gördükçe, radyolarda dinledikçe daha fazla yakınlaşıyorlar. Önceden ben birebir sorulara karşılık verecek kişi değildim. O yüzden biraz daha oturuyor her şey hayatımda. Daha çok umutlanıyorum. Sahneye çıktıktan sonra özellikle kendi konserlerimi, şarkılarımı söylemeye başladıktan sonra daha çok inanmaya başladım. İnşallah bundan sonrası daha da iyi olacak.

SERDAR’A ZEYTİN DALI UZATTIM AMA KARŞILIĞINI GÖREMEDİM

Sizinle daha önce de röportaj yaptık ve o zaman da Serdar Ortaç’a zeytin dalı uzattınız. Herhangi bir olumlu geri dönüş oldu mu size?

- Ben o konuyla ilgili çok fazla yol kat edemedim. Gereken bazı güzel pozitif hareketler yapmaya çalıştım, evet zeytin dalı uzatmalara kadar. Bunları yaptım ama bir karşılık göremedim. Bunun için de daha fazla bir hareket yapmayı düşünmüyorum. Çünkü üstüme düşen görevi gerçekten yaptım. Karşı tarafa da bir şeyi üç kere yaparsınız, dördüncüden sonra o artık başka bir duruma döner. O yüzden onu bıraktım, kendi işime odaklandım. Çünkü gerçekten kendi kanatlarımla, kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum ve bunu destek görmeden yapıyorum.

Duyduğuma göre size; “Tekrar vokalistim ol” demiş Serdar Ortaç. Sizi desteklemiyor ama “Vokalistim ol” diyor. Doğru mu bu?

- Evet öyle bir haber geldi. Bunu iki taraflı da düşünebiliriz. Hem olumlu, hem olumsuz. Beni sahne performansımdan, enerjimden dolayı özlediğini ve sahnede benim yanımdayken kendini çok güvende hissettiğini biliyordum. Herhalde onu özlediğini düşündüm. Daha sonra da başka bir anlamda da teklif edilmiş olabilir diye düşündüm, ikisi arasında kaldım.

Başka bir anlamda derken?

- Bir şey olamadığımı düşünüp; “Geri gel” demiş de olabilir. Halbuki onun bana bu teklifi sunduğu günlerde benim konserlerimin tarihleri bile belirlenmişti. Bunun üzerine ben de gidemeyeceğimi söyledim. Benim aslında öyle bir egom yok. İşlerim olmasaydı gidebilirdim ama ben o ara kendi konserlerime odaklanmış bir çalışmaya girmiştim.

Bunu karşılıklı mı konuştunuz?

- Yok konuşamadım. Konuşmak istedim. Bunun için gerekli hareketlerde de bulundum ama geri dönüş olmayınca olamadı.

BENİ BİRİSİYLE YAKALAYAMAZLAR

Sanki büyük bir patlama yapamadınız. Hiç işlerinizin engellendiğini düşündünüz mü?

- Hayır öyle şeyler yapacak biri olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta koskoca Serdar Ortaç... Bana geri dönüş olmasa bile ben kinci biri değilim. Kalbim sevgi dolu herkese. Hiç kırgın, kızgın değilim.

Ama bir tebrik, destek beklerdiniz herhalde, değil mi?

- Bunlar seçimdir. Aslında yapabilirdi. Benim tanıdığım Serdar öyle bir adam ama bilmiyorum. Benden duymamış olduğu cümlelere inandıysa, etrafındaki insanların ona anlattığı hikayeler sonucunda böyle bir düşüncesi varsa onu bilemem. Ben sadece albüm yaptım, şarkı söyledim. Kendim için bir şeyler yapmak istedim. Bunu ötesinde kötü bir niyetim yoktu. Ama diğer albüm yapan vokalistlerin yaşadığı pozitif olaylar benim başıma gelmedi. Herkes geçmişte yanında çalıştırdığı kişilere destek verdi. Zaten tek başına bir şey yapabilmek için çok enerji harcamak gerekiyor. Çok kolay bir şey değil bu. Bankacı bile olsanız, müdür olmak için 10 yıl harcamanız gerekiyor. Müzikte de yeni çıkan bir şeyin algılanması için en az bir sene geçmesi gerekiyor.

Tamam da adınızın duyulmasından sonra neden istikrarınızı devam ettiremediniz?

- Güzel bir çıkış oldu. Basında çok fazla yer aldım. Sonra haber olacak çok fazla magazinsel bir tarafım olmadığı için basında yer alamadım. Çıkıp da birisiyle beni yakalayamazlar. Ben o yolu tercih etmedim. O da bir yöntemdir, PR çalışmasıdır bana sorarsanız. Ben sadece müziğimle bir yerlere gelmeye çalışan biriyim ve bunun için sabretmeye devam edeceğim. Çünkü gerçekten bir gün bu gerçekleşecek.

Haberin Devamı

TWITTER’A ÇIPLAK FOTOĞRAF KOYAN MEŞHUR OLUYOR

Onca rakibin arasından nasıl sıyrılmayı düşünüyorsunuz?

- Sabretmeniz gerekiyor. Tabii içimde zaman zaman fırtınalar kopuyor. Bir an önce olsun ben de para kazanayım, daha başarılı olayım gibi istekler oluyor. Ama bu iş çok zor. Görüyoruz her gün insanlar Twitter’da, Facebook’ta soyunuyor, fotoğrafını koyuyor ve acayip patlamalar oluyor. İş artık bu raddeye geldi. Benim yolum bu değil. Ya da yıllardır konuşulan şeyler, müzik piyasasında bir yerlere gelebilmek için birtakım yanlış hareketler yapılması gerekiyor. ‘Prodüktörün yatağından geçmek’ gibi… Klişe bir laftır ama böyle bir şey yok. Ben o yollara girmiyorum. Ben karakterli olmayı tercih ediyorum. Onlar gibi ben de bir gecede patlarım ama 2 hafta sonra yok olmaya mahkûmum.

Haberin Devamı

                                                                       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!