Seraj bebek iyileşti

Güncelleme Tarihi:

Seraj bebek iyileşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2010 17:12

"Mavi bebek sendromu" teşhisiyle Türkiye’ye getirilen Seraj Bebek, uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Bebeğin tedavisini üstlenen Medical Park Bahçelievler Başhekimi Oğuzhan Cücü, Seraj bebeğe takılan sunî damarın tıkanmasını engellemek için verilen kan sulandırıcı ilaç dışında herhangi bir ilaç kullanmadığını açıkladı. Oğuzhan Cücü, Seraj bebek ülkesine döndükten sonra her iki ayda bir Gazzeli doktorlar tarafından muayene edileceğini söyledi. Cücü, hastaneye ilk geldiği zaman 2400 gram olan bebeğin, tedavi sürecinde yaklaşık bir kilogram aldığını ve sağlık durumunun gayet iyiye gittiğini belirterek, Seraj’ın 1 yaşını doldurduktan sonra asıl ameliyatını olacağını ve diğer insanlar gibi sağlığına kavuşacağını söyledi.

Bebeğin ismine "Erdoğan"ı ekleyecekler

Bebeğin annesi Fatma Abujaar ve babası Alam Abujaard Seraj bebeğin ismine, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soyadı olan Erdoğan ismini ekleyeceklerini açıkladı. Bebeğin annesi Fatma Abujaard "Herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuğum Gazze’de doğduğu zaman büyük bir risk içindeydi. İsrail bebeğimi tedavisini kabul etmedi. Murat Sabuncu bebeğimi hastanede görünce Türkiye’ye gelmemize aracı oldu. Buradaki hastaneyle ve bakanlıkla temas kurdu. Bebeğimin iyileşmesi benim için en sevinçli haberdi.

Hastanedeki bütün çalışanlara ve herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanına, başbakana tüm Türkiye Cumhuriyeti’ne çok teşekkür ediyorum." Bebeğin babası Alam Abujaard "Benim için Türkiye ve Türk bayrağı çok önemli. Türk bayrağını evime asacağım. Ülkemize dönerken bebeğimizi de Türk bayrağına saracağız." şeklinde konuştu.

Anne ve babasının bebekleri Seraj’ın sağlığına kavuşması nedeniyle oldukça mutlu olduğu görüldü. Aile, 15 Ağustos'ta uçak ile Kahire’ye gidecek. Kahire Havalimanı’nda bulunan ambulans ile Gazze’ye gidecek ailenin ihtiyaç duyduğu tüm, ilaç, mama ve gıdalar Türkiye’den temin edilecek.

Mavi bebek sendromu

"Mavi Bebek Sendromu" akciğer atardamarındaki doğumsal bir soruna bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda vücuttaki kirli kan temiz kana karışıyor ve bebeğin ten rengi mavi ile mor arasında bir renkte oluyor. Mavi Bebek Sendromu teşhisi konulan bebekler tedavi edilmediği takdirde hayatlarını kaybediyorlar. Bu sendromda erken teşhis hayat kurtarıcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!