Semazenler büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Semazenler büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 12:05

Düşüncelerde ve gönüllerde yaşayan Mevlana, Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği anma etkinlikleri kapsamında müzik nağmelerinde de yaşam buldu.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi Mevlana Haftası nedeniyle iki ayrı etkinlik düzenledi. Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi ile Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, “Mevlana’yı Anma ve Tasavvuf Müziği Konseri” etkinliği gerçekleştirdi. İzmirliler üst üste unutulmaz iki gece yaşadı. Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu “Mevlana ve Tasavvuf Musikisi” Konseri ve Sema Gösterisi, etkinliğe katılanları büyülü bir dünyanın kapılarından geçirdi.

Sunuculuğunu Şair Erman Öcal’ın yaptığı Mevlana’yı anma etkinlikleri geniş katılımla gerçekleşirken Öcal, “Bu geniş hacimli sanat olayı için maddi, manevi imkanlarını kullanarak koromuza destek veren ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz” diyerek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın sanata ve sanatçılara verdiği önemi vurguladı. Şef Ahmet Özçağlayan’ın yönettiği “Mevlana ve Tasavvuf Musikisi” konserinde Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Hammamizade İsmail Dede Efendi gibi müzik üstatlarının eserleri ve ilahiler seslendirildi. Konya’dan gelen Semazenlerin gösterisi ise izleyenleri adeta bulutların üzerine çıkardı.

Haberin Devamı

Sevgi Kenti olarak anılan Konak’ta bilge şairi Mevlana Celaleddin Rumi’yi Anma etkinliğini izleyenler duygulu anlar yaşarken gösteri bitiminde gözleri dolan seyirciler Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu’nu ve Semazenleri ayakta alkışladı.  Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Mevlanı’nın Anadolu değerleri, Anadolu yaklaşımı, hatta Anadolu aydınlığı dediğimiz değerler manzumesinin özünde yatan kişilerden biri olduğunu belirtti. Başkan Tartan, Mevlana Celaleddin Rumi’yi her yıl geleneksel olarak anmaya devam edeceklerini söyledi. Tartan,”Mevlana sevgisinden, Mevlana felsefesinden öğreneceğimiz çok şey var. Konya’ya gidemeyenlere Mevlana’yı İzmir’e taşıdık. İlgi sevindirici “ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!