Seksi ve detaycı kadınlara

Güncelleme Tarihi:

Seksi ve detaycı kadınlara
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 01:00

Fendi ve Gucci gibi ünlü markaların yöneticiliğini yapan İpek Terzioğlu, 2004’ten bu yana Stella Marina Exclusive Beachwear markasının Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. İtalyan tasarımcı Susanna Rupp ile çalışan Terzioğlu, markayı “seksi ve detaycı kadınların tercih ettiğini” söylüyor.

Haberin Devamı

Stella Marina Exclusive Beachwear markasının Türkiye temsilciliğini üstlenmeniz nasıl oldu?
- Fendi, Gucci ve Tod’s gibi dünyaca ünlü markalarda yöneticilik yaptım. Kariyerim boyunca edindiğim bilgi birikimimi, uluslararası bir markanın Türkiye stratejilerini yönetmek üzere kullanmak istiyordum. Exclusive bir markanın temsilciliğini yapmaya karar verdim. Birkaç yıl süren çalışmalarım, beni beachwear (plaj giyimi) tasarımlarına yönlendirdi. 2004 yılında da Stella Marina Exclusive Beachwear markasının Türkiye ve Orta Doğu distribütörlüğünü aldım.

Markanın yaratıcısı ünlü İtalyan tasarımcı Susanna Rupp ile yollarınız nasıl kesişti?
- Onunla ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla tanıştım. Ardından koleksiyonlarını inceleme fırsatı buldum. Koleksiyonlarının pek çok dünya markasıyla aynı tesislerde üretildiğini gördüm. Bir süre sonra ortak çalışma fikri netleşti. Bir yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Ben koleksiyon, dünya çapındaki stratejiler ve diğer detaylar hakkında bilgileri alırken, Susanna’ya da Türk kadınının kullanım alışkanlıklarına dair bilgileri ilettim. Çok başarılı bir sinerji yarattık.

HER ORTAMDA MÜKEMMEL HİSSETMEK İSTEYENLERE

Müşterilerinizin sizi tercih etmesindeki en önemli etken nedir?
- Tasarım ve kaliteyi şıklıkla birleştirmemiz... Stella Marina kadını, kaliteye önem veren, elegan, seksi, detaycı, özgün, kendini her ortamda mükemmel hissetmek isteyen, sıcakkanlı bir Akdeniz kadını. Tüm ürünlerimiz bu özellikleri birebir taşıdığı için müşterilerimiz bizi tercih ediyor.

Biraz da markanın son koleksiyonundan bahseder misiniz?
- Koleksiyonumuzda bikini, mayo, pareo ve şort gibi plaj kıyafetleri yer alıyor ve yedi temadan oluşuyor. “Fire” temasında renkli ve parlak taşlar, “Folkart”ta kültürel motifler, parlak çizgiler, el yapımı işlemeler, “Messicano”da dantel, değerli taşlar, “Cathedral”de Swarovski taşlar, kristaller, “Stella”da parlak dokuda kumaş, dantel, metal aksesuvarlar, “Flower”da değerli taşlarla zenginleştirilmiş çiçek desenleri, “Egypt” temasında ise çok özel baskı teknikleriyle hazırlanmış figürler kullandık...

Markanızın ürünleri nerelerde bulunabiliyor?
- İtalya, Fransa, Yunanistan, Rusya ve Amerika gibi dünya modasına öncülük etmiş ülkelerde, özellikle jet sosyetenin tercih ettiği sahillerdeki seçkin satış noktalarında bulunabiliyor. Türkiye’deki satış noktalarımız ise Antalya Belek Rixos Premium, Xanadu Resort Otel, Kemer Rixos Sungate, Tekirova Amara Dolce Vita Otel, Bodrum Türkbükü Pool ve Çeşme Alaçatı Pool mağazaları.

CEMİYET HAYATININ ÜNLÜ İSİMLERİ TERCİH EDİYOR

Türkiye’ye yeni markalar kazandırmayı düşünüyor musunuz?
- Öncelikli hedefim Stella Marina Exclusive Beachwear markasının dünyanın önde gelen moda merkezlerinde yakaladığı başarıyı, distribütörü olduğum Türkiye ve Orta Doğu’ya taşımak. Türkiye’de henüz ilk yılımız olmasına rağmen çok başarılı bir sezon geçiriyoruz. Önümüzdeki sezon İstanbul’da flagship store, Türkbükü ve Alaçatı’da ise kendi mağazalarımızı açmayı ve diğer şehirlerde de seçkin satış noktalarında yer almayı planlıyoruz.

En tanınmış müşterileriniz kimler?
- Elegan, şık ve özel tasarım ürünler tercih eden cemiyet hayatının önde gelen isimleri ürünlerimizi tercih ediyor

Haberin Devamı

DESENLERİ İTALYAN RESSAMLAR ÇİZİYOR

Tasarımlarınızı diğer ürünlerden ayıran en önemli özellik nedir?
- Ürünlerin üzerindeki tüm detaylar el işçiliği. İtalya’nın ünlü ressamları tarafından çizilen figürler, özel tekniklerle işleniyor. Ayrıca koleksiyondaki temaların her biri kendi içinde bile ayrı özellikler taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!