Sekiz yaşına giren Dulcinea artık Beyoğlu’nun markalarından biri

Güncelleme Tarihi:

Sekiz yaşına giren Dulcinea artık Beyoğlu’nun markalarından biri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2004 02:08

İstiklal Caddesi üzerinde ilk solda, Soho’nun da bulunduğu Meşelik Sokak numara 20’de bulunan Dulcinea bu yıl 8 yaşına girdi. Artık Beyoğlu’nun markalarından biri. New York tarzı bir şehir kahvesi olan Dulcinea, sanata meraklı bir kitlenin buluşma noktası.

İş çıkışı uğranılan, dostlarla randevulaşılan, sinema sonrası bir iki tek atmak için gelinen bir mekan.

İşletmecilerden Muzaffer Derman, en büyük farklarının mutfak ve servis kalitesi olduğunu söylüyor. Dulcinea’yı, aynı zamanda mekanın sahibi de olan İç Mimar Sami Akdeniz tasarlamış. Zaten ismi de o vermiş: Dulcinea, Don Kişot’un meşhur sevgilisi... Mekanın duvarlardaki tablolar da Sami Bey’e ait. Burası için yapılmış avize de dikkat çekiyor.

FAJİTA VE SUFLE

Burada mutlaka fajita’yı denemelisiniz. Soğan, 3 çeşit peynir ve tercihe göre tavuk ve dana eti ile kömür ızgarada hazırlanan bu Meksika yemeğini herkes seviyor. Fajitanın tavuklusu 12 milyon TL, danalısı 15 milyon TL, karışık olanı ise 14 milyon TL. Müdavimlerin tatlı konusunda tercihi ise sufle. Güveçte yapılanı 8.5 milyon TL, daha sıvı ve akışkan çikolatayla yapılanı 9.5 milyon TL. Diğer yemek fiyatları da 10-15 milyon arası değişiyor.

ORTA KATTA DJ PERFORMANSI

Dulcinea aynı zamanda bir müzik kulübü. Caz festivallerine sponsorluk yapıyor. Her gece Dulcinea’nın sürekli DJ’i Barış Dergiten müzik yapıyor. Her çarşamba Radio Oxygen DJ’lerinden Zeynep ve Roxanne’nin Ladies Night’ı, cuma geceleri de Radyo FG DJ’lerinin performansları dinlenmeye değer.

ALT KATTA PARTİLER

Dulcinea’nın alt katı bu yıl özel partilere kiralanmaya başladı. Mekanla irtibata geçtiğiniz takdirde bu katta müzik partisinden sergiye, söyleşidenfilm gösterimine ve hatta kitap tanıtım etkinliklerine kadar her türlü organizasyonu yapmak mümkün.

Adres: Meşelik Sokak No:20 Beyoğlu. Tel: 0212-245 10 39.

Gezi’nin restoranı oldu

Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin hemen yanında 22 yıldır hizmet veren Gezi Pastanesi, birkaç yıl önce yenilendi, arkaya doğru genişletildi. Önce çikolata ve pasta bölümlerine arkada büyük bir kafe ekledi. Son olarak da bir lokanta açıldı. Gezi İstanbul Cuisine adı verilen restoran, şu ana kafenin bir bölümü olarak hizmet veren üst katta bulunuyor. Şef Talip Çiloğlu ve ekibinin yemekleri hazırlayışını izlemek mümkün. Restoran, haftaiçi 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Haftasonu ise servis 02.00’de bitiyor. Gezi İstanbul çorbası, Gezi İstanbul mantısı, günün deniz ürünleri, kuzu şaşlık ve Gezi İstanbul kup, şefin tavsiyelerinden. Fiyatlar 5.5-21 milyon lira arasında. Tel: 0212-292 53 53.

Akaretler’de yeni bir mekan

İstanbul’da birçok mekan işleten New Yorker Grubu son yerini 1 Aralık’ta Akaretler’de açtı. Tasarımını Bahar Taşçıoğlu ve Burcu Yazgan’ın yaptığı Macka, geniş bir bar, rahat koltuklarla döşenmiş bir lounge ve restoran bölümünden oluşuyor. Burada yemekten sonra DJ müzikleriyle sabaha kadar eğlenmek de mümkün. Süleyman Seba Caddesi (Akaretler Yokuşu) No: 93-Maçka. Tel:0212- 236 35 35.

Rakılı dondurma Artz Restaurant’da

Hilton ParkSa otelindeki Artz Restaurant’da, ‘özel gurme mönü’de, deneysel yeni tatlar yer alıyor. Rakılı dondurma, kadehte çoban salatası, yoğut cipsi, kızılcık sorbesi, irmik helvası rüyası, rakı sos eşliğinde peynirli mantı gibi. Bu mönüyü Şef Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi yarattı. Ana yemek olarak sunulan ‘vişne pestili ile kaplanmış kalkan balığı’ da çok beğeniliyor. Maçka Parkı’na ve boğaza bakan lokantada özel gurme mönüsü 60 milyon lira.
Bayıldım Caddesi No. 12 Maçka. Tel: 0212-310 12 00.

Cibalikapı Balıkçısı Moda’da

Haliç kıyısında hizmet veren Cibalikapı Balıkçısı, geçen haftasonu Moda’da yeni şubesini açtı. Eski Moda İskelesi yolunun başında yer alan Cibalikapı Balıkçısı’nın bir de bahçesi var. Moda’daki şube, yine bir Rum meyhanesi havasında düzenlendi. Kalamar tavası, ahtapot ızgarası iddialı. Balıklar, kömür ateşinde pişiriliyor. Tatlı olarak, kuru üzüm pekmeziyle yerli susamdan yapılan tahin-pekmez tatlısı çok beğeniliyor. Yemeğinizi yerken, Rum melodileri ve eski Türk filmi müzikleri size eşlik ediyor. Mekanın otoparkı da var. Tel: 0216-348 93 63. Haliç’teki Cibalikapı Balıkçısı: 0212-533 28 46.

İSTANBUL Bu kitabı okuyor

Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam...PERİHAN MAĞDEN

Bu albümü dinliyor

Bize de Bu YakışırEBRU GÜNDEŞ (yerli)

Hangs on Little Tomato PINK MARTINI (yabancı)

Bu filmi seyrediyor

G.O.R.A
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!