Şehrin en marjinal kulübü X LARGE

Güncelleme Tarihi:

Şehrin en marjinal kulübü X LARGE
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Sahnede balon içinde striptiz karşılarında gayler, lezbiyenler, biseksüeller ve diğerleri...

Haberin Devamı

1894’te opera salonu olarak inşa edildi, sonra uzun süre Elhamra sinaması olarak hizmet verdi, 2009’dan beri İstanbul’un en marjinal kulübü X Large. Bana kayırsa Avrupa’nın da sayılıları arasında. 1500 kişilik kulübün müşterilerinin yüzde 20’si gay, yüzde 40’ı biseksüel, yüzde 10’u lezbiyen, kalanı da düzcinseller. Nereden mi biliyorum? İşletmecisi veriyor bu istatistiği.
Daha kapıda sizi 70 santim topuklularla drag queen (kadın adamlar) karşılıyor. İçerisi bir başka alem zaten. Bir zamanlar film oynatılan perdenin önündeki platformu sahne yapmışlar, yarı çıplak kaslı gogo boy’lar sliplerini sıyırarak dans ediyor. Onlar erotik danslarını yaptıkça sevgilisiyle birlikte alkış tutan da var, grup halinde ıslık çalan da, tek başına bağıran da...

Haberin Devamı

KAFES VE FETİŞ ŞOVLAR

Yemek memek yok. Zaten mekan 23.30’da açılıyor ama içki sabah 05.00’e kadar su gibi akıyor. Giriş 30 lira, bira 13. Giriş biletinizle bir içki alma hakkınız var. Müzik Latin House’la başlıyor, warm up yani ısındırma faslından sonra saat 01.00 gibi piyasa dünya müziklerine geçiyorlar. 03.00 gibi tam piyasaya dönüyorler müziklerin yüzde 70’i Türkçe oluyor. 04.00’ten sonra full Türkçe...
15 kişilik şov ekibi kurmuşlar. Gecede üç kere gogo boy’lar çıkıyor; her biri 15 dakika sürüyor. Dansçı erkekler dışında her hafta değişen konulu şovlar var. Mesela tribute şovlar yapıyorlar. Madonna, Lady Gaga, Amy Winehouse gibi gibi dünya starlarının taklitleri yapılıyor. Kafes şov, fetiş şov sıradan işler... Balon şov diye bir şey duydunuz mu hiç? İki kişi bir balonun içine girip striptiz yapıyor!
X Large sadece cuma ve cumartesi akşamları açık. Beyoğlu, (536) 687 11 04.

Beyaz Türkleri evlerinden çıkarmak istiyorum
İŞLETMECİ MUSTAFA DOĞAN YILMAZ

90’larda Ceylan Çaplı’nın büyük bir cesaretle yaptığı benim de çok keyif aldığım Twenty, 2010 gibi yerleri yeniden yaratmak istiyorum. Benim yaptığım Reina, Sortie ve Sapphire gibi bir DJ’le işi götürmeye çalışan birbirinin kopyası yerlerin dışında bir şey sunabilmek. İyi müziğin yanına görsellik de katıyoruz. Gelenlerin hem kulaklarını hem gözlerini doyuruyoruz. Böylece eskiden eğlenceye çıkan, gerçekten para harcayan Beyaz Türkler’i yeniden dışarı çekmek istiyorum. O eski eğlencenin insanlarını toparlamaya çalışıyorum. Parası olan gidip yurt dışında eğleniyor. Ben “Gelin burada eğlenin, paranız da cebinizde kalsın” diyorum. Ama güven çok önemli tabii. Buraya her türden insan gelir. Mesela büyük bir şirkette üst düzey yönetici bir müşterim var. Kendisi CD (cross dresser, normalde erkek ama gece kadın kılığına giriyor). Gelip burada eğleniyor; o güveni ona sağlayabilmişiz.

Haberin Devamı

Elleyen oluyor ama bu taciz değil
GOGO BOY BARIŞ BULUT (30) GECENİN İNSANLARI

Nesin, necisin, n’apıyorsun öyle sahnede?
- Ben gogo boy’um. Şov yapıyorum.
Ne demek gogo boy?
- Bir model kıvamında vücudu olan ve sahnede bu vücut estetiğini seksapel bir dansla yansıtan şovmen demek.
Ne kadardır yapıyorsun bu işi?
- Bir yıldır.
Nasıl başladın?
- Eğlenmeye gelmiştim buraya. Teklif geldi, ‘Neden olmasın?’ deyip başladım.
Ne kadardır vücut çalışıyorsun?
- Altı-yedi yıldır çalışıyorum ama bu işe başladıktan sonra daha sıkı tutmaya başladım antrenmanları.
Taciz edildiğin oluyor mu?
- Ellemeye ve dokunmaya çalışanlar oluyor ama buna taciz dememek lazım. Sonuçta siz sahnedesiniz ve sahnenin büyüsü gereği bir materyalsiniz. Yoksa kimse beni bir köşeye sıkıştırıp, enerjimi düşürecek bir şey yapmıyor.
Niye parlıyorsun?
- Sahneye çıkmadan önce, daha çarpıcı olsun diye vücuduma yağ sürüyorum.
Sahne kıyafetlerini nereden buluyorsun?
- Bir kısmını satın alıyoruz, bazılarını da özel diktiriyoruz.
Sevgilin var mı, o nasıl karşılıyor?
- Yok ama olsaydı benim bu işi yaptığımı bilerek kabul etmesi gerekirdi.
Ne kadar kazanır bir gogo boy?
- Batı’da iyi kazanıyorlar ama size şöyle tarif edeyim; sadece gogo boy’luk yaparak geçinemezsiniz. Başka bir işiniz vardır bunu ancak ekstradan yaparsınız.

Haberin Devamı

Antenlerinizin ayarıyla oynamayın

Artık televizyon izlemek için evde plazmaların başında pineklemeye paydos. İzzet Çapa’nın Maçka’daki mekanı Nahide kendi televizyonunu kurdu. 21 Nisan perşembe gecesi Nahide Kabare TV canlı yayında. Zeliha Sunal, Fehmi Dalsaldı ve Nahide şov grubuyla interaktif bir gösteri hazırladılar. Diziler, yarışmalar, haberler hatta reklamlar bile var. Ekran önündeki yerinizi şimdiden ayırın! (212) 219 65 30.

Küçüğü mü makbul büyüğü mü

Nasıl bir yerde eğlenmek istersiniz? Hangar gibi dev bir mekanda mı yoksa daha küçük, sıcak bir barda mı?
Benim cevabım ikincisi. Çoğunluğun tercihi de bu olmalı ki, Novo, Eeelence, Piyasa gibi formüller çoğu zaman başarılı oluyor.
Bir kere ortama daha hakim olursunuz...
Birini mi gözünüze kestirdiniz? Ya içki almaya gidecek ya tuvalete; emin olun beş dakika sonra yanınızdan geçecek.
Kolay dolup tıkış tıkış olacağı için çarpışma, yer verme, özür dileme derken bir bakmışsınız ‘muhabbeti koymuşsunuz’.
Haftaiçi gittiğinizde içeride az sayıda insan olsa bile, kendinizi koca mekanda yaprak gibi hissetmezsiniz.
Oysa ne makanlar bilirim, içeride 150-200 kişi varken bile insana boş, soğuk, tenha gelir.
Niye mi anlatıyorum bunları? X Large doğurdu da ondan.
X Large sadece hafta sonu açık olduğu için haftaiçleri daha az sayıdaki müdavimleri için X Small’u açtılar.
X Large’ın hemen yanında, aynı telefon numarasından ulaşabilirsiniz. Fiyatları da aynı.
Hepsi hepsi 150 kişilik X Small. 22.00’de açılıp 04.00’te kapanıyorlar. Müzik tamamen Türkçe.

Haberin Devamı

En sağlıklı parti

Parti deyince insanın aklına bangır bangır bir müzik, bol alkol ve çılgınlık gelir. Oysa Türkiye’nin en formda ve sağlıklı dergisi Formsanté’nin 200’üncü sayı şerefine düzenlediği etkinliklerde çok daha fazlası vardı.
En önemlisi, Güral Sapanca Wellness Park’ta yapılan organizasyonun tamamı doktor kontrolündeydi. Çünkü, Türk tıp dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ve Dr. Eser Alptekin de davetliler arasındaydı.
Bate Bumbo Brezilya Vurmalı çalgılar topluluğunun kurucusu Jozi Levi’nin düzenlediği perküsyon workshop’unda eğlenen davetliler, hemen ardından Türk Obezite Vakfı’nın başlattığı Kilo Kontrol Hareketi çerçevesinde gerçekleştirilen yogilates dersine koştu.
Gece Bioblas’ın düzenlediği partide coşanlar, ertesi sabah SPA’da toksinlerinden arındı. Uzakdoğu masajıyla stres attı. Ardından Dr. Neslihan İskit eğitmenliğinde nefes ve yogaterapi dersine katılarak rahatladı.
Yayın hayatında 17 yılı geride bırakan Formsanté’yi, Sapanca’daki keyifli hafta sonu kaçamağında yalnız bırakmayanlar arasında Beliz ve Derin Sarıyer, Sinem Güven, Şebnem Özinal, İpek Tanrıyar ve İpek Özkök gibi ünlü isimler de vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!