Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2003 00:00
Sarmısağı gelin etmişler, 40 gün kokusu çıkmamış... Ben de, 1 sarmısak yazısı yazdım, 40 çeşit eğlenceli sarmısak mail'i aldım. Onları ‘‘köşemizde’’ sergileyeyim dedim. Burası, biliyorsunuz bazı günler bizim köşemiz, bazı günler benim köşem. Bazı günler kapısından içeri giremezsiniz, bazı günler kapısı, bacası sizin...AŞK, SES, KOKU Sevgilim sarmısak sevmez. Ama benim sevdiğimi bildiği için bana sürekli o küçük kutulardaki sarmısaklı yoğurtlardan alır. Yoğurtlarım hep ondan geldi yani. Bugüne kadar da beni öpmekten vazgeçmedi. Niye sahtekar olalım ki? Nedir bu: Tuvalete girince ‘‘Aman ses çıkmasın’’ ‘‘Gaz çıkardığım duyulmasın’’ ‘‘Ağzımız kokmasın’’ Hangimiz yaşamıyoruz bunları? Kabul görmeyen şey, zaten sevgi değildir. (Kapikos)- Haklısın. Da... Bir yere kadar be Kapikos! Ben de ‘‘Aman yüz göz olmayalım. Ben tuvalete girdim, o salona gitsin!’’ diyen kadınlardan değilim. Hayır şekerim, banyoya o da gelsin, gülelim, eğlenelim, dalga geçelim. Ama bu sarmısak, pastırma türü şeyler öyle ki, dişlerini birlikte fırçalasan da kar etmiyor. Ağzından çıksa, terinden çıkmıyor. Bedenim buram buram kokarken, karşımdaki benimle sevişmekten rahatsız olmasa bile, ben olurum. Budur yani.SARMISAKLI AŞK Sana söyleyebileceğim tek şey: Kesinlikle ağzının tadını bilmiyorsun. Sarmısaklı aşk inanılmaz yahu! Eğer karşındaki insanın ağzının tadı seni rahatsız ediyorsa, cevabı basit: Sen onu yeteri kadar sevmiyorsun. O da yüzünü ekşitiyorsa; işiniz zor, hemen uza oradan, çünkü o da seni sevmiyor. (Ertuğrul B.)- Ama siz meseleyi ideolojik hale getiriyorsunuz! Ne bileyim, belki de siz iyisiniz, ben kötü. Ama kokmaya bırak, sevgilim 30 kilo alsa mesela, onunla sevişmekten keyif almayabilirim. Bu da size göre gerçek sevgi değil, di mi? E o zaman nasıl koktuğumuza, nasıl göründüğümüze elimizden geldiğince dikkat edelim. Her şey ruh güzelliği mi yani!41 GÜN YUTTUM Bu sarmısak konusunda 2 tüyo vermek istiyorum. Hani olur da, yutmaya çalışırsın. ‘‘Hem zayıflatacak hem de kanımı temizleyecek bunlar!’’ diye her gün sarımsakları mideye indirmiş biri olarak (tam 41 gün) sonunda kendimi sokak ortasında, tansiyonum 5'e düşmüş biri olarak buldum. 41. günün sonunda, insanların yanıma yaklaşmasını imkansız kılan kokusu da cabası tabii. Koku, kendini 15. günde belli ediyor, haberin olsun. (Nadide)- Bu faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum.SÜTTE KAYNAT Sarmısağı sütte kaynat. Çıkar ve yut. Tüm tansiyon hastası, çalışan ve güzel kokmaya bayılan kadınlar böyle yapıyor. (Zeynep)- Zeynep, ben süt sevmem. Ama eminim tavsiyene uymak isteyecek, süt ve sarmısak sevenler vardır.AH BU KOKMA MESELESİ... Kokma meselesi, benim de takıntılarımdan. Hele Londra'da yaşayınca çok daha ortaya çıkmaya başladı. Şöyle ki; gözüm kapalı bile olsa, metroda bulunduğum vagona bir Hintli'nin bindiğini hemen anlayabiliyorum. Aynı bizim soğan-sarmısak meselesi gibi, yedikleri bol körili yemekler yüzünden korkunç kokuyorlar. (P.)- Böyle mail'ler koyunca eşleri Hintli ya da Pakistanlı olan kadınların hepsi alınıyor. ‘‘Bu ne rezalet, siz ırk ayrımcılığı yapıyorsunuz!’’ diyor. Lütfen demeyin. Tamam mı? Çünkü bazı Türkler gibi Hintliler de gerçekten kokuyor. Yapacak bir şey yok.BİZ ZAVALLI HEKİMLER... Sarmısaktan en çok yakınan gruplardan biri de biz hekimleriz. Zira ‘‘Tansiyonum yükseldi, düşüreyim’’ diye 3-5 sarmısağı yutan hasta sonunda soluğu hastanede alıyor. Bizler de maalesef o yoğun sarmısak kokusu altında müdahale etmeye çalışıyoruz. Normal dozunda olmak koşuluyla faydalı. Ama çiğnenmeden yutulsa bile, bir süre sonra midede parçalanıyor, ilk geğirmeyle birlikte etrafa koku yayılmaya başlanıyor. İlla sarımsak yiyeceğim diye tutturanlar, etrafı koku geçirmez bir madde ile kaplanmış sarımsak tozu hapları kullanabilirler. (Dr. Samet. S. E)- Doktor Bey. Şimdi size de kızacaklar, doktor dediğin sarmısak kokusundan rahatsız mı olurmuş diyecekler. Yoksa siz mesleğinize aşık değil misiniz!?ÇIKACAK ELBET 15 yaşındayım.
Fenerbahçe kulübünde yüzücüyüm. Yaklaşık 2 senedir sarmısak yutan biri olarak diyorum ki, İsmet Ay haklı. Gerçekten faydalı. Ama hiç kokusu yok değil. Var. Ağız kokusu değil. Ama elbet bir yerden çıkacak değil mi? Çıkıyor. Bilmem anlatabildim mi? (Batuhan.)- Evet Batuhan, hepimiz gayet iyi anladık! Hep yüzmeye devam et. Kızlar, yüzen erkeklere bayılır...FIRINDA SARMISAK Sarmısağın içindeki pek çok faydalı maddenin, yanlızca belli bir ısıya geldiği zaman ortaya çıktığını... Pişmiş sarmısağın, pişmemişinden; doğranmış veya dövülmüş olanın da, diş sarmısaktan çok daha faydalı olduğunu... Bu arkadaşın, pırasanın kuzeni olup, zambak ailesine mensup olduğunu... Kokusunun içerdiği yağların ortaya çıkmasından kaynaklandığını.. Eski Mısır'da piramitleri inşaa eden kölelere enerji olsun diye avuç avuç yedirildiğini... Fırında üstüne biraz zeytinyağ gezdirilen soyulmamış ve dişlerine ayrılmamış sarmısağı, orta ısıda 20-25 dakika pişirdiğiniz takdirde çok çok nefis, tatlımsı bir şey olacağını ve kızarmış ekmeğe sürülmesi halinde parmaklarınızı yeme tehlikesi geçirebileceğinizi... Biliyor muydunuz? (Elif. S. F)- Tabii ki hayır! Ama öğrendim. Sayenizde bir ‘‘fırın fantezim’’ var artık. Akşam hemen deneyeceğim. Kokmam değil mi?
button