Şarkı söylerken her yanım acıyor

Güncelleme Tarihi:

Şarkı söylerken her yanım acıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 00:00

Yeliz, üç yıl aradan sonra “Allah Kalbine Göre Versin” adlı yeni albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

Çalışma için “Son Perde” gibi sevilen şarkıları da yorumlayan sanatçı, “İyi bir yorumcuyum, çünkü şarkıları ölümüne yaşıyorum. Saçımın telinden ayağımın tırnağına kadar her yerim acıyor şarkı söylerken” dedi.

Öncelikle yeni albümünüz “Allah Kalbine Göre Versin” hayırlı olsun. Albüme adını veren şarkıyla çıkış yapıyorsunuz. Şehrazat’ın bu şarkıyı sizin için yazdığı doğru mu?
- Evet, Şehrazat daha önce “Sana bir şarkı yazdım” diye haber vermişti. Prodüktörlerimden Özgür Aras da “Yeliz’e şarkı istiyorum” deyince bu şarkıdan bahsetmiş. “Allah Kalbine Göre Versin”, benimle ve maneviyatımla uyuştuğu için severek okudum.

Şehrazat’ın yanı sıra başka hangi bestecilerin eserleri var albümde?
- Biliyorsunuz, İlhan İrem kimseye şarkı vermiyor ama bana doğum günümde “Ben Değilim”i hediye etti. Onun dışında Adnan Ergil’in “Son Perde”, Selahattin Sarıkaya’nın “Bir Sevgili Bulamadım” ve Ülkü Aker’in “Oldu Olacak” şarkıları var. 

Bilinen eserleri yeniden yorumlamak bir risktir. Siz risk aldığınızı düşünüyor musunuz?
- Kesinlikle hayır. Ben iyi bir şarkıcıyım, bu konuda mütevazı olamam. İyi bir yorumcu olduğumu söylüyorlar, çünkü ben ölümüne yaşıyorum şarkıları. Saçımın telinden ayağımın tırnağına kadar her yerim acıyor şarkı söylerken. Elime mikrofonu aldığım anda her şey bitiyor benim için. Her şarkıda başka bir dünyaya gidiyorum. Allah çok büyük bir yetenek vermiş bana. Şarkıyı hem doğru oku, hem hisset hem de hissettir, bunlar kolay değil... Ayrıca benim bu albümümde yer verdiğim “Bir Sevgili Bulamadım”ı yıllar önce Zerrin Özer, “Son Perde”yi Nilüfer okumuştu. Bizler büyük sesler sınıfındayız ve hepimizin yorumu başka.

KENDİ SESİME BİLE AĞLIYORUM

Neden yeni bir albüm için üç sene beklediniz?
- Aslına bakarsanız üç sene normal bir süre. Ama artık herkes albüm çıkarıyor. Kısa süre içinde albüm çıkaranların şarkıları da kalıcı olmuyor. Benim albümümde ise güme gidecek hiçbir şarkı yok.

Albümün sonunda helallik istemişsiniz, neden?
- Bu durum yanlış anlaşılmasın, her anımı ölümle yaşamıyorum ben ama bir gün hepimiz gideceğiz. Bu nedenle ben bırakın uçak yolculuklarını, Asya yakasından Avrupa’ya geçerken bile yakınlarıma “Hakkınızı helal edin” derim, çünkü bir saniye sonramız belli değil. 

Sahnede hüzünlü bir duruşunuz var. Günlük yaşamınızda da bu kadar duygusal mısınız?
- Hüzün hep gözlerimdedir. Gözyaşlarım da her zaman hazırdır. Benim en ritimli şarkılarımda bile hüzün vardır. Hüznü seviyorum ben. Bazen evde kendi sesime bile ağlıyorum.

Albümünüzün kartonetinde yavru bir köpeğin fotoğrafı var, altında da “Araç içinde beni bırakma” yazıyor. Siz HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üyesisiniz ve bu da HAYTAP’ın kampanyalarından biri, değil mi?
- Evet, çok büyük bir mesaj bu. İnsanlar hayvanlarını arabalarında bırakıyor, camı ise azıcık aralıyorlar. Ama bu hava onlara yetmiyor. Ben sürekli hayvanlarla haşır neşir olduğum için, onlar için yararlı şeyler yapmayı seviyorum. 

Sizin hayvanlarınız var mı?
- Benim iki kedim, bir de köpeğim var.

Haberin Devamı

AŞK KAPIMI BU YAZ ÇALACAK

Haberin Devamı

Albümde aşktan öyle keyifli bahsediyorsunuz ki, sizin kapınızı da bu yaz çalar mı dersiniz?
- Bundan eminim, kesin çalacak! Ama ilk görüşte aşık oldum oldum, yoksa zamanla olmam ben. Tabii karşımdakinden de o elektriği almalıyım. Şu anda çevremde aşık olunacak bir adam yok. Aramıyorum da ama bu yaz için öyle bir his var içimde...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!